26 Cele mai frumoase fotografii aeriene a Pământului

V-aţi întrebat vreodată cum arată planeta noastră de sus?
Ce ar fi dacă aţi avea posibilitatea să vedeţi ce vede pasărea zburând deasupra oraşelor, peisajelor uimitoare şi coastelor accidentate? Fără îndoială aceste incredibile imagini panoramice de 360° vă vor captiva.

Fotografiile aeriene au fost făcute de compania non-profit AirPano, care a fotografiat deja peste 200 cele mai interesante destinaţii. Mai jos sunt prezentate 26 cele mai impresionante fotografii aeriene.

1. Istanbul, Turcia

Fotografii aeriene - Istanbul,
După ce aţi văzut fotografia aeriană a iconicei Catedrale Sfânta Sofia din Istanbul, unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, probabil următoare călătorie va fi cea spre acest minunat oraş, pentru al explora de la nivelul solului.

2. Cascada Iguazu, Argentina şi Brazilia

Fotgrafii aeriene - Cascada Iguazu
Unul din cel mai spectaculoase şi inspiratoare locuri de pe planetă, cascada Iguazu, cu un dublu curcubeu surprinsă pe imaginea făcută de sus, este una din cele mai puternice cascade din lume ce separă doi vecini Argentina şi Brazilia.

3. Vulcanul Tolbachik, Kamchatka, Rusia

Fotografii aeriene - Vulcanul Tolbachik, Kamchatka, Rusia
Pe acestă imagine a fost prins un moment unic, fotografia a fost făcută tocmai în momentul când vulcanul a izbucnit aruncând lavă de foc în sus, după ce el nu a fost activ timp de câţiva ani.

4. Insula Wayag, Raja Ampat, Indonesia

Fotografii aeriene - Insula Wayag, Raja Ampat, Indonesia
Cu insule verzi şi apă atât de albastră, această regiune are mai mult de 1800 dintre acestea care aşteaptă explorate cu barca sau cu snorkel-ul.

5. Lacul Qiandao, Hangzhou, China

Fotografii aeriene - Lacul Qiandao, Hangzhou, China
Un lac atât e frumos e greu de crezut că a fost creat de om: Lacul Qiandao a fost finalizat în 1959, acum el este compus din peste 1000 de insule, care pot fi explorate cu barca tradiţională.

Vedeţi şi: Lacul Qiandao: Lacul cu o mie de insule şi oraşe antice scufundate

6. San Francisco, USA

Fotografii aeriene - San Francisco, USA
Acesta este nu numai cel mai tare hippie şi flower power oraş din SUA, există aici de asemenea şi câţiva zgârie-nori falnici ce controlează centrul oraşului.

7. Cascada Angel, Venezuela

Foto aeriene - Cascada Angel, Venezuela
Kerekupai-Merú, la fel cunoscută sub numele de cascada Dragon, este una din cele mai incredibile formaţiuni naturale din Venezuela, cade de la 979 de metri în valea râului de mai jos, cea ce o face mai înaltă cascadă din lume.

Vedeţi şi: 15 Cele mai mari cascade din lume, unele despre care nu ştiaţi

8. O insulă singuratică în Maldive

Fotografii aeriene - insulă singuratică în Maldive

Maldivele sunt cunoscute ca fiind unele din cele mai exclusive destinaţii din lume în luna de miere, cu aşa insule care arată ca aceasta nu e greu de înţeles de ce.

Vedeţi şi: InsulaPalmerston – insulă la capătul lumii

9. Lisabona, Porugalia

Fotografii aeriene - Lisabona, Porugalia
Frumoasa capitală a Portugaliei, în complet cu farmecul vechi, sub formă de acoperişe cu plăci de teracotă, tramvaie colorate pentru a vă transporta în jurul oraşului, Lisabona este un oraş care la sigur va câştiga inimile voastre.

10. Taj Mahal, India

foto aeriene - Taj Mahal, India
Una dintre cele mai iconice atracţii din India, un mausoleum construcţia căruia a luat 17 ani, la ridicarea lui au lucrat 20 000 de oameni şi 1000 de elefanţi. La această zi Taj Mahal rămâne una dintre cele mai mari minuni ale lumii moderne.

11. Riomaggiore, Cinque Terre, Italy

Fotografii aeriene - Riomaggiore, Cinque Terre, Italy
Riomaggiore este cel mai sudic din satele colorate de pe coasta Cinque Terre din Italia nordică şi fără îndoială, una dintre cele mai pitoreşti obiective turistice din întreaga ţară, dacă nu şi din întreaga Europă.

Vedeţi şi: Cele mai frumoase locuri din lume – care îţi taie răsuflarea

12. Mănăstirea Sfintei Treimi, Meteora, Grecia

Fotografii aeriene - Mănăstirea Sfintei Treimi, Meteora, Grecia
Cocoţată pe partea de sus a unei stânci ce iese în evidenţă, din Valea Peneas, o veţi găsi ca una din cele mai inaccesibile mănăstiri din lume. Ca parte a Mănăstirilor Meteora, este un loc perfect pentru meditaţie şi rugăciune.

Vedeţi şi: Lalibela – biserici cioplite în stânci, Ierusalimul din Etiopia

13. Oraşul Interzis, Beijing, China

Fotografii aeriene - Oraşul Interzis, Beijing, China
Oraşul Interzis este situat în centrul capitalei Chinei, Beijing, este unul din obiectivele turistice cele mai vizitate şi fotografitate din China. Cum reiese din numele său în Oraşul Interzis accesul publicului mare nu era permis, lucrurile s-au schimbat şi astăzi oraşul este o atracţie turistică de top.

