Mark Wagner crează colaje artistice folosind ca material dolarul

 

Meşterul Mark Wagner are o relaţie specială cu banii săi. Cunoscut pentru colajele sale fenomenale care conţin sute uneori chiar mii de bancnote de 1$, Wagner crează capodopere din bancnote cu o meticuloasă atenţie la detalii.

Bătrânul George Washigton la inspirat pe Wagner la crearea de colaje cu peisaje pitoreşti, figuri istorice şi animale excentrice. Unele din cele mai înalte portrete au în înălţime patru metri.

Mark Wagner este un artist de 42 de ani, care lucrează în casa sa din Lancaster, statul Pennsylvania, el este un magician înarmat cu un cuţit X-Acto şi clei.

El taie dolarii ca la autopsie, separând elemente aşa ca feţe, semnături şi numere. Capetele spre exemplu, se duc în cutia cu capete. 

Wagner a afirmat că, tabuul de a de a distruge bancnote de dolari îi face pe oameni să acorde o atenţie deosebită la lucrările sale, ce nu era să se întample în cazul folosirii oricărui alt tip de hârtie. Banii provoacă emoţii mari , este ceva pentru ce îţi faci griji, pentru ce te lupţi. Anarhiştii cred că el e un anarhist, spune el, fiindcă el taie instrumentele de asuprire. Capitaliştii cred că el e un capitalist fiindcă el se delectează cu „a tot puternicul dolar”.

 

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>