Specii noi descoperite cu sex inversat, femelă cu penis

Specie femelă cu penis

Aici este prezentată structura penisului femenin al insectei de peşteră Neotrogla aurora.

Recent oamenii de ştiinţă au descoperit noi specii  la care femela posedă penis iar masculul vagină. Potrivit declaraţiei lui Kazunori Yoshizawa – de la Univesitatea din Hokkaido din Japonia – aceste insecte de peşteră sunt singurile creaturi documentate de pe planetă  cu aşa caracteristică surprinzăzoare.

Savanţii au cercetat patru sepcii de insecte din peşterile extem de uscate din Brazilia. Cercetarea a fost publicată pe 17 aprilie în jurnalul Current Biology care descrie aceste patru specii înrudite după genul Neotrogla, la fel cum câinii, lupii, coioţii şi şacalii aparţin genului Canis. Prima Neotrogla a fost descoperită cu 18 ani în urmă; Neotrogla adultă variază aproximativ de la 2.7 milimetri la 3.7 milimetri lungime.

Conform observaţiilor femela introduce penisul său, numit gynosome, adânc în mascul, pentru o copulaţie care durează 40 – 70 de ore. Complicatul organ sexual femenin colectează capsule de spremă de la mascul. Femela, cum e arătat în imaginea de mai jos, este întodeauna în partea de sus în procesul actului sexual.

Femelă cu penis

Femela este deasupra.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>