Oamenii de ştiinţă au descoperit elixirul tinereţii – pentru şoareci – şi au început testele pe oameni

Elixirului tinereţii - pentru şoareci

Elixirul tinereţii: Compusul găsit în broccoli şi castraveţi are „efecte anti-îmbătrânire remarcabile la şoareci”, spune cercetătorul principal al studiului.

Oamenii de ştiinţă din SUA pretind că au descoperit un compus natural găsit în avocado, broccoli şi castravete, care au „efecte anti-îmbătrânire remarcabile la şoareci” – şi aceasta ar putea fi valabil şi pentru oameni.

Cercetătorii, care au început studiile clinice ce implică un mic grup de oameni, spun că şoarecilor mai în vârstă cărora li s-a adăugat în apă un compus, numit NMN (en) (nicotinamide mononucleotide), au prezentat o serie de efecte benefice.

Nivelul lor de activitate fizică a crescut, densitatea oaselor şi a muşchilor s-a îmbunătăţit, sistemul imunitar şi ficatul s-au comportat mai bine, vederea lor să ameliorat şi chiar au pierdut în greutate.

Cercetătorii au început cu investigarea proprietăţilor unei proteine numite NAD (en) (nicotinamide adenine dinucleotide), care este implicată în producerea de energie în organism.

Cu cât animalele sunt mai în vârstă, cu atât ele produc mai puţin NAD şi se crede că aceasta este parte a procesului de îmbătrânire.

Încercările de a adăuga mai mult NAD au eşuat, atunci cercetătorii au căutat o posibilitate de a stimula producţia acestei proteine în organism.

Ei au dat şoarecilor NMN, găsit, de asemenea, în varză şi edamame (soia verde).

Vedeţi şi: Alimentaţie sănătoasă pentru o viaţă mai lungă

Compusul a fost administrat cu apa de băut, pentru a vedea dacă aceasta va ridica nivelul de NAD  şi dacă va avea efect de întinerire.

Întrebat dacă aceasta funcţionează, cercetătorul principal al studiului, profesorul Shin-Ichiro Imai, de la Universitatea Washington din St. Louis, a declarat: „În principiu, răspunsul este da. La drept vorbind, NMN are efecte remarcabile anti-îmbătrânire la şoareci”.

Vedeţi şi: 9 Alimente sănătoase pentru creier care îmbunătăţesc memoria şi previn îmbătrânirea lui

„Şoarecii [hrăniţi] cu NMN sunt cu siguranţă o perioadă mai îndelungată sănătoşi – ce priveşte durata vieţii, noi nu suntem siguri, dar dacă aceasta va lucra în continuare în acest mod, ei ar putea, de asemenea, avea şi o durată a vieţii mai lungă”.

Vedeţi şi: Eliminarea anumitor gene ar putea creşte durata vieţii cu 60 la sută

„Noi am demonstrat o modalitate de a încetini declinul fiziologic pe care îl vedem la şoarecii în vârstă. Acest lucru înseamnă că, şoarecii bătrâni [cărora li sa administrat NMN]  au un nivel de metabolism şi energie asemănător cu cel al celor tineri”.

Şi el a exprimat optimism privitor la faptul că studiile clinice cu subiecţii umani, ce sunt în curs de desfăşurare în Japonia, vor produce rezultate similare.

„Întrucât celulele umane se bazează pe acelaş proces de producţie a energiei, noi suntem plini de speranţa, că acest lucru se va converti într-o metodă care va ajuta oamenii să rămână mai sănătoşi  odată cu vârsta”, a spus el.

Cu toate acestea,  deşi, nu au existat careva semne a acesteia în procesul studiului, aici ar putea fi o capcană considerabilă – NAD ar putea, de asemenea, da un impuls de energie pentru celulele canceroase.

„Unele celule tumorale sunt cunoscute a avea o capacitate mai mare de a sintetiza NAD, aşa dar, noi am fost preocupaţi de faptul că administrarea de NMN ar putea creşte incidenţa cancerului”, a spus profesorul Imai.

„Dar, noi nu am văzut nici o diferenţă în ratele de cancer printre grupuri [de şoareci]”.

Cercetătorii, care au raportat rezultatele lor într-o lucrare în revista Cell Metabolism, au mai adăugat, beneficiile au fost experimentate doar pe şoarecii în vârstă.

„Când noi administrăm NMN şoarecilor tineri, ei nu devin şoareci tineri mai sănătoşi” a spus profesorul Jun Yoshino, care, de asemenea, a luat parte la cercetare.

Suplimentarea NMN-ului nu are nici un efect la şoarecii tineri, deoarece, aceştea produc din plin propriul NMN.

„Noi presupunem că creşterea numărului inflamaţiilor odată cu vârsta reduce capacitatea organismului de a produce NMN şi, prin urmare, a NAD”.

Un enunţ despre cercetare, emis de Universitatea Washington, spune că un „NMN de grad înalt” pentru consumul uman încă nu este disponibil comercial, dar a adăugat că „întotdeauna există broccoli”.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>