25 cele mai frumoase oraşe mici europene, secrete care trebuie să le vizitaţi

Dacă visaţi să vizitaţi sau pur şi simplu să cunoaşteţi acele oraşe europene cu o imagine perfectă, pline de farmecul lumii vechi, cu o incredibilă frumuseţe pitorească, de unde veţi începe căutarea celor mai bune destinaţii?

De la fiordurile norvegiene şi Alpii magnifici la insulele însorite din Marea Mediterană, iată aici, 25 cele mai frumoase oraşe mici din Europa.

1. Cesky Krumlov, Republica Cehă

Cesky Krumlov - cel mai frumos oraş mic din Republica Cehă
În întreaga lume nu este un alt oraş mai demodat ca acest fermecător oraş de basm din Boemia de Sud, Cesky Krumlov.

Este precum ai păşi într-un timp deformat, drumuri pietruite mici, poduri în orice direcţie nu v-aţi uita, şi nu, nu este nici un McDonalds aici!

Este o excursie de o zi de la Praga, dacă vă aflaţi acolo, dar pentru a primi senzaţii mai bune, vizitaţi Krumlov în sezonul de vară plutind pe râul Vltavy.

Încoronat cu un castel spectaculos şi centrat într-o piaţă elegantă a oraşului vechi, Cesky Krumlov este Praga în miniatură.

2. Colmar, Franţa

Colmar - oraş medieval Franţa
Situat în Alsacia, Colmar este un amestec unic francez-german de arhitectură, cultură şi spirit.

Este la fel de colorat în viaţa reală precum pare a fi pe poze şi este una dintre cele mai adevărate pietre preţioase ascunse ale  Franţei.

Aşa dar, toţi cei care doresc pentru câteva zile să plece de realitate şi să viziteze lumea ireală a basmelor – Colmar este locul cel mai potrivit!

3. Marsaxlokk, oraş frumos pescăresc de pe Malta

Marsaxlokk - oraş frumos pescăresc din Malta
Acest oraş din Malta este principalul şi cel mai mare sat pescăresc din întreaga ţară. Este colorat, jucăuş şi umplut cu spiritul maltez.

Marsaxlokk este popular pentru piaţa sa zilnică în aer liber, selecţia de cele mai bune restaurante de peşte pe insulă, plimbările liniştite de-a lungul coastei şi a portului, precum şi pentru zonele sale de înot izolate şi nepătate.

El, de asemenea, este o locaţie populară printre localnici, pentru prânzul de duminică, dar în acelaş timp el rămâne un sat, unde liniştea e la ea acasă.

O destinaţie perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze de gălăgia oraşelor mari şi să guste bucate preparate din peşte proaspăt prins.

4. Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria

Hallstatt – cel mai frumos oraş mic din lume de pe malul lacului.

Oraşul de pe malul lacului Hallstatt este un loc înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO şi chiar a fost numit cel mai frumos sat de pe malul lacului din întreaga lume.

El este un centru turistic şi una dintre cele mai vechi aşezări din Austria.

Indiferent dacă îl vizitaţi vara sau iarna, fiţi siguri că o să vă îndrăgostiţi în ceea ce va fi întotdeauna unul dintre oraşele mici cele mai fermecătoare din Europa.

El este un sat mic alpin ascuns între munţi şi apă, şi va fi pe placul celor ce preferă plimbările la natură, doritorii de a descoperi peisaje noi, alpinişti, exploratori şi romantici, la dispoziţia cărora stă traseul Echerntal.

5. Bruges, Belgia

Bruges, Belgia - cel mai drăguţ oraş din Europa
Bruges a devenit incredibil de popular printre călătorii doritori să se fotografieze casele din centrul oraşului care  parcă au eşit din constructorul lego (din imaginea de mai sus).

El totuşi mai rămâne a fi unul din cele mai drăguţe oraşe mici din Europa, dar acum este mai popular ca oricând.

Belgia are mai multe castele pe metru pătrat decât orice altă ţară şi aproximativ 50 din cele 470 de castele din regiunea Flandra se află în împrejurimile oraşului Bruges.

Vedeţi şi: Cele mai frumoase castele istorice din lume

Dacă sunteţi un iubitor al ciocolatei, Bruges e stric recomandat pentru voi, aici sunt mai mult de 50 de magazine de ciocolată, majoritatea în piaţa principală, dar fiţi atenţi, nu toate din ele vând propriile lor dulciuri.

Pentru a gusta adevărata ciocolată locală, asiguraţivă că pe tableta de ciocolată, în ‘ferestre’, este imprimată emblema ‘manuală’.

Pe lângă iubitorii de ciocolată aici se vor simţi bine şi amatorii de bere, Bruges are o tradiţie bogată în fabricarea ei, ce îşi ia începuturile încă din Evul Mediu.

Recent, cea mai veche fabrică de bere din Bruges, care a lucrat în mod continuu tocmai din  anul 1564, a început construcţia primei conducte care va pompa bere pe sub străzile oraşului (en), cu o lungime de mai mult de 3 kilometri, şi va fi finalizată în luna septembrie a acestui an.

6. Bled, Slovenia

Bled, Slovenia
Sunt multe de a vedea şi a face în Bled, cu toate acestea cea mai mare atracţie fără îndoială este, Lacul Bled, unul dintre cele mai uimitoare lacuri din lume şi una din atracţiile favorite printre vizitatorii Sloveniei.

Vă veţi întreba, ce e aşa deosebit în acest lac?

Acest lac alpin este de origine tectonică, el sa format după ultima Epocă Glaciară.

Prezenta forma ea fost dată de gheţarul Bohinj, după topirea căruia s-a şi umplut cu apă.

Mişcarea tectonică a dezvăluit izvoarele termale din partea de nord-est a lacului, din care cauză, apa aici se poate încălzi până la 26 de grade Celsius şi aceasta îl face să fie unul din cele mai calde lacuri alpine, oferind posibilitatea de a înota din vară până în luna septembrie.

Oraşul era deja celebru la începutul secolului 20, ca fiind cel mai frumos spa de sănătate din Imperiul Austriac, ce atrăgea întreaga elită aristocratică europeană.

7. Bibury, Anglia

 Bibury, Anglia
Arlington Row, un rând de căsuţe minunate cu acoperişuri abrupte înclinate, care datează din secolul al 16-lea, probabil este cea mai fotografiată stradă din Bibury, Anglia.

Acest oraş mic este umplut cu farmec al lumii vechi şi ar putea fi cu siguranţă numit ca fiind cel mai fermecător din Anglia.

De fapt,  Fox News  spune că Bibury este unul din cele mai pitoreşti sate din lume.

8. Albarracin, Spania

Albarracin, Spania
Unii ar spune că Albarracin este satul cel mai fermecător din toată Spania.

Doar la două ore de la Valencia şi la 30 de minute cu trenul de la Teruel, Albarracin e singura capitală de provincie din Spania peninsulară fără un tren direct de la Madrid, ce îl face unul din cele mai izolate locuri din ţară.

În mare parte, motivul pentru care vine cineva în Albarracin, este de a petrece ore în şir plimbându-se printre străzile oraşului, care sunt căptuşite cu case ciudate, reabilitate ca să arate precum în timpurile medievale.

Cu siguranţă veţi rămânea surprinşi de acest oraş cocoţat pe vârful unui meandru muntos al râului Guadalaviar.

9. Pucisca, Croaţia

Pucisca, Croaţia
Croaţia de-a binelea şi cu adevărat s-a deschis turismului în ultimii ani, astfel încât ea nu mai poate fi un secret la fel de mare cum a fost odată, cu toate acestea, vizită a coastei Dalmaţiene măcar odată în viaţă, este o necesitate absolută.

Această mică bijuterie, Pucisca, explică de ce!

Pucisca este o localitate în în mijlocul  părţii de nord a insulei Brac din Marea Adriatică.

Farmecul său sunt casele de piatră, construite frumos cu acoperişuri albe pavate. Pucisca a fost întotdeauna cunoscută pentru cultura ziditului din piatră.

10. Eze, Franţa

Eze, Franţa
Nu prea departe de Nisa se află oraşul sud-estic Eze, Franţa –  o mare evadare mică!

Un sat medieval cocoţat ca un cuib de vultur pe un vârf stâncos îngust cu vedere spre Marea Mediterană.

Satul vechi fortificat mai este încă încununat cu ruinele unui castel din secolul al 12-lea (dărmat în 1706).

Eze este un loc renumit pe Riviera franceză, faimos în întreaga lume prin vederile sale panoramice a mării de pe vârful său muntos.

Micul sat medieval este renumit pentru frumuseţea şi farmecul său. Numeroasele sale magazine, galerii de artă, hoteluri şi restaurante atrag un număr mare de turişti şi tineri însuraţi care vin aici să-şi petreacă luna de miere.

Ca rezultat, Eze mai este supranumit de unii village-musée, un „sat muzeu”, deoarece, aici trăiesc puţini locuitori de origine locală.

11. Annecy, Franţa

Annecy, Franţa
Annecy a fost construit în jurul unui castel din secolul al 14-lea şi este, fără îndoială, mai fermecător ca orice alt oraş francez pe care îl puteţi găsi aici.

Un oraş  înconjurat de Alpii francezi, ce îl face de-a dreptul pitoresc!

Situat în sud-estul Franţei pe malul lacului cu acelaş nume, Annecy,  el a devenit o destinaţie turistică populară datorită numeroaselor sale atracţii şi zonei rurale frumoase din nordul Alpilor de Savoia.

Vizitarea orăşelului Annecy, e ca o plimbare înapoi în perioada medievală, împresurat cu numeroase biserici frumoase, clădiri cu arhitectură medievală şi mănăstiri, în prim plan se înalţă castelul conţilor de la Geneva, construit în perioada secolelor 12-14, ce oferă o vedere peste întreg oraşul Annecy.

Annecy este pentru toţi cei care iubesc plimbările în aer liber şi cei care sunt în căutarea de vederi impresionante.

Oraşul, de asemenea,  va fi interesant pentru  entuziaştii culturali care doresc să facă cunoştinţă cu muzeele sale, precum Muzeul Clopotelui, care deţine unul din cele mai mari clopote din lume.

În final, după explorarea atracţiilor sale, vă puteţi bucura de restaurantele fine cu o bucătărie tradiţională franceză şi în special cea din Savoie.

12. Manarola, Italia

Manarola, Italia
Imaginea spune totul – Manarola ar trebui să fie cel mai fermecător oraş mic de pe coastă italiană. Dar, aici sunt mult mai multe de văzut!

Acest mic oraş pescăresc din provincia La Spezia, Liguria, din nordul Italiei, se întinde în jos pe o prăpastie de pe coasta sălbatică şi accidentată a Mării Ligurice.

El este doar unul dintre cele cinci oraşe mici a unei secţiuni de pe Rivera Italiană, cunoscută sub numele de Cinque Terre.

Cinque Terre, se traduce ca „cinic ţinuturi”, se referă la cinci sate, care sunt conectate printr-un drum pietonal: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, and Riomaggiore.

Italia este plină de astfel de pietre preţioase ascunse pentru a fi descoperite – asiguraţi-vă că aţi rezervat timp pentru a descoperi această ţară frumoasă.

13. Ittoqqortoormiit, Groenlanda

Ittoqqortoormiit, Groenlanda
Credeţi că e greu de pronunţat? E la fel de dificil de ajuns aici.

În acest oraş mic din Groenlanda se poate ajunge prin luarea unui zbor disponibil  odată pe săptămână din Islanda, apoi trebuie să mai faceţi o plimbare cu elicopterul până la acest mic oraş glacial.

De fapt, acesta este cel mai mic orăşel din Groenlanda.

Numele său greu de pronunţat, Ittoqqortoormiit, se traduce din dialectul groenlandez de  est ca, „Locuitorii Caselor Mari”.

Oraşul are o locaţie superbă la marginea de nord-est a Parcului Naţional al Groenlandei şi aproape de Scoresby Sound, care este cel mai lung fiord din lume.

Aici garantat vă veţi bucura de fauna sălbatică netulburată.

Iar, dacă veţi simţi nevoia de o doză în plus de adrenalină, atunci vă puteţi duce la o adevărată vânătoare, însoţiţi de un vânător local.

După cum se vede, asta costă eforturile!

14. Reine, Norvegia

Reine, Norvegia
Dacă aţi simţit nevoia de a scăpa de toate, fugiţi în Norvegia şi găsiţi-vă un adăpost într-o cabană roşie a unui pescar.

Nu aţi simţit niciodată aşa dorinţă? Probabil pentru că nu aţi văzut Reine, un sat pescăresc norvegian cu o populaţie de doar aproximativ 300 de locuitori.

Acest mic sat pescăresc din Norvegia este atât de pitoresc – încât dacă o imagine poate înlocui o mie de cuvinte, aceasta poate înlocui dublu. Uimitor!

Satul este amplasat în arhipelagul Loften, un şir  pitoresc de insule din Cercul Polar Arctic.

Cea mai mare revistă săptămânală din Norvegia (Allers) a selectat Reine, la sfârşitul anilor 1970, ca cel mai frumos sat din Norvegia.

Aici vă puteţi bucura de diverse activităţi, în primul rând, desigur, pescuitul, fie singur sau cu alte persoane pe o barcă locală, de asemeni, puteţi face, kayaking, a admira balenele, ciclism şi a cuceri unele din cele mai înalte vârfuri muntoase din Norvegia.

Cei care doresc să admire aurora boreală, o pot face în nopţile reci clare începând din septembrie până în luna aprilie.

15. Mostar, Bosnia și Herțegovina

Mostar, Bosnia și Herțegovina
Micul oraş Mostar din Bosnia şi Herţegovina este una dintre destinaţiile cele mai subestimate din Europa.

Mostar este al cincile oraş după mărime din Bosnia şi Herţegovina cu o istorie interesantă şi un aspect frapant.

Celebrul oraş se întinde pe ambele maluri ale râului Neretva, divizând o comunitate vibrantă  de bosniaci şi croaţi, care ocupă fiecare parte a acestui oraş.

Conectează aceste două regiuni, destinaţia turistică majoră a acestui oraş, Vechiul Pod Mostar (Stari Most), care a fost construit în 1566.

Acest pod a fost distrus ca urmare a conflictului din Bosnia şi Herţegovina, apoi reconstruit şi redeschis pe 23 iulie, 2004.

Dacă ajungeţi aici, nu rataţi să vizitaţi Blagaj – un alt sat-oraş fermecător.

16. Odense, Danemarca

Odense, Danemarca
Cu toate că este al treilea oraş după mărime din Danemarca, Odense are un farmec a unui oraş mic, unul care nu mai poate fi găsit nicăieri în altă parte – o adevărată comoară!

Oraşul este renumit prin faptul că aici sa născut scriitor de poveşti, Hans Christian Andersen, la muzeul care-i poartă numele, vă puteţi forma o impresie puternică despre el ca persoană, precum şi despre lumea în care a trăit.

Veţi găsi Odense amplasat pe insula parc, Funen, care este plină de conace şi castele, precum castelul Egeskov.

Oraşul a fost numit în cinstea zeului nordic al războiului, a poeziei şi înţelepciunii,  Odin, un protector perfect al unui aşa centru cultural şi istoric.

17. Freiburg, Germania

Freiburg, Germania
Freiburg im Breisgau,  mai frecvent  „Freibourg”, este cunoscut şi ca, „Bijuteria din Pădurea Neagră”.

După standardele germane este un oraş important în această regiune.

Freiburg serveşte ca loc de trai pentru aproximativ 230.000 de persoane şi este situat în sud-vestul Germaniei  la marginea Pădurii Negre.

Este un oraş atractiv şi relaxat cu o înaltă calitate a vieţii pentru cetăţeni şi vizitatori deopotrivă.

Cu excepţia tramvaielor şi bicicletelor, centrul oraşului este liber de trafic, este o alee pedestră imensă.

Aleea este pavată cu mozaicuri minunate şi este aliniată de celebrul canal de apă, Bächle, un loc ideal pentru a face o plimbări pedestre.

Freibourg este plin de istorie, un oraş cu o mulţime de clădiri vechi de explorat, cea mai celebră fiind, Catedrală Münster, una dintre cele mai vechi şi mai frumoase din toată Europa.

Dar, nu numai istoria este ceea ce face Freibourg atât de atractiv. 30 de mii de studenţi a uneia dintre cele mai vechi şi mai reputate universităţi din Germania, fac oraşul mai energic, dar în acelaş timp îşi păstrează  stilul său relaxant de viaţă.

18. Goreme, Turcia

Goreme, Turcia
Acest oraş a fost săpat în rocă dură – cu adevărat incredibil!

Goreme este un oraş în Cappadocia, o regiune istorică a Turciei, şi are o populaţie de aproximativ 2000 de oameni.

Satul Goreme este cea mai atractivă aşezare din regiune, un exemplu de neîntrecut al armoniei omului şi naturii.

El, pur şi simplu, este un muzeu în aer liber, ce seamănă cu un vast complex monastic compus din zeci de mănăstiri plasate una lângă alta, fiecare cu propria biserică fantastică.

În timpul erei romane, zona a devenit casă pentru Creştinii care s-au retras din Roma.

Creştinismul a predominat cândva ca religie primară în regiune, ceea ce ne demonstrează  bisericile cioplite în rocă, care pot fi văzute şi astăzi.

Oamenii încă mai locuiesc în casele din roci sau le folosesc ca depozite, afişând un respect imens faţă de acest pământ vulcanic şi istorie.

Goreme are nu numai case cioplite în piatră, dar, de asemenea, restaurante şi hotele de piatră, pe care toţi vizitatorii le găsesc uimitoare.

19. Ghent, Belgia

Ghent, Belgia
Gent este una dintre cele două farmece flamande ascunse (alături de Bruges).

La doar o scurtă călătorie de 20 de minute cu trenul de la vecinul său mai popular, Gent e la fel de fermecător, dar într-un mod complet diferit -asiguraţi-vă că laţi vizitat pentru a vedea de ce!

Gent este una dintre cele mai mari descoperiri ale Europei, suficient de mic pentru a vă simţi confortabil, dar, suficient de mare pentru a rămâne vibrant.

El are destulă frivolitate medievală pentru a crea un spectacol, dar în acelaş timp cu unele elemente industriale, care păstrează lucrurile „reale”.

20. Ljubljana, Slovenia

Ljubljana, Slovenia
De fapt, Ljubljana, este capitala Sloveniei şi, prin urmare, este un oraş opus celor mici, totuşi, el pur şi simplu trebuie să fie inclus în această listă, datorită farmecului său de oraş mic – este una dintre capitalele cele mai subestimate din Europa!

Ljubljana, este una dintre cele mai verzi capitale din Europa. Comisia Europeană i-a acordat în 2016 mult râvnitul titlu de Capitala Verde a Europei.

Traficul rutier a fost restricţionat în centru, lăsând malurile înverzite a râului Ljubljanica, care curge prin inima oraşului, libere pentru pietoni şi biciclişti.

În timpul verii, cafenelele amplasează terase de relaxare de-a lungul râului; ce seamă cu o petrecere stradală nocturnă.

Transportul prin Ljubjana poate fi aproape gratuit, plătiţi un euro pentru o săptămână şi vă puteţi plimba cu bicicleta oriunde doriţi în oraş.

21. Toruń, Polonia

Toruń, Polonia
Situat la nordul Poloniei, acesta este unul din cele mai încântătoare oraşe (ca atare aici există multe ca acestea).

Dacă aveţi ca scop să descoperiţi Polonia departe de traseele bătăturite , departe de popularele Varşovia şi Cracovia, acest oraşel va fi un loc bun pentru a începe.

Toruń este unul dinte cele mai vechi oraşe din Polonia.

Acest oraş medieval este locul de naştere a renumitului astronom polonez Nicolaus Copernic.

În 1997, partea medievală a oraşului a fost desemnată ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ceea ce face acest oraş magnific şi celebru, este aspectul său medieval spaţial aproape intact, cu multe clădiri gotice, toate construite din cărămidă roşie, ce includ bisericile monumentale, Primăria şi multe case burgheze.

Un oraş de văzut în lista oricărui călător.

22. Rothenberg, Germania

Rothenberg, Germania
Sunteţi în căutarea a ceva cunoscut? Walt Disney a folosit Rothenberg-ul ca o sursă de inspiraţie pentru filmul lui Pinocchio.

El este bine cunoscut  pentru oraşul său vechi medieval bine conservat, o destinaţie pentru turiştii din întreaga lume.

Un oraş medieval frumos, parte a popularului Drum Romantic din sudul Germaniei.

Dacă doriţi să vă întoarceţi înapoi în timp şi să vedeţi cum arăta un oraş medieval din secolul al 14-lea, Rothenberg-ul cu siguranţă vă va împlini dorinţa.

23. Arosa, Elveţia

Arosa, Elveţia
Arosa este situat la capătul romantic a Văii Schanfigg, la o altitudine de aproximativ 1800 de metri deasupra nivelului mării.

Cu o gamă impresivă de vârfuri muntoase în jurul său, Arosa Lenzerheide, este la fel de atractiv pentru excursii lungi pe jos în timpul verii, cât şi în timpul iernii, oferind o mare varietate de activităţi sportive.

Un loc unde puteţi liber respira adânc cu ambii plămâni, deoarece nu există un trafic de tranzit şi aerul este deosebit de curat.

Fiind un oraş relativ mic din Alpii elveţieni,el este, de asemenea, unul din cele mai favorite oraşe ale familiei Regale Engleze, aşa că dacă e destul de bun pentru ei, la sigur e destul de bun pentru toţi.

24. Bergen, Norvegia

 Bergen, Norvegia
Bergen, fără îndoială, este cel mai fermecător şi pitoresc oraş din Norvegia. Situat pe coasta de vest a ţării, Bergen a fost stabilit înainte de anul 1070 d.Hr.

Bergen – poarta de acces spre fiorduri.

La scară norvegiană, Bergen este un oraş mare, dar cu un farmec şi o atmosferă de oraş mic.

În jur de zece la sută din populaţia din Bergen sunt studenţi, aceasta adaugă o stare de spirit proaspăt şi tineresc în atmosfera oraşului.

Oferirea posibilităţii de a vizita muzee, galerii de artă, evenimente culturale şi numeroase oportunităţi de a lua masa, precum şi posibilităţile oferite de mare şi munţi, îl face un oraş plin de viaţă şi vibrant.

Vedeţi şi: 30 cele mai vechi oraşe din lume, care există şi acum

25. Vestmannaeyjar , Islanda

Vestmannaeyjar , Islanda
Vestmannaeyjar se află pe insula Heimaey, cea mai mare dintre cele 14 insule ale arhipelagului Westman, la sud-vest de coasta insulei principale a Islandei.

Această comoară geografică este considerată a fi una dintre cele mai bine păstrate secrete a Islandei, remarcată pentru imensa sa biodiversitate, incluzând 150 de specii de plante care nu au fost încă clasificate, precum şi milioane de păsări care îşi fac cuiburile pe stânci.

Vestmannaeyjar este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea papagalii de mare.

Vedeţi şi: 51 Curiozităţi despre păsări

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>