10 cele mai originale gadgeturi despre care probabil nu aţi auzit

În ultimele două decenii noi am asistat la nașterea și evoluția unei ere a tehnologiilor, și se pare că lucrurile au început să se mute în domeniul în care până de curând ni se părea a fi science-fiction. Aici este o listă de 10 cele mai originale gadgeturi care, probabil, ar putea schimba modul în care vă trăiți viața.

1. Gadgetul – No More Woof (gata cu lătratul)

Cele mai originale gadgeturi
Acest aparat miraculos utilizează un aparat EEG care citeşte și descifrează undele creierului animalului vostru de companie, pentru a vă ajuta să înţelegeți ce gândește sau ce simte el. În prezent se pot citi până la 4 stări mentale, şi anume, să vă anunţe când câinele este obosit, excitat sau îi este foame.

2. Air Dock – nu are nevoie de clame şi fire

Gadget auto - Air Dock
Air Dock rezolvă două dificultăţi foarte importante atunci când vine vorba de utilizarea smartphone-ului în mașină.

Acest gadget nu doar fixează telefonul utilizând magneţii, care formează o eclisă pneumatică (dop pneumatic),  oferindu-vă posibilitatea să-l vizualizaţi, dar, de asemenea, îl şi mai încarcă.

3. Quell – tehnologia portabilă pentru ameliorarea durerilor

Gadget Quell - tehnologia pentru ameliorarea durerilor
Această centură uimitoare vă ajută să scăpați de orice durere sau disconfort, fără a implica utilizarea drogurilor.

Ea se bazează pe tehnologia numită, stimularea nervoasa electrica transcutanată, electroterapie care constă în atenuarea durerilor şi impulsurilor provocate de organism cu ajutorul curentului electric.

Cu alte cuvinte, noi înşelăm sistemul nervos central, stimulând-ul să elimine mai multă endorfină (opioid endogen natural), care are funcţia de a ameliora durerea în organismul nostru.

Dispozitivul poate avea o aplicaţie diversă în medicină.

Vedeţi şi: Ce este fericirea din punct de vedere stiintific?

Vedeţi şi: 46 de curiozităţi despre corpul uman

4. Luna Sleep Cover – aşternut inteligent care vă protejează

Gadget inteligent -Luna Sleep Cover - pentru un somn mai bun
Totul devine mai inteligent acum, inclusiv așternuturile noastre. Luna Sleep Cover este un cearşaf inteligent care vă ajută să aveţi un somn mai bun şi sănătos.

El înţelege ciclul vostru de somn, reglează temperatura cearşafurilor voastre şi are multe alte funcţii care vă vor asigura un somn mai bun.

5. Tamaggo – fotografii şi clipuri video la 360° cu un singur click

Gadget Tamaggo - fotografii şi clipuri video la 360°
După cum ne demonstrează Tamaggo, tehnologia de realizare a imaginilor foto evoluează rapid.

Acesta este un dispozitiv unic care vă permite să realizaţi o fotografie cu o perspectivă de 360 de grade. El este uşor, bine construit şi uşor de transportat.

Vedeţi şi: 10 cele mai bune programe de modificat poze online gratis

6. Buhel – ochelari cu sunet


Acest dispozitiv vă oferă toate funcţiile unui set de căşti cu tehnologie bluetooth integrate într-o pereche de ochelari.

Utilizând o tehnologie inovativă de transmitere a sunetului prin conducţie osoasă, dispozitivul elimină necesitatea conectării oricărui fel de căşti, astfel oferindu-vă posibilitatea să vă bucuraţi de muzica preferată în timp ce purtaţi o pereche de ochelari de soare eleganţi.

7. Sammy Screamer – de gardă la protecţia spaţiului privat

Tehnologiile din domeniul spionării devin tot mai accesibile pentru publicul larg.

Acest triunghi amuzant şi colorat acţionează ca un senzor de mişcare, de îndată ce a fost atins sau mutat, el vă transmite o alertă pe telefon cu scopul de a vă proteja orice spaţiu care îl consideraţi privat.

8. Parrot Flower Power – senzorul care vă vorbeşte despre necesităţile plantei voastre


Dacă iubiţi grădinăritul, dar nu vă descurcaţi prea bine la asta, atunci acest dispozitiv promite a fi unul tocmai bun pentru a vă ajuta în acest proces.

Dispozitivul păstrează înregistrări cu privire la diverse detalii, precum temperatura, umiditatea,  lumina soarelui, nivelurile de îngrăşaminte şi vă informează de fiecare dată când planta are nevoie de îngrijire sau atenţie.

 

9. Brățara Cicret – la fel ca o tabletă, dar pe pielea voastră

Start-up-ul francez Cicret a anunţat oficial că lucrează intens la trecerea în faza de producţie a brăţării Cicret Bracelet, un gadget desprins parcă din filmele SF, care ne transformă braţele în adevărate telecomenzi cu touchscreen!

Această brățară utilizează tehnologia de proiecție, ea este interactivă și sincronizată cu dispozitivul inteligent pentru a vă permite să creați un ecran pe braț.

Aplicațiile acestui dispozitiv ar putea duce la schimbări drastice în proiectarea de telefoane inteligente pe viitor, ele având șanse sa fie în general fără ecran.

10. Foaster – prăjitor de pâine pentru smartphon-uri şi tabletele

O altă soluție rapidă pentru o generație care se bazează pe mai multe dispozitive.

Foaster vă permite să stocați și să încărcați toate smartphone-urile și tabletele într-un singur spațiu, fără a fi nevoie să se bazeze pe diverse adaptoare.

Tudor Diaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>