Cele mai frumoase locuri din lume – care îţi taie răsuflarea

Golful Ha Long, Vietnam

Golful Ha Long  - locuri frumoase Vietnam
Golful Hạ Long face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO şi este o destinaţie de călătorie populară, în provincia Quảng Ninh, Vietnam. Golful are mii de formaţiuni carstice de calcar şi insule de diverse dimensiuni şi forme.

Peştera Fingal, Scoţia

Pestera Fingal - cele mai frumoase locuri din lume poze
Fingal este o peşteră mare de pe insula nelocuită Staffa, care face parte din arhipelagul Inner Hebrides a Scoţiei, cunoscută pentru acustica sa naturală.

Ea a devenit renumită ca peştera Fingal în urma unui poem epic din secolul al 18-lea scris de poetul istoric James Macpherson, unde eroul principal purta acelaş nume.

Peştera Fingal are un aspect unic, ea este formată în întregime din coloane de bazalt hexagonale.

Sfânta Lucia

Sfanta Lucia - cele mai frumoase insule
Sfânta Lucia este o ţară-insulă suverană în Marea Caraibelor de est la limită cu Oceanul Atlantic. Sfânta Lucia este renumită pentru clima sa tropicală, numeroase peisaje, plaje şi staţiuni.

Veneţia, Italia

Ventia - cele mai frumoase locuri din Europa
Veneţia este bine cunoscută ca unul din cele mai romantice oraşe. Un oraş în nord-estul Italiei situat pe un grup de 117 insule mici separate de canale şi legate prin poduri. Veneţia este renumită prin aşezarea sa, arhitectură şi operele sale de artă.

Yellowstone National Park, SUA

Yellowstone National Park - locuri frumoase SUA
Yellowstone National Park este un parc naţional în principal situat în statul american Wyoming care se extinde de asemenea în statele Montana şi Idaho. Yellowstone este recunoscut ca primul parc naţional din lume, este cunoscut pentru fauna salbatică şi zonele sale geotermale, în special pentru Old Faithful Geyser, unul din cele mai populare locuri din parc.

Castelul Bran, România

Castelul Bran - locuri frumoase din Romania
Castelul Bran este probabil unul din cele mai vizitate locuri din România. Castelul se află la 30 km de Braşov. Castelul a fost construit pe o stâncă ca un punct strategic important.

Catelul a devenit renumit datorită romanului fictiune „Dracula”, unde Bram Stoker la folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie.

Cascada Horsetail (Coada calului), Parcul Naţional Yosemite, SUA

Cascada Horsetail - cele mai frumoase locuri din lume
Cascada Horsetail, situată în Parcul Naţional Yosemite din California este o cascadă sezonieră care curge iarna şi primăvara devreme. Cascada curge pe partea de est a stâncii El Capitan.

Dacă cascada curge în februarie şi sunt condiţiile climaterice corespunzătoare, apusul soarelui luminează cascada, cea ce o face să strălucească în culori portocalii-roşii.

Vedeţi şi: 15 Cele mai mari cascade din lume, unele despre care nu ştiaţi

Hvitserkur, Islanda

Hvitserkur - cele mai frumoase locuri din lume
Hvítserkur este o stâncă de bazalt cu o înălţime de 15 metri, de-a lungul malului de est al peninsulei Vatnsnes, în nord-estul Islandei.

Stânca are două găuri la bază, care îi conferă aspectul unui dragon care bea.

Numele stâncii se traduce din islandeză „cămaşa albă”, denumirea se trage de la culoarea guano depusă pe roci, rezultat al acumulări de excremente produse de păsările care o locuiesc.

Panjin Plaja Roşie, China

Panjin Plaja Roşie - locuri frumoase China
Plaja este renumită prin peisajul creat de planta roşie din familia Chenopodiaceae, Suaeda salsa. Se află în cea mai mare zonă umedă şi mlăştinoasă din lume.

Coasta Stâncoasă, Etretat, Franţa

Coasta Stâncoasă, Etretat - cele mai frumoase locuri din Europa
Etretat este un oraş în departamentul Seine Maritime din nord-vestul Franţei.

Etretat este cel mai bine cunoscut pentru stâncile sale, cu cele trei arcade naturale şi piscului ascuţit. Două dintre cele trei arcuri pot fi văzute din oraş, Porte d’Aval şi Porte d’Amont. Manneporte al treilea şi cel mai mare arc nu poate fi văzut din oraş.

Beachy Head, Anglia

Beachy Head  - cele mai frumoase locuri Anglia
Beachy Head este un promotoriu de cretă, aproape de oraşul Eastbourne, Anglia. Este cea mai înaltă stâncă maritimă de cretă din Marea Britanie, care se ridică la 162 de metri deasupra nivelului mării.

Erupţie Muntele Ararat

Cele mai frumoase locuri - Muntele Ararat
Muntele Ararat este un con vulcanic latent acoperit cu zăpadă. El are două vârfuri: Araratul Mare (cel mai înalt vârf cu o altitudine de 5137m) şi Araratul Mic (cu o altitudine de 3896m).
Munetele Ararat este cel mai înalt munte din Turcia , se vede din capitala Armeniei, Erevan, domină orizontul şi este cea mai uluitoare privelişte de aici.
În tradiţia iudeo-creştină este socotit locul unde ar fi ajuns arca lui Noe în timpul marelui potop.

Cascada Shifen

Cele mai frumoase locuri - Cascada Shifen
Este o cascadă pitorească situată în oraşul Taipei de pe insula Taiwan, pe cursul superior al râului Keelung. Înălţimea totală a cascadei este de 20 de metri şi are 40 de metri în lăţime, cea ce o face cea mai largă cascadă din Taiwan.

Undeva în România

Cele mai frumoase locuri Romania

Hotel La Montaña Mágica – Huilo Chile

Locuri frumoase - Hotel La Montana Magica
În mijlocul unei păduri native (rezervaţie a biosferei UNESCO) se află acest hotel excepţional, acoperit de muşchi şi viţă de vie. Este construit în interiorul unui vulcan artificial din care de sus erupe apă, care apoi curge pe părţile sale laterale.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Comentarii

Alte referințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>