Cercetătorii au creat şosete care generează electricitate utilizând urina

Şosete care generează electricitate
Ce ne gândeam noi să obţinem când eliberam urina toţi aceşti ani, când puteam să o folosim pentru alimentarea şosetelor electrice?

O echipă de cercetători de la Universitatea West England au dezvoltat o pereche de şosete care folosesc urină pentru a genera electricitate.

Noile şosete sunt capabile de a stoca tocmai 648 mililitri de urină, folosind o reţea de tuburi integrate. Atunci când utilizatorul merge, lichidul este împins prin celule de combustie microbiene care conţin bacterii ce consumă nutrienţii din urină şi creează electricitate în acest proces.

În experimente cercetătorii au fost capabili de a utiliza şosetele pentru a alimenta un transmiţător wireless, care transmitea mesaje fiecare două minute.

Nu este total o idee nouă de a utiliza urina pentru a genera energie electrică, deşi tehnicile implicate în mod normal utilizează o pompă electrică pentru a asigura o presiune care forţează urina prin celule de combustibil, ce face procesul destul de ineficient. Dar în acest caz, anume puterea modestă a piciorului crează presiunea, fiecare pas forţează un pic de urină în jurul tuburilor de silicon din călcâiul ciorapului.

Desigur obţinerea de urină în şosete, este în primul rând o situaţie diferită. Din fericire, echipa este în curs de a evita folosirea unor tuburi şi în schimb va prevede un înveliş în care deja va fi incorporată urina, astfel încât oamenii nu trebuie să-şi facă griji pentru a face acest lucru de sine stătător.

Cercetarea, care foloseşte ca sursă de inspiraţie sistemul circulator închis ca la peşte, a fost publicat în Bioinspiration and Biometrics.

Cu rafinament şi perfecţionare, utilizările viitoare ar putea include un sistem wireless de transmitere a datelor, care ar putea transmite coordonatele persoanei şi astfel de şosete ar putea să apară în echipamentul de camping, militar sau de supraveţuire.

Sursă: Gizmodo

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>