Compusul din marijuana îndepărtează proteinele toxice Azheimer din creier

Aceasta este superb

Marijuana îndepărtează proteinele toxice Azheimer
Un compus activ din marijuana, numit tetrahidrocanabinol (THC), s-a descoperit că poate promova eliminarea smocurilor toxice ale proteinei beta-amiloid din creier, care se crede că dă startul progresiei bolii Alzheimer.

Constatarea sprijină rezultatele studiilor anterioare, care au găsit dovezi ce priveşte efectele protectoare ale canabinoidelor, inclusiv a THC, la pacienţii cu boli neurodegenerative.

„Cu toate că alte studii au oferit dovezi că canabinoizii ar putea fi buni neuroprotectori împotriva simptomelor de Alzheimer,  noi credem că studiul nostru este primul care demonstrează că canabinoidele afectează atât inflamaţiile cât şi acumulările de beta-amiloid în celule nervoase”, spune reprezentantul echipei David Schuber (en)t de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din California.

Schubert şi colegii săi au testat efectele THC asupra neuronilor umani cultivaţi în laborator care emit efectele bolii Alzheimer.

Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu acest compus, apoi el nu numai este responsabil pentru majoritatea efectelor psihologice al marijuanei, inclusiv cele înalte, datorită proprietăţilor sale naturale de a alina durerea, ea, de asemenea, este recomandată ca un tratament efectiv (en) pentru simptomele de le orice, de la HIV şi chimioterapie, la dureri cronice, tulburări de stres post traumatic şi de accident vascular cerebral.

Vedeţi şi: Noul tratament „inversează” Boala Alzheimer

De fapt,  THC-ul pare a fi şi un agent medical uimitor, cercetătorii lucrează la reproducţia unei drojdii modificate genetic (en), care îl va produce într-un mod mai eficient decât ar fi fost crearea unei versiuni sintetice.

Compusul acţionează trecând din plămâni în fluxul sanguin, unde se ataşează de două tipuri de receptori,  receptorii canabinoizi (CB-cannabinoid receptor) 1 şi 2, care se găsesc pe suprafaţa celulelor în tot corpul.

În creier aceşti receptori sunt într-un număr cel mai concentrat în neuronii asociaţi cu plăcerea, memoria, gândirea şi percepţia timpului şi,  de obicei, se leagă cu o clasă de molecule lipidice numite endocanabiode (endocannabinoids), care sunt produse de organism în timpul activităţii fizice pentru a promova semnalizarea de la celulă la celulă în creier.

Vedeţi şi: 9 Alimente sănătoase pentru creier care îmbunătăţesc memoria şi previn îmbătrânirea lui

Dar, THC-ul, de asemenea, le poate lega aproape în acelaş mod, şi atunci când o face, el începe să se joace cu capacitatea creierului vostru de a comunica cu el însuşi.

Aceasta poate fi atât un lucru bun cât şi unul rău, deoarece,  în timp ce aţi putea uita ceva important sau deodată să fiţi incapabili să oscilaţi cu o bâtă de baseball, voi probabil vă veţi simţi uimitor şi doritori de a mânca toate snack-urile:

De-a lungul anilor (en), cercetările au sugerat că, prin legarea de aceşti receptori, THC-ul ar putea avea un alt efect asupra îmbătrânirii a creierului,  deoarece, el se pare că ajută corpul la curăţarea acumulărilor toxice sau a „plăcilor” de beta-amiloid.

Nimeni nu ştie cu desăvârşire ce cauzează boala Alzheimer, dar se crede că este cauza acumulării de două tipuri de leziuni: plăci amiloid şi încurcături neurofibrilare.

Vedeţi şi: Noua injecţie de proteine inversează simptomele Alzheimer la şoareci, în doar o săptămână

Plăcile amiloide stau între neuroni ca grupuri dense de molecule, un tip lipicios de proteine care se îngrămădesc uşor împreună, şi încurcăturile neurofibrilare cauzate de proteinele tau defecte, se strâng în grupuri mari dense insolubile în neuroni.

Nu este clar de ce aceste leziuni încep să apară în creier, dar studiile au legat inflamaţiile în ţesutul cerebral de proliferarea de plăci şi încurcături neurofibrilare.

Aşa că, dacă putem găsi ceva ce va uşura inflamarea creierului şi în acelaş timp va încuraja organismul să îndepărteze aceste leziuni, vom putea fi pe calea de a găsi primul tratament eficace pentru Alzheimer.

În 2006 (en), cercetătorii de la Institutul de Cercetare Scripps, au constatat că THC-ul inhibă formarea plăcilor de amiloid prin blocarea enzimei din creier care le produce, iar acum Schubert şi echipa sa au demonstrat că el, de asemenea, poate elimina răspunsul inflamator periculos din celule nervoase asigurând supraveţuirea lor.

„Inflamaţia în creier este componenta majoră a daunelor asociate cu cu boala Alzheimer, dar întotdeauna s-a presupus că acest răspuns provine de la celule de tip imun din creier, nu de la celule nervoase în sine”,  a spus Antonio Currais (en), unul din membrii echipei.

„Atunci când am fost capabili să identificăm baza moleculară a răspunsului inflamator la beta-amiloid, a devenit clar că compuşii precum THC, pe care însăşi celule nervoase le produc, pot fi implicaţi în protejarea celulelor de la moarte”.

Este un lucru excitant, dar până acum aceasta a fost doar demonstrat în neuronii din laborator, astfel pasul următor pentru Schubert şi echipa sa, va fi de a observa legătura dintre THC şi reducerea inflamaţiilor, şi a plăcilor formate deasupra, într-un studiu clinic.

Şi ei deja au raportat că au găsit un medicament candidat numit J147 care pare să aibă acelaş efect ca şi THC, astfel încât, acest lucru ar putea fi modul în care ei pot testa efectele THC fără ca guvernul să le stea în cale.

Rezultatele au fost publicate în  Aging and Mechanisms of Disease.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>