10 cele mai utile aplicatii android pentru mărirea productivităţii

Aplicatii android utile, economisiţi timpul, măriţi productivitatea

S-au dus zilele când telefonul era utilizat doar pentru comunicaţii vocale.

În zilele noaste, telefonul este un calculator personal puternic şi cu un set de instrumente acesta poate fi o maşină de productivitate de nepreţuit.

Am selectat 10 cele mai utile aplicaţii android pentru cei care doresc să fie mai productivi, unele din care le folosesc personal şi posibil o să vă intereseze şi pe voi.

Pushbullet

Pushbullet - cele mai utile aplicaţii Android
Pushbullet este o aplicaţie utilă care vă poate îmbunătăţi considerabil productivitatea voastră.

Pusbullet este în esenţă un sistem avansat ‘ Browser to phone’ aplicaţie, care poate fi utilizată pentru a trimite elemente de la browser-ul din calculator instantaneu pe telefonul vostru.

Lista de elemente care pot fi transmise include link-uri, notiţe, mesaje, imagini şi chiar fişiere.

Pushbullet dispune de un addon pentru Chrome şi Firefox, la accesarea căruia se va deschide un compartiment, unde doar cu un click puteţi selecta ceea ce vreţi să trimiteţi pe telefonul vostru.

Mai jos un video care demonstrează posibilităţile de utilizare a aplicaţiei.

Acest lucru sună foarte interesant.

Există o serie de alte aplicaţii de acest fel. Dar, ce face Pushbullet diferit?

Ei bine, atunci când Pushbullet este utilizat în cuplu cu un serviciu numit IFTTT, aplicaţia poate fi transformată în una cu o productivitate excepţională.

IFTTT este un serviciu web gratuit, care combină două servicii bazate pe condiţii IF (dacă).

Spre exemplu:

‘IF’ (dacă) poza profilului meu Facebook este modificată, ‘THEN’ (atunci) modifică şi poza mea de profil de pe Twitter.

SAU

‘IF’ sunt etichetat într-o imagine Facebook, ‘THEN’ încarcă poza pe Dropbox.

În aceeaşi maneră puteţi configura Pushbullet pentru a primi notificări cu anumite condiţii ‘IF’.

Un exemplu care utilizez este:

‘IF’ o aplicaţie de top a devenit free, ‘THEN’ trimite-mi o notificare prin Pushbullet.

Când o aplicaţie populară a devenit free Pushbullet îmi trimite o notificare, poate fi util când sunteţi interesaţi să descoperiţi noi aplicaţii.

Evernote

Evernote - aplicaţii utile Android
Este un instrument care trebuie să-l aibă orice blogger, antreprenor, profesionist sau aproape oricine care petrece mult timp online.

Evernote este disponibil aproape pe toate platformele, Windows (Desktop & Touch), Windows Phone, Mac OS X, iOS (iPhone, iPad, & iPod touch), Android, BlackBerry, şi WebOS.

Evernote este o aplicaţie gratuită uşor de utilizat, care vă ajută să memorizaţi totul pe toate dispozitivele care le utilizaţi.

Ei nu glumesc când spun, „Evernote memorizează totul!”.

În esenţa sa, Evernote este o aplicaţie pentru luare de notiţe, dar numind-o doar astfel înseamnă să o subestimăm.

Pe lângă aceia că aplicaţia este un instrument de luare de notiţe, ea poate fi şi, o listă cu lucruri de rezolvat, un memento, aplicaţie read-later (a nota articole pentru a le citi mai apoi), serviciu de stocare nor sau o puteţi folosi chiar pentru a captura şi edita fotografii, carte de vizită sau orice altceva vă doriţi.

Vedeţi şi: 10 cele mai bune programe de modificat poze online gratis

Puteţi utiliza extensia de browser Web Clipper  de la Evernote pentru a marca şi salva pagini web complete (sau doar versiunea text simplificată), care  poate chiar evedenţia unele elemente specifice pe pagină.

Web Clipper, de asemenea, permite salvarea de email-uri, PDF-uri sau imagini direct din browser-ul web pe contul vostru Evernote.

De asemenea, permite să faceţi capturi a ecranului şi înainte de a o salva să o notaţi cu text, săgeţi etc.

Trello

Trello - aplicaţie productivă pentru Android
Trello este un instrument extraordinar de administrare a proiectelor, care face colaborarea uşoară şi chiar distractivă.

