Aceste noi implanturi cerebrale au potenţialul de a restabili membrele paralizate

Noi implanturi cerebrale
Cercetătorilor tocmai li s-a acordat 16 milioane de dolari pentru finanţarea dezvoltării de implanturi cerebrale care ar putea ajuta într-o zi să readucă la viaţă membrele paralizate.

Aceste „interfeţe bidirecţionale creier-calculator” răspund de legăturile cruciale dintre creier şi măduva spinării, reducând golurile cauzate de leziuni sau un accident vascular cerebral.

Implanturile minuscule vor fi proiectate cu capacitatea de a detecta intenţia creierului de a face ceva şi apoi a transfera intenţia părţii corespunzătoare a corpului, o procedură complexă care este primită ca ceva de la sine de persoanele apte.

„Când Christopher Reeve a suferit o leziune a coloanei vertebrale din cauza căderii de pe cal, circuitele creierului erau încă neatinse şi capabile de a forma intenţia de mişcare, dar, din păcate prejudiciul a împiedicat ca această intenţie să fie transportată la măduva spinării”, a declarat Rajesh Rao, de la Centrul Tehnologic Neural Senzorimotor (CSNE) a Universitatăţii din Washington.

„Dispozitivele noastre au ca scop să unească astfel de conexiuni pierdute ca decodarea semnalelor creierului şi stimularea porţiuni corespunzătoare a măduvei spinării, pentru a permite persoanei să mişte din nou”.

O nouă rundă de finanţare vine de la US National Science Foundation care va fi repartizat pe patru ani. Echipa de la CSNE spune că vrea să aibă o dovadă-concept de demonstraţii la oameni în următorii cinci ani şi apoi urmate de dispozitive aprobate.

Există speranţa ca sistemul ar putea fi folosit pentru a ajuta, de fapt, sistemul nervos de a se repara de sine stătător şi  a lega din nou regiunile afectate.

„Este o cerere nesatisfăcută imensă, mai ales în cazul unei populaţii în curs de îmbătrânire a baby boomers (persoane născute în perioada exploziei demografice de după cel de al Doilea Război Mondial), pentru dezvoltarea următoarei generaţii de dispozitive medicale pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni neurologice progresive sau traumatice, cum ar fi accidentul vascular cerebral şi leziuni ale măduvei spinării „, a spus Rao.

În timp ce implanturile electrice cerebrale sunt din ce mai multe şi mai frecvente în tratamentul bolilor, cum ar fi Parkinson, bombardamentul constant de impulsuri, chiar şi atunci când o persoană se odihneşte, poate duce la efecte secundare nedorite şi, desigur, epuizarea foarte rapidă a bateriei.

Cercetătorii CSNE lucrează la următoarea generaţie de aşa-numitele implanturi cu buclă închisă, care aplică stimulări electrice orientate doar atunci când este necesitate.

Echipa planifică de a utiliza o parte din fondurile care le-au primit pentru a cerceta etica acestor implanturi cerebrale, care au potenţialul de a schimba fundamental creierul unei persoane şi poate chiar identitatea lor.

Dacă încercările umane vor avea succes iar tehnologia va fi aprobată pentru piaţa largă, vom trebui să fim gata pentru orice efecte psihologice care ar putea surveni odată cu beneficiile fizice.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>