Engelbart, inventatorul primului mouse pentru calculator a murit la 88 de ani

Engelbart  -  inventatorul primului mouse

Engelbart , inventatorul primului mouse

Engelbart a realizat primul mouse în 1960, patentat în 1970, dar dispozitivul a devenit comercial  abea în 1984  odata cu Apple’s Macintosh computer.

Primul mouse pentru calculator a fost cu carcasă de lemn şi roţi metalice. Omul care a stat în spatele acestei invenţii, Doug Engelbart, a murit la 88 de ani după ce a transformat modul de lucru şi comunicare dintre oameni.

Prototipul primului mouse de calculator.

Prototipul primului mouse de calculator.

Moartea a survenit în rezultatul insuficienţei renale, care a avut loc în casa sa din California după o lungă luptă cu boala Alzheimer.

Cumpătatul Engelbart a avut idei îndrăzneţe. Cu mult înainte de fondatorul Apple Steve Jobs care a devenit renumit prin prezentările sale dramatice, Engelbart a uimit întraga industrie a maşinilor de calcul la conferinţa din San Francisco din 1968.

Lucrând de acasă cu un modem făcut manual de el şi folosind sistemul nou on-line elaborat de laboratorul său pentru a ilustra ideile sale publicului, în timp ce personalul său era în laborator. Acesta a fost prima demonstraţie a mouse-ului şi prima teleconferinţă video, care au trezit ovaţii în picioare.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>