A fost prezentat un hoverboard românesc care poate zbura 6 minute


Anul 2015 a fost la propriu şi la figurat anul hoverboard. În timp ce toată lumea vorbea de scutere auto-echilibrate, două companii au prezentat plăci de formă skateboard, care de fapt au planat câţiva centimetri deasupra: Lexus cu „Slide” board şi Arx Pax cu a doua generaţie Hendo hoverboard.

Acum doar câteva zile înainte de Anul Nou, o altă companie numită ArcaSpace a încercat să facă un hoverboard mitic.

ArcaSpace în primul rând este o companie spaţială privată, precum şi una din cele mai originale echipe care a concurat în competiţia Ansari X, în 2004. (Ei au intrat, de asemenea în competiţia Lunar X Prize).

Dar acum compania a lansat un video care prezintă „ArcaBoard”, un dreptunghi pe bază de ventilatoare, care poate ridica o persoană de la sol aproape la 40 centimetri.

Nu pare a fi uşor de condus, dar precis că zboară

ArcaBoard-ul se alimentează, cu o forţă de tracţiune de 1913 newtoni (o împingere de 195 kilograme), sau 727 cai putere, de la 36 de ventilatoare, potrivit companiei.

De asemenea, compania spune că a construit o tehnologie de auto-echilibrare pentru a face ArcBoard-ul să zboare lin.

Dincolo de faptul că, deşi, aceasta nu arată că prezintă prea multă experienţă. Dumitru Popescu, directorul executiv al ArcaSpace este văzut zburând în video, dar, care se pare că nu prea controlează încotro se îndreaptă.

De fapt, destul de tare aminteşte videoclipul al Hendo hoverboard,  la sigur, pluteşte, dar nu pare că are controlul suficient pentru a ajunge undeva.

Arcaboard - hoverboard românesc

ArcaSpace nu se sfieşte când vorbeşte de ambiţiile sale ce priveşte ArcaBoard-ul pe situl companiei.

„Pentru prima dată de la bicicletă, automobil sau avion, ArcaBoard este o descoperire revoluţionară pentru transportare”, scrie pe site. „Pentru prima dată, fiecare persoană va putea zbura oricând şi oriunde. Lume. Lumea ta se va schimba pentru totdeauna”.

Videoclipul de însoţire, de asemenea, prezintă informaţii insuficiente,  doar, stabilirea mărimilor board-ului în acţiune şi grafica care arată cum a fost construit pe un ecou de sunete de pian în spate.

Managerul de relaţii publice şi directorul de operare se alătură ambii lui Popescu la testare şi mărturisesc despre realizarea revoluţionară.

Hoverboard-ul de la ArcaSpace pare să aibă un scop puţin dincolo de marketing, la fel ca în cazul cu Arx Pax şi Lexus.

Scurtul video este prea serios pentru a fi luat în serios şi eticheta de preţ 19 900 $, de pe site, este atât de mare încât trebuie să ne întrebăm de ce ei s-au deranjat  să-l specifice. (Dacă adăugaţi unul din board-uri în coşul virtual şi faceţi click pe „checkout”, de fapt, oricum sunteţi aruncat pe ecranul următor).

Popescu practic până la urmă admite acest lucru la sfârşitul videoclipului. „Mi-am dorit mereu să creez un product disponibil comercial pentru mase”, spune el. „Dar crearea acestui produs cu adevărat revoluţionar dovedeşte că Arca nu este doar o posibilitate de a crea tehnologii uimitoare, dare este, de fapt ingineria viitorului”.

La un nivel foarte de bază, cea ce a făcut ArcaSpace este impresionant. Compania a găsit o modalitate de a face ceva ce se poate numi hoverboard cu un nivel de legitimitate şi, spre deosebire de Lexus sau Arx Pax, aceasta nu necesită suprafaţă specială.

Provocarea tehnologică de a avea 36 de ventilatoare să lucreze în tandem fără ca complect să o apuce razna este, de asemenea, admirabil.

Dar în timp ce aceasta este a treia versiune funcţională văzută în acest an, se pare că viitorul hoverboard-urilor este încă la pământ.

Sursă:Theverge

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>