Cele mai frumoase locuri din lume – care îţi taie răsuflarea

Castelul Dunnottar

Castelul Dunnottar - cele mai frumoase locuri
Castelul Dunnottar este o cetate medievală distrusă situată pe un promontoriu stâncos de pe coasta de nord-est a Scoţiei.
Clădirile care au ajuns până în zilele noastre sunt în mare parte din secolele 15 şi 16, dar acest loc se crede că a fost fortificat încă în Evul Mediu timpuriu. Dunnottar a jucat un rol important în istoria Scoţiei.

Vedeţi şi: 25 Cele mai ciudate şi tragice oraşe fantomă din lume

Castelul Nottingham

Castelul Nottingham - locuri frumoase
Este un castel din Nottingham, Anglia, care este situat într-o poziţie dominantă pe un promontoriu natural cunoscut ca „Castel Rock”, cu stânci de 40 metri în înălţime la sud şi vest. În Evul Mediu a fost o cetate regală majoră şi ocazional reşedinţă regală.
După o perioadă de declin el a fost reconstruit apoi ars de protestatari în 1831, iar mai târziu a fost adaptat pentru a crea o galerie de artă şi un muzeu, în acest scop clădirea este folosită şi astăzi.

Wulingyuan – pădure de piscuri, China

Wulingyuan - pădure de piscuri
Wulingyuan, din provincia Hunan, China, este o zonă de interes istoric şi pitoresc desemnată în 1992 ca Patrimoniul Mondial UNESCO. Wulingyuan este vestit prin peste 3000 de piloni de gresie şi cuarţit care se înalţă pe cea mai mare parte a regiunii, mulţi cu o înălţime de peste 200 de metri, cu multe prăpăstii, trecători şi râuri. Dispune de 400 de peşteri, multe cu depozite mari de calcit şi două poduri naturale.

Valea celor zece vârfuri, Canada

Locuri frumoase: Valea celor zece vârfuri, Canada
Este o vale în Parcul Naţional Banff din Alberta, Canada, care este încoronată cu zece vârfuri notabile care include, de asemenea, şi lacul Moraine.

Va urma…

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Comentarii

Alte referințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>