Cavoul lui Tutankhamon are o cameră secretă?

Cavoul lui Tutankhamon
De atunci de când arheologii au deschis mormântul său din Valea Regilor în 1922, Tutankhamon a fost băiatul afişă pentru Egiptul antic. În ciuda acestui fapt, se ştie foarte puţine despre acest faraon de 3 330 de ani.

O descoperire anunţată în acest weekend, ar putea arăta că secretele sale sunt chiar mai profunde decât se credea.

După trei zile de scanări radar, arheologii sunt „90 la sută siguri” că există camere ascunse în mormântul regelui Tutankhamon. Scanările au arătat un „coridor” sigilat în spatele a două uşi ascunse în cavou, care ar putea duce spre o cameră de înmormântare care nu a fost deschisă de 3 000 de ani.

Un ansamblu de cercetători au folosit un radar pentru a scana mormântul începând de joi seara, după ce soarele a apus şi turiştii au plecat.

Această descoperire ar putea confirma afirmaţiile îndrazneţe şi controversate ale lui Nicholas Reeves, care a declarat că cavoul lui Tutankhamon a fost o cameră exterioară a cavoului reginei Nefertiti, care a fost soacra lui, unii, de asemenea, cred că ea a fost şi faraon.

După un studiu profund al obiectelor mormântului lui Tutankhamon, Reevs a eşit la concluzi că 80 la sută din ele sunt, de fapt, făcute pentru femei. El a sugerat, de asemenea, că iconica mască de aur a împăratului Tut a fost modificată şi a fost iniţial a reginei Nefertiti.

„Totul are sens”, a spus Reevs pentru National Geographic, „Mormântul nu renunţă uşor la secretele sale. Dar, le dă , puţin câte puţin. E un alt rezultat. Şi nimic nu este în contradicţie cu direcţia de bază a teoriei.”

„Când prima dată am publicat lucrarea mea cred că toţi colegii din întreaga lume m-au crezut nebun”, a adăugat el. „Dar cred că lucrurile s-au schimbat un pic. Eu mă gândesc oamenii cred că chiar dacă mormântul lui Nefertiti nu este în spatele zidului,  poate fi altceva acolo”.

Cu toate acestea, mulţi arheologi sunt prudenţi în ce priveşte săritul cu concluzii şi spun că este nevoie de cercetări suplimentare.

Ministrul Antichităţii Egiptului, Mamdouh el-Damaty, a declarat că căutările vor fi stopate până când rezultatele trimise în Japonia vor fi analizate timp de o lună.

Tutankhamon şi familia sa se crede că au condus Egiptul într-o perioadă din cele mai turbulente. Această guvernare a fost încheiată în cele din urmă de către unul din generalii de top a lui Tutankhamon, Horemheb, care a preluat controlul şi a distrus multe din evidenţe scrise despre această perioadă.

Posibil acesta este un moment potrivit pentru a deschide un nou capitol din moştenirea sa într-un moment când Egiptul din nou încearcă să-şi revină după revoluţii şi războaie.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>