Pacienţii paralizaţi mişcă din nou prin stimularea coloanei vertebrale

Pacient paralizat

Cu ajutorul stimularii electrice a coloanei vertebrale, pacientul paralizat Kent Stephenson ridică voluntar piciorul.

Pacienţii paralizaţi după o leziune a măduvei spinării, deseori nu îşi revin la normal, dar un studiu nou arată că stimularea cololoanei vertebrale cu curent electric în timpul exerciţiilor fizice poate ajuta pacienţii paralizaţi, să a mişte din nou.

Cercetătorii au aplicat acest pprocedeu de  stimulare electrică a spinării la patru pacienţi care erau paralizaţi mai mult de doi ani. Toţi cei patru pacienţi pot îndoi  degetele de la picioare, gleznele şi genunchii din nou, şi mişcările lor continuă să seîmbunătăţească în continuare prin reabilitarea fizică.

Dacă se va demonstra eficienţa la mai multe persoane, terapia prin stimulare electrică poate schimba în curând prognozele pentru oamenii care trăesc cu paralizie.

Rob Summers, care are acum 28 de ani, a fost primul pacient cu acest implantat cazul lui a nimerit în pressa internaţională în anul 2011 când el a fost primul în stare să stea în picioare cu ajutorul acestui stimulator. Si’ummers acum face exerciţii treu ore pe zi şi spune că viaţa lui sa transformat.

„Acum eu pot simţi atingerile uşoare şi dure. Pot să simt înţepăturile ” declara Summers la NBC News. care trăeşte în Portland, Ore.

 

„Pot să simt vântul pe picioarele mele.”

Nimeni din cei patru pacienţi încă nu pot merge de sine stătător, dar cercetătorii cred că stimulatorul va revindeca