Păianjen de mărimea unui căţeluş zburdă prin pădurea tropicală

Cel mai mare painjen

Sa împedicat de un păianjen de mărimea unui căţeluş.

Piotr Naskrecki în timpul plimbării sale pe timp de noapte prin pădurea tropicală din Guyana, a auzit un foşnet de parcă se târa ceva sub picioare. Când a pornit laterna, el aştepta să vadă un mamifer mic, cum ar fi un oposum sau un şobolan.
„Când am aprins lumina, nu am putut deodată înţelege ce am văzut,” a declarat Naskrecki, un entomolog şi fotograf la Muzeul de Zoologie Comparată a Universităţii Harvard.
O clipă mai târziu, el şi-a dat seama ca nu vede un mamifer brun cu blană, dar un enorm păianjen de dimensiunile unui căţeluş.

Cunoscut ca Goliath măncătorul de păsări (Theraphosa blondi) colosalul arachnid este cel mai mare păianjen din lume, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness. Are o deschidere a picioarelor de până la 30 cm, sau aproximativ de mărimea „antebraţului unui copil, cu un corp de mărimea unui pumn mare” a relatat Naskrecki pentru Live Science. Şi ppăianjenul poate cântări mai mult de 170 de grame – aproape atât de mult ca şi un căţeluş mic, a scris cercetătorul pe blogul său.

[Vedeţi şi: 10 cei mai mari păianjeni din lume]

Unele sourse declară că păianjenul vânător gigant, are o deschidere a pricioarelor mai largă, şi este mai mare ca mâncătorul de păsări. Dar păianjenul vânător e mult mai fin decât solidul mâncător de păsări – a compara aceşti doi păinjeni este „cum ai compara girafa şi elefantul” a spus Naskrecki.
Dimensiunele enorme a mâncătorului de păsări sunt evidente luând în vedere sunetele pe care le face. „Picioarele lui au vârfuri şi ghiare întărite, care produc un sunet de ţocăit foarte distinct, la fel ca copitele unui cal care lovesc pământul,” scrie el, dar „nu aşa de puternic”.

Cel mai mare painjen - Mancatorul de pasari

Cel mai mare păianjen – Goliath, deşi numit „Mâncatorul de Păsări”, păsările nu intră în meniul său, el vânează viermi, şobolani şi alte animale mici.

Când Naskrecki sa apropiat de creatura impunătoare din pădurea tropicală, el freca picioarele sale din spate de abdomen. La început, savantul a crezut că comportamentul lui este destul de „drăguţ,” a spus el, dar apoi el şi-a dat seama că păianjenul arunca un nor de fire de păr cu cârlige microscopice pe ele, Când aceste fire nimeresc în ochi sau alte membrane mucoase, ele sunt „extrem de dureroase şi provoacă mâncărime,” care pot rămâne acolo pentru zile întregi, a spus el.
Dar firele sale de păr nu sunt doar o linie de apărare a păianjenului; el la fel dispune de doi colţi cu o lungime de 5 centimetri. Deşi muşcătura lui este veninoasă, nu este mortală pentru oameni. Dar poate fi extrem de dureroasă, „cum ai bate un cui prin mână,” spune Naskrecki.

Cel mai mare paianjen - Goliath

Sursă: Abcnews; Usatoday; Discovery

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>