Amazon testează drone elicoptere pentru livrări

Amazon dron

Dronul de la Amzon va livra colete.


Amazon cel mai mare comeciant online din lume, testează elcioptere – drone fără pilot care vor livra produse pentru clienţi, Directorul Executiv Jeff Bezos, a companiei a declarat, în interviul BBC că:

Dronii numiţi Octocopters, vor livra pachete cu o greutate de până la 2.3kg  la cumpărător în timp de 30 de minute de la plasarea comenzii. Însă a adaugat, că  până la lansarea serviciului poate să dureze 5 ani.

Dronul poate efectua deja acum livrări „demonstrative”, însă compania va avea nevoie de timp pentru îmbunătăţirea tehnologiilor, la fel şi discutarea  tuturor momentelor juridice cu autorităţile.

Tehnic dronul Amazon  reprezinta un octocopter, care va sta deasupra conveerului. Când pe sub el va trece un colet (cu o greutate de până la 2,7kg – ele constitue 86% din toate coletele, livrate de Amazon), dronul îl va apuca automat şi se va îndrepta la locul destinaţiei cu ajutorul GPS – navigatorului.

Se presupune că dronul va livra la o rază de 10 mile (aproximativ 16km) de depozitele companiei  din SUA (la moment ele sunt deja 96), aşa că vor fi în primul rând acoperite zonele urbane. Timpul minim pentru livrare va constitui numai 30 de minute – adică, nu vei dovedi să te scoli de la masa de calculator, dar pe tine deja te aşteaptă noua carte „Harry Potter”.

Cât va costa acest serviciu, deocamdată e devreme de vorbit, dar  Jeff Bezos este încrezut că dacă nu vor fi probleme cu Administraţia Federala a Aviaţiei SUA, Amazon va începe trimite primii droni deja peste 5 ani.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>