Poze extreme: 20 de foto făcute în situaţii meteorologice extreme

Când Mama Natură se înfurie, omul se simte neputincios în faţa ei, într-o clipă tot ce bucura ochii se transformă într-un coşmar, ea nu ţine cont de planurile tale de vacanţă, orarul zborurilor avioanelor.  Ea este oarbă în faţa rasei, vârstei, situaţiei economice.

Dar de fiecare dată soarele răsare şi Natura earaşi ne bucură cu tot ce are ea mai frumos, care o clipă în urmă spulbera tot în calea sa.

Multe fenomene ale naturii rămân şi acum o enigmă, multe din ele pun pe gânduri lumea ştiinţifică. Meteorologia nici astăzi nu a devenit o ştiinţă exactă ea doar poate prognoza ceva, dar natura nu se supune regulilor logicii. Mai jos sunt selectate poze extreme care au surprins momente ale mâniei Naturii, posibil ea vrea să spună ceva.

Fulgere şi trasnete Chicago

Poza fulger - situatii meteorologice extreme

Fulgerul loveşte în Willis Tower, 12 iunie 2013.

Secetă extremă în Noua Zelandă

Poze extreme seceta Waiuku - situatii meteorologice extreme

Vacile caută iarbă comestibilă în padocurile lovite de secetă din Waiuku, Noua Zelandă în luna martie 2013.

Aurora pe cerul din Alaska

Fotografiea digitală îmbunătăţită făcută în ianuarie 2005, prezintă o spectaculoasă auroră boreală deasupra peisajului îngheţat a lacului Bear Lake din Alaska. Imaginea a fost votată pe Wikipedia Commons Picture pictura anului 2006.

Manifestaţie la un vulcan noroios din Indonezia

Poza vulcan noroios - situatii meteorologice extreme

Manifestanţii sa-u afundat, pe data de 29 mai 2013,  în enormele depozite de noroi formate în rezultatul activităţii celui mai mare vulcan noroios din satul Sidoarjo situat în Indonezia la estul insulei Java, pentru a dramatiza suferinţele lor în timpul manifestaţiei,  prin care au marcat 7 ani de la dezastrul creat de acest vulcan.

Poze extreme – Valurile taifunului în Qingdao, China

Poze extreme taifun - situatii meteorologice extreme

Un copil priveşte valurile înalte a taifunului Bolaven, care se prăbuşesc deasupra  barierei unui drum pe data de 28 august 2012 în Qingdao, China.

Roller Coaster în apele Oceanului Atlantic

Poze extreme uragan - situatii meteorologice extreme

Un roller coast sa pomenit în oceanul Atlantic după ce parcul de distracţii Fun Town a fost distrus de uraganul Sandy pe 1 noembrie 2012 în Seaside Heights, New Jersey.

Puterea uraganului Sandy a doborât oraşul New York City

Poze extreme uragan - situatii meteorologice extreme

Jumătate din cerul oraşului New York City sa pomenit în bezdnă după uraganul Sandy pe 30 octombrie 2012

Vulcan submarin în Tonga

Poze extreme vulcan submarin - situatii meteorologice extreme

Imaginea a fost făcuta pe data de 8 martie 2009 care prezintă erupţia unui vulcan submarin aproximativ la 10 – 11 km de la coasta Tongatapu din Tonga, expulzând în aer nori de vapori şi fum la sute de metri  în sus. Geologistul principal de pe Tonga, Kelepi Mafi, a spus ca aceasta nu prezintă pericol pentru locuitorii capitalei Nuku’alofa şi pentru alţii de pe insula Tongatapu.

Viscolul istoric din Washington, D.C

Poze extreme viscol - situatii meteorologice extreme

Trei persoane fac un om de zăpadă la poalele monumentului,  Washington Monument, din Washington D.C  în timpul viscolului care a acoperit oraşul sub un strat record de zăpadă pe 6 februarie 2010.

Un surfer şi tornado în Sidney

Poza tornado - situatii meteorologice extreme

O tornadă sa deсlanşat în mare în spatele unui surfer lângă plaja Bondi Beach din Australia pe 17 mai 2010. O raritate în Australia, tornada de apă a durat în jur de 5 minute şi sa oprit în apropiere de ţărm.

