Colonizare Marte: deja au aplicat 200,000 oameni

Proiectul mars one - colonizare Marte

Proectul Mars One – colonizare Marte

Dacă aveţi ambiţia de a fi printre primii oameni care vor coloniza planeta Marte, atunci trebuie să ştiţi că: compania Olandeză este în proces de planificare, pentru a trimite primii 4 pământeni norocoşi pentru colonizarea planetei Marte. Trebu de reţinut un lucru: Aceasta va fi căltorie într-o direcţie, nimeni nu se va întoarce înapoi.
Fundaţia The Mars One  (proiectul Mars One) a anunţat marţi, 10 decembrie, că a început campania pentru strângerea de fonduri. Fonduri care vor asigura cercetările necesare pentru elaborarea şi lansarea primei platforme staţionare nepilotate. Scopul careia va fi analiza şi studiul solului, înainte de lansarea misiei preconizate pentru anul 2018.

Colonizare Marte

Misiunea, colonizarea planetei Marte.

Deasemeni în anunţ se menţionează că cu proiectarea primei misiunii se ocupă compania Lockheed Martin. Această compania a dovedit deja să-şi aducă aportul în cercetarea spaţiului cosmic.

De tot se planifică de a colecta $400,000. Din această sumă $80,000 vor fi cheltuite pentru construcţia satelitului de care se va ocupa compania engleză  Surrey Satellite Technology ltd. şi care va fi folosit pentru conexiune. Încă $256,000 vor fi necesari pentru crearea platformei staţionare de cercetare, proecată pe baza navei robot NASA Phoenix Lander. Aparatul va cerceta compoziţia solului, va căuta apă şi va efectua cercetări universitare. Cu crearea lui se va ocupa aceeaşi Lockheed Martin – companie americană care a lucrat pentru NASA la toate misunele marţiene de succes.

Aceată primă misiune va demosntra ce tehnologii se necesită de a fi implicate pentru prima aşezare umană de pe Marte. Dacă tot va merge bine –  care este la moment încă un foarte mare „dacă” – primii pioneri vor ateriza pe Marte în 2025.

Entuziasmul a fost în creştere deodată ce a fost anunţat în Aprilie despre lansarea acestui mare proect. Mai mult de 200,000 de oameni au semnat pentru a fi viitorii astronauţi, a spus în Washington, marţi  şeful executiv al Marse One  Bas Lansdorp.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>