Dar acest instrument listă vizuală poate face mult mai mult, indiferent dacă sunteţi în curs de organizare a proiectelor de lucru, treburilor familiale, sau orice altceva.

Ca şi Evernote, Trello este peste tot, suportă toate platformele cu o proprietate de sincronizare uşoară.

Însă, Trello, este mai vizual şi mai simplu de gestionat.

Trello board este de fapt o pagină web care conţine liste amplasate orizontal pe pagină, astfel încât puteţi obţine o vedere generală a proiectului vostru.

Elementele din listă, numite cards, pot fi trase şi amplasate în alte sau reordonate în alte liste.

Cardurile individuale pot conţine liste de verificare (checklists), imagini, ataşamente, termenul limită, etichete colorate, comentariile şi notiţele altora care împărtăşesc acest board.

Puteţi avea atâtea board-uri câte doriţi, unul, de exemplu, pentru „Lucruri pentru casă”, altul pentru „Stăpânirea Lumii” şi aşa mai departe.

Cardurile Trello sunt ca nişte note lipicioase aranjate pe o tablă, note lipicioase digitale, care pot fi căutate, uşor de distribuit şi dotate cu memento-uri.

AnyDo’s Cal

AnyDo's Cal - planfică sarcinile, aplicaţie utilă
Dacă sunteţi unul dintre acei oameni, pentru care listele de rezolvat nu au sens fără un calendar integrat, bine; soluţia este aici!

Ceea ce face Cal by Any.do interesant, este că, ei au împreunat un calendar bine conceput cu simplicitatea Any.do şi o fac cu îndrăzneală.

După ce instalaţi aplicaţia Cal vi se propune să descărcaţi şi aplicaţia Any.do, ceea ce vă recomand să o faceţi.

Cal este un calendar pentru a vă programa evenimentele după dată şi loc, să indicaţi persoanele care vor participa şi să adăugaţi notiţe suplimentare pentru fiecare eveniment în parte.

De asemenea, puteţi seta ora şi cu cât timp înainte de începerea evenimentului aplicaţia să vă avertizeze.

Pe lângă aspectul plăcut şi simplu cu imagini diferite, pentru fiecare zi calendaristică, aplicaţia sincronizează în timp real toate calendarele curente, inclusiv Google Calendar şi Exchange de la Microsoft, îmbină în mod natural agenda de afaceri cu viaţa personală.

Vă ajută să ajungeţi cât mai rapid la întâlniri şi evenimente, având incorporat Google Maps, Waze şi Uber, şi multe altele.

Pe de altă parte, Any.do  este o aplicaţie cu liste de rezolvat care se integrează perfect cu Cal.

Any.do este perfectă pentru a capta idei, lucruri care urmează să le faceţi, cu posibilitatea de a le clasifica după categorii reglabile.

Aplicaţia are o interfaţă minimalistă plăcută cu numeroase posibilităţi de planificare, aşa ca, sincronizare în „nor”, recunoaştere voce,  timp personalizabil şi memento-uri de locaţie, shared sarcini, note multimedia şi multe altele, care vă las să le descoperiţi singuri.

Totuşi, nu e clar de ce echipa care a dezvoltat aceste aplicaţii nu le-a unificat în una singură.

Pocket

Pocket - aplicaţii productive
La moment este cea mai preferată aplicaţie ‘Read It Later’ (citeşte asta mai târziu).

Pocket este o aplicaţie care vă permite să salvaţi Web conţinut pentru al utiliza offline mai târziu.

Sau se întâmplă cazuri când navigaţi prin internet şi aţi dat peste un articol interesant, dar la moment nu aveţi suficient timp să-l citiţi,  adăugaţi-l în Pocket, pentru al putea revedea mai târziu.

Orice articol pus în Pocket poate fi etichetat, ceea ce face îl face mai uşor de găsit.

Aplicaţia este disponibilă pe mai multe platforme şi rămâne sincronizată pe toate dispozitivele.

Probabil una din cea mai productivă aplicaţie pentru cei care iubesc să citească o mulţime de lucruri pe internet..

Todoist

Todoist - listă de rezolvat - aplicaţie utilă
Todoist este o aplicaţie de mare productivitate disponibilă pe majoritatea platformelor.

Cu Todoist puteţi gestiona sarcinile şi proiectele oriunde, la şcoală, acasă, la lucru, online sau chiar offline.

Puteţi adăuga, completa şi reprograma sarcinile de pe telefon, tabletă, desktop, browser, email şi multe altele.

Aplicaţi are o interfaţă simplă şi înţeleasă care nu vă va distrage.

Sleep Cycle ceas deşteptător

Sleep Cycle - pentru somn sănătos- aplicaţie productivă
Somnul este crucial pentru funcţionarea creierului, formarea memoriei şi a vieţei în sine.

Această aplicaţie vă poate face somnul mai sănătos şi să vă trezească în momentul potrivit.

Sleep Cycle funcţionează prin utilizarea accelometrului în interiorul telefonului vostru pentru a detecta mişcările voastre în timp ce dormiţi.

Ea va utiliza aceste date pentru a vă trezi la momentul optim, în ‘faza de trezire’, pe care o puteţi seta să fie între 90 şi 10 minute.

De exemplu, dacă aţi optat pentru o fază de trezire de 20 de minute şi aţi setat alarma pentru 8:00, şi în cazul în care aplicaţia Sleep Cycle simte mişcare puternică când se face ora 7:52 (care indică faptul că sunteţi într-o fază de somn uşor), ea vă va trezi, considerând că este un moment mai bun pentru a fi trezit decât dacă aţi fi fost trezit la ora 8:00 în mijlocului unui somn profund.

Sleep Cycle are două funcţii. Este un ceas alarmă şi un monitor de somn.

În fiecare seară, după ce plasaţi telefonul vostru lângă pernă aplicaţia va colecta mişcările care le veţi face în timpul nopţii, reprezentându-le într-un grafic destinat să vă dea o reprezentare destul de exactă cât de bine ai dormit.

Vedeţi şi: 9 Alimente sănătoase pentru creier care îmbunătăţesc memoria şi previn îmbătrânirea lui

Twilight

Twilight - aplicaţie utilă
Twilight este o aplicaţie Android care ajustează automat luminozitatea dispozitivului (sau mai corect, temperatura culorii) pe parcursul zilei, reducând albul aspru şi albastrul odată cu trecerea zilei.

Dacă utilizaţi telefonul sau tableta seara târziu, aceasta poate fi o soluţie pentru voi. Recentele cercetări sugerează că expunerea la lumina albastră înainte de somn poate afecta ritmul vostru natural (circadian) care poate cauza incapacitatea de a dormi.

Cauza este fotoreceptorul din ochii voştri, numit Melanopsin.

Acest receptor este sensibil la o bandă îngustă de lumină albastră care poate suprima producţia de melatonină, un hormon responsabil pentru ciclurile sănătoase de somn-veghe.

Studiile experimentale ştiinţifice au arătat, că în medie persoanele care citesc de pe tabletă sau smart phone cu câteva ore înainte de somn pot întârzia somnul lor cu aproximativ o oră.

Aplicaţia Twilight face ca ecranul dispozitivului să se adapteze la timpul zilei.

Visuri plăcute!

Feedly

Feedly - aplicaţie utilă
Feedly este unul din instrumentele preferate pentru lectura ştirilor pe mobil sau desktop.

Aplicaţia mobilă reuşeşte să fuzioneze mai multe interfeţe, o vizualizare listă numai cu text pentru o navigare rapidă prin intermediul feed-ului de ştiri, una a unui jurnal sclipitor şi o amplasare card-style pentru o abordare mai vizuală.

Utilizatorii se pot înscrie pentru actualizări după subiect dintr-o varietate de site-uri şi blog-uri sau a adăuga abonamente personalizate din surse precum RSS.

Articolele pot fi salvate în aplicaţie (sau cu Pocket) pentru vizionare offline şi poate fi distribuit printr-o varietate de alte aplicaţii.

Google Drive

Google Drive - colaborarea online - stocare nor
Serviciul de stocare nor Google, Drive, oferă un ajutor mare în ceea ce priveşte productivitatea, datorită integrării sale cu restul ecosistemului Google.

Utilizatori pot încărca şi descărca cu uşurinţă orice fişier, le pot partaja eficient, iar posibilităţile de colaborare vă permit să lucraţi cu uşurinţă pe proiecte comune cu alţi utilizatori sau membri a echipei voastre.

Configurarea uşoară a setărilor de partajare, structura dosarelor, accesul rapid la fişierele recente şi detaliile lor, vizualizarea integrată de documente, PDF-uri, imagini şi video îl fac un instrument de stocare nor multilateral, indiferent de ce sistem de operare mobil utilizaţi.


Dacă  ştiţi şi folosiţi alte aplicaţii android utile care vă măresc productivitatea, adăugaţile în comentarii.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>