Topirea gheţii în Groenlanda

Poze dupa potop - situatii meteorologice extreme

Bolovani de gheaţă rămaşi în urma unui potop cauzat de revărsarea unui lac, la est de oraşul Kangerlussuaq, Groenlanda, pe 1 septembrie 2007. Savanţii ced că topirea calotelor de gheaţă şi gheţarilor din Groenlanda, constitue cel mai precis termometru al încălzirii globale.

Valuri de cenuşă cauzate de vulcanul  Eyjafjallajökull din Islanda

Poze extreme cenusa vulcanica - situatii meteorologice extreme

Vulcanologii părăsesc zona dupa colectarea probelor de cenuşă pentru o analiză a conţinutului său în laborator, în estul Islandei pe data de 11 aprilie 2010.  Norii de cenuşă după eruperea vulcanului Eyjafjallajökull în Islanda în dimineaţa zilei de 14 aprilie 2010, a perturbat circulaţia în spaţiul aerian European pe câteva zile.

Valuri de tsunami în Thailanda

Poze extreme tsunami - situatii meteorologice extreme

Această fotografie făcută pe data de 26 decembrie, 2004, prezintă cum lumea fuge în timp ce se apropie, valurile distrugătoare a tsunamiului, de Koh Raya parte a teritoriului Thailandei pe insule Andaman. Fotograful care a făcut acestă imagine a scăpat fără leziuni. După  retragerea primului val şi  urmarirea celui de al doilea val  care a  bucăţit construcţiile de lemn, a urmat al treilea val cel mai distrugător care a mistuit şi clădirile de cement.

Eruperea vulcanului Puyehue în Chile

Poza nori de cenusa - situatii meteorologice extreme

Nori de cenuşă care se ridică deasupra vulcanului Puyehue lângă Osorno la sud de Chile, 5 iunie 2011. Vulcanul Puyehue a erupt pentru prima dată în 50 de ani pe 4 iunie 2011, producând o coloană de fum cu înălţimea de  mai mult de 9 km înălţime.

Crabi roşii în San Diego

Poza semnal El Nino - situatii meteorologice extreme

Copii privesc mii de crabi oceanici pe litoralul din San Diego pe  7 mai 2002. Fenomenul este un semnal al evenimentului climateric numit El Nino.

Tsunami, potop Japonia

Poze extreme tsunami - situatii meteorologice extreme

Imagine, făcută în apropierea oraşului Senday  de Hiroshi Kawahara pe 11 martie, 2011 şi lansată prin Jiji Press pe 25 martie 2011, prezintă vehicule şi case de lângă un pod din oraşul  Senday în prefectura Miyagi înghiţite de tsunami plin de noroi.

Vulcanul Tavurvur din Papua Noua Guinee

Poze extreme eruptie vulcan - situatii meteorologice extreme

Evacuaţii  insulii  Matapit privesc erupţia vulcanului Tavurvur, aruncând cenuşă şi pietre peste oraşul  Rabaul deja devastat, de pe New Britain Island din Papua Noua Guinee pe 7 octombire 2006.

Maimuţele japoneze după ninsoare

Foto - situatii meteorologice extreme

Maimuţele macac din Japonia se relaxează în izvoarele termale (calde) din Jigokudani-Onsen (Hell Valley) pe 27 decembrie 2005, după ninsoare record care sa produs în Jigokudani, prefectura Nagano, Japonia.

Curcubeu peste San Francisco

Poza curcubeu - situatii meteorologice extreme

Curcubeu întins peste AT&T Park î timpul meciului dintre  San Francisco Giants şi Arizona Diamondbacks pe 5 septembrie 2012 în San Francisco.

Rar cer senin deasupra statului Alaska

Poza Alaska - situatii meteorologice extreme

MODIS (The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) de pe satelitul arteficial a pământului de la NASA a prins acest rar moment când aproape tot cerul statului Alaska nu a avut nici un nor pe data de 17 iunie 2013. În condiţii normale, această parte a statului este cunoscută ca cea mai nouroasă regiune din SUA.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>