Balenă rară găsită pe plaja australiană care se consideră că a evoluat înapoi

Balena rară

Balena cu cioc pe plaja Waitpinga. Photograph: South Australian Museum

Cercetătorii de la Muzeul Australiei de Sud au fost zăpăciţi de dinţii misterioşi anterior nemaivăzuţi la balenele cu cioc (Zifiide)

Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit o reîntoarcere evolutivă la o balenă rară din adâncurile oceanului, care a fost aruncată pe litoralul Australiei de Sud.

Balena cu cioc, găsită moartă pe plaja Waitpinga în februarie,  a zăpăcit examinatorii de la Muzeul Sud Australian (South Australian Museum), care anterior au descoperit doi dinţi misterioşi nemaivăzuţi a acestei familii de mamifere exploratori a adâncurilor oceanului.

Făcând apel la colegii din muzeele din întreaga lume, inclusiv la renumitul Institut Smithsonian din Statele Unite, ei nu au primit nici un răspuns cu privire la colţii vestigiali care sunt mici şi ascuţiţi.

ABC a raportat că dinţii nu sunt consideraţi o deformare(en), ci o reîntoarcere evolutivă sau o trăsătură care reapare din nou după generaţii.

Cercetătorul de la Muzeul Sud Australian Catherine Kemper a declarat pentru ABC că dinţii, ce sfidează cunoscuta normă la balenele femele, care ies mai sus de conturul inferior a maxilarului, a fost „foarte ciudat.. ceva ce nu am mai văzut niciodată înainte”.

„M-am pus pe gânduri ‘Avem ceva nou aici?’ „, a spus Kemper.

Balenă cu cioc rară

Cercetătorul Catherine Kemper a declarat pentru ABC că dinţii care au sfidat norma la balenele femele prin creşterea deasupra linei maxilarului inferior, a fost „foarte ciudat”. . Photograph: South Australian

După ce craniul a fost curăţit, managerul colecţiilor muzeului, David Stemmer, a smuls dintele şi a rămas surprins să găsească dedesubt un dinte de balenă cu cioc a lui Hector (Mesoplodon hectori )  mai mare.

„Era încă incitant, deşi ştiam acum că avem o specie despre care ştim, este o specie care nu o căpătăm prea des şi acesta este doar al treilea specimen colectat de noi aici, în Australia de Sud”, a spus Stemmer pentru ABC.

Echipa muzeului speră că catalogarea carcasei va ajuta la deblocarea misterului dinţilor, şi a dezvălui mai multe despre această specie, rar întâlnită din cauza habitatului lor la adâncimi mari şi presupusa raritate.

Kemper a declarat că conservarea speciilor puţin cunoscute ar putea depinde de aceste tipuri de revelaţii.

„Fără acestă cunoaştere, este foarte dificil să ştim ce se întâmplă şi a monitoriza dacă ei o duc bine”, a spus ea.

Articolul original îl puteţi vedea aici.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>