10 cei mai mari păianjeni din lume

V-aţi întrebat vreodată cum arată cei mai mari păianjeni din lume?
Necătând la faptul că o mare parte din noi mai mult sau mai puţin au o frică faţă de aceste creaturi, deseori nejustificată, imaginile celor mai mari păianjeni nu poate să nu atragă atenţia.

Pe pământ sunt diverse specii de păianjeni, care necătând la rudenie arată şi manifestă abilităţi diferite, deci să-i vedem pe cei mai mari.

10. Tegenaria parietin – începe topul celor mai mari păianjeni din lume

Paianjeni mari - Tegenaria parietin

10. Tegenaria parietin – specie de paianjen mare

Acest păeanjen ajunge până la 14 cm în mărime şi este unul din cele mai rare specii de păianjeni din zilele noastre. Originar din Europa, el poate fi întâlnit deasemeni în America de Nord, Asia Centrală, Uruguay şi Argentina.
În Anglia acest păianjen înfiorător a fost supranumit „cardinal spider” fiindcă prima relatare despre această specie a fost făcută de Cardinalul Wolsey (en).
E interesant  faptul ca lungimea picioarelor lor este circa de 3 ori mai mare ca lungimea corpului.

9. Nephila edulis – Ţesătorul orb de mătase aurie

Paianjeni mari -  Nephila edulis

9. Specia de paianjeni mari – Nephila edulis

Acest păianjen este strâns legat de specia fosilă Nephila jurassica găsită în China, care a trăit 165 milioane de ani în urmă în perioada Jurasicului şi constitue cea mai mare fosilă de păianjen găsită până acum.
Are o mărime de 15 cm cu tot cu picioare. Culoarea lor variază de la roşu spre galben – verzui, capul şi trupul său este evedenţiat alb.
Păianjenul îşi are reşedinţa în unele din cele mai toride locuri de pe pământ, el poate fi întâlnit în Australia, Asia, Africa, America de Nord şi America de Sud.
A fost denumit „Ţesătorul orb de mătase aurie”, pentru pânza aurie pe care o ţese.
Preferă să-şi întindă plasa pe lângă casele oamenilor şi este un bun controlor a dăunătorilor naturali.

8. Cerbalus aravensis

Paianjeni mari -  Cerbalus aravensis

8. Cerbalus aravensis

Este o specie de păianjeni descoperită recent, aceşti micuţi pot avea în jur de 15 cm lungime împreună cu picioarele. Au fost descoperiţi în 2010, pe terotoriul statelor Israel şi Iordania, şi au fost observaţi în special în dunele de nisip.
Deocamdată comportamentul şi arealul lor sunt încă slab cunoscute, la moment se poate spune doar că este un animal nocturn, de obicei activ în perioadele toride de vară.
Păianjenul are un corp mare de o culoare argintie – gri, şi picioare negre şi gri.

7.  Phoneutria – Păianjenul Brazilian Hoinar

Paianjeni mari - Phoneutria

7. Phoneutria

Cu o lungime a picioarelor de aproape 15 cm şi a corpului de 5 cm, aceşti păianjeni arată înfricoşător. Şi faptul că ei sunt unii din cei mai veninoşi păianjeni din lume fac o combinaţie mortală.
Poate fi găsit în tropicile  Americii de Sud şi Americii Centrale, şi sunt denumiţi „hoinari” din cauza obiceiului lor de a rătăci prin junglă în căutarea hranei.
Necătând la faptul că unii membri a acestei specii sunt mai puţin periculoşi decât alţii, ei toţi sunt extrem de veninoşi şi trebuie evitaţi cu orce preţ.

6. Păianjenii  Hysterocrates – Gigantul Păianjen Babuin

Paianjeni mari -  Hysterocrates

6. Hysterocrates

Membru al familiei tarantula, acest tip mare poate să ajungă până la 30 de centimetri, incuzând picioarele de 20 cm.
Deseori ţinute ca animale de companie, această specie nu prezintă pericol pentru oameni, chiar dacă ei au unul din cel mai înfricoşător aspect.
Răspândiţi în tropice şi sub – tropice şi sunt vânători nocturni, cunoscuţi prin aceea că dese ori vâneză mamifere aşa ca: păsări, şopârle, viespi şi amfibieni.

5. Xenesthis immanis – Floare Violetă  Păianjen Mâncător de Păsări

Paianjeni mari -  Xenesthis immanis

5. Xenesthis immanis

Renumit prin aceea că se hrăneşte cu păsări, cu un corp puţin peste 22 cm în lungime el nu poate fi confundat cu nimeni altul.
Originar din Columbia, acest paianjen prosperă în pădurile tropicale foarte umede.
Chiar dacă imaginea păianjenului mâncător de păsări e foarte înfricoşătoare, trebu de remarcat faptul ca el nu prezintă pericol pentru oameni.

4. Păianjen Cămilă

Paianjeni mari - Paianjen Camila

4. Păianjenul Cămilă

Păianjenul cămilă este numit în mai multe feluri, scorpionul vântului, scorpionul soarelui sau păianjenul soarelui şi face parte din clasa  Arachnida care include mai mult de 1000 specii de diferite mărimi.
Ei şi-au primit numele de la capul lor cocoşat, nu din cauza înrudirii cu cămilele.
Dieta lor este compusă din insecte, şopârle,  rozătoare şi mici păsări.
Lungimea lor poate ajunge până la 30 cm incluzând picioarele.

3. Goliath – păianjenul mâncător de păsări

Paianjeni mari - Goliath

3. Goliath

Membru al familiei tarantula, acest păianjen este unul din cei mai mari păianjeni din lume, are o deschidere a picioarelor de până la 30 cm.
Poate fi găsiţi în pădurile tropicale din America de Sud, şi pot cântări mai mult de 170 de grame.
Femela are o durată de viaţă în jur de 15 – 25 de ani, în timp ce masculii trăesc doar 3 – 6 ani.
Chiar dacă ei au colţi care sunt capabili să străpungă pielea omului, veninul lor este destul de inofensiv şi atacă doar dacă sunt ameninţaţi.

Vedeţi şi: Păianjen de mărimea unui căţeluş zburdă prin pădurea tropicală

2. Lasiodora parahybana – Salmonul Braziian Mâncătorul de Păsări Roz Tarantula

Paianjeni mari -  Lasiodora parahybana

2. Lasiodora parahybana

Descoperiţi în Brazilia în 1917, fiind unele din cele mai mari tarantule din lume ei sunt des ţinuţi ca animali de companie.
Cu o desfacere  a picioarelor de 30 cm, aceşti păianjeni sunt cunoscuţi pentru vânătul lor de şerpi mici.
Chiar dacă sunt  aleşi deseori ca animale de companie, trebuie de remarcat că sunt o alegerea rea pentru începători din cauza rapidităţii, impulsivităţii şi uşor iritabilităţii lor.

1.Sparassidae – Păianjenul Vânător

Paianjeni mari - Sparassidae

1. Păianjenul vânător

Cel mai mare păianjen este socotit păianjenul vânător, la fel cunoscut ca păianjenul crab gigant. Desfacerea picioarelor lor poate fi mai mare de 30 cm şi probabil are un aspect cel mai unic dintre toţi păianjenii.
Remarcaţi prin picioarele rasucite asemeni crabilor (de unde şi vine numele lor) ei sunt deosebit de iuţi când vânează.
De obicei ei nu sunt periculoşi pentru oameni, dar urâţenia lor, aspectul mare este destul pentru a băga fiori şi în cel mai mare iubitor de păianjeni.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>