14. Grădina de sus Peterhovf, Sankt-Petersburg, Rusia

Fotografii aeriene - Grădina de sus Peterhovf, Sankt-Petersburg, Rusia
Mai bine cunoscută sub numele Versailles-ul Rusesc, datorită grădinelor sale întinse şi palatul magnific. Grădina de sus Peterhov un Patrimoniul Mondial UNESCO se situează direct în mijlocul frumosului Sankt-Petersburg.

15. Câmpurile de lalele Keukenhof, Olanda

Fotografii aeriene - Fotografii aeriene - Grădina de sus Peterhovf, Sankt-Petersburg, Rusia
Câmpurile de Lalele Keukenhof, care se întind până la orizont în orice direcţie nu ai privi, vă va face să zâmbiţi dacă l-aţi fi văzut din aer sau de la sol. Rânduri de lalele şi mori de vânt vă vor saluta la sosire şi vă vor bucura ochii cu un caleidoscop de culori în toate direcţiile.

16. Provincia Yunnan, China.

Fotografii aeriene - Provincia Yunnan, China.
Trepte una peste alta de câmpuri de orez verde în această parte a Chinei sunt un adevărat vis pentru fotografi, deoarece acestea conduc privirea într-o aventură în zig-zaguri care ajunge până la graniţele cu Vietnamul şi Laosul.

17. Biserica Acoperământul Maicii Domnului de pe Nerl, Rusia

Foto aeriene - Biserica Acoperământul Maicii Domnului de pe Nerl, Rusia
Această biserică izolată, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1992, se află pe malurile râurilor Nerl şi Klyazma doar la 13 km de Vladimir, vechea capitală a Rusiei. Primăvara când nivelul apei creşte şi inundează împrejurimile, biserica pare să plutească pe apă.

18. Paris, Franţa

Imagini aeriene - Foto aeriene - Paris
Fie că eşti prima oară sau a zecea, este imposibil să nu te îndrăgosteşti în Paris. Cu atâtea multe locuri incredibile, de la Arcul de Triumf la Turnul Eiffel, este uşor de fixa unele imagini perfecte ca amintire despre timpul petrecut aici.

19. Polul Nord

Imagini aeriene - Polul Nord
Fie asta o croazieră odată în viaţă, o expediţie aventuroasă sau o excursie mult aşteptată pentu al vedea pe Moş Crăciun şi eşti atât de norocos pentru a vizita Polul Nord, fii sigur să priveşti la cer pentru a vedea fenomenul natural care este numit Aurora Polară.

20. Angkor Wat, Cambodgia

Poze aeriene - Angkor Wat, Cambodgia
Cel mai vizitat templul din Cambodgia, şi unul din cele mai bune locuri de văzut răsăritul soarelui. Angkor Wat la sigur vă va lua respiraţia indiferent de perioada când îl veţi vizita. El este situat doar la câţiva kilometri de frumosul oraş Siem Reap.

21. Horseshoe Bend, Arizona, SUA

Poze aeriene - Horseshoe Bend, Arizona, SUA
Acest meandru în formă de potcoavă situat chiar pe autostrada 89, una din cele mai bune rute pentru a conduce în SUA, merită cele câteva minute sau chiar ore necesare pentru al explora şi efortul care este nevoie pentru a ajunge acolo.

22. Český Krumlov, Republica Cehă

Imagini aerieane - Český Krumlov, Republica Cehă
Este un oraş medieval mic, situat în partea se sud-vest a Republicii Cehe şi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, datează încă din secolul al treisprezecelea, se află pe râul Vltava şi găzdueşte al doilea cel mai mare castel din Republica Cehă.

23. Rio de Jainero, Brazilia

Fotografii aeriene - Rio de Jainero, Brazilia
Unul dintre cele mai spectaculoase peisaje urbane din lume, doar denumirea invocă imagini magice în mintea voastră aşa ca aceea a statuiei Cristos Mântuitorul şi a unui oraş care îmbrăţişează litoralul pe o distanţă de câţiva kilometri.

Dacă sunteţi în curs de a planifica o vizită a oraşului Rio de Jainero, asiguraţi-vă că aţi rezervat biletele pe perioada carnavalului, cel mai tare şi flamboaiant festival de stradă din lume.

24. Muzeul arhitecturii din lemn, Suzdal, Rusia

Foto aeriene - Muzeul arhitecturii din lemn, Suzdal, Rusia
Ei spun cele mai bune lucruri vin în colete mici şi acest lucru este adevărat pentru micul oraşel Suzdal din Rusia. Datând din secolul al 11-lea, acesta este gazda multor structuri rustice de lemn inclusiv a Muzeul Arhitecturii din Lemn.

25. Sagrada Família, Barcelona, Spania

Fotografii aeriene - Sagrada Família, Barcelona, Spania
Sagrada Família, sau „Biserica Sfintei Familii” cum i se mai spune în română, este o biserică romano-catolică din Barcelona un proiect început în 1883 de celebrul arhitect Antonio Gaudi.

26. Doisprezece Apostoli, Victoria, Australia

Fotografii aeriene - Doisprezece Apostoli, Victoria, Australia
Una dintre numeroasele atracţii uimitoare care pot fi văzute de-a lungul şoselei Great Ocean Road din Australia. Fantasticele stânci Doisprezece Apostoli cel mai bine pot fi văzute din aer, în regiune sunt multe companii de elicoptere care oferă aşa servicii.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>