Robotul CubeStormer3 a asmablat cubul lui Rubik într-un timp record

Robotul CubeStormer3

Robotul CubeStormer 3

Robotul CubeStormer3, creat de inginerii britanici Mike Dobson şi David Gilday, a stabillit un nou record mondial, care a rezolvat cubul lui Rubik în 3,253 secunde. Asta se confirmă în comunicatul de presă a companiei ARM.

Recordul a fost stabilit pe 15 martie la festivalul The Big Bang Fair din Birmingham . Timpul arătat de CubeStormer3, sa dovedit a fi mai bun, cât printre roboţi atât şi printre oameni. La roboţi recordul precedent constituea – 5,35 secunde – care aparţinea lui CuberStormer2, deasemeni construit de Dobson şi  Gilday . La oameni recordul este deţinut de Mats Valk, care a rezolvat puzzl-ul în 5,5 secunde.


Asamblarea cubului, robotul o face cu ajutorul a patru „mâini”, construite din detaliile constructorului  Lego Mindstorm EV3. „Creerul” CubeStormer îl constitue smartphonul Samung Galaxy S4 cu opt nuclee cu arhitectura ARM. Cubul se fotografiează de cammera dispozitivului, după ce programa care se lansează de pe smartphone analizează imaginea, găseşte soluţia şi trimite comenzile corespunzătoare „membrelor”.

Developerii au afirmat că scopul lor este a învăţa robotul să găsească rezolvarea şi mai rapid. CubeStormer3, asambla cubul Rubik classic 3 pe 3 pe 3. David Gilday, însă a creeat şi roboţi – recordmeni , care lucrau  cu cuburi mai puţin obişnuite. Astfel robotul său MultiCuber 3 a rezolvat cubul de 4 pe 4 pe 4 într-o minută şi 18,68 secunde, iar robotul MultiCuber 999 a rezolvat  puzzl – ul cu formatul 9 pe 9 pe 9, în 34 minute şi 25,89 secunde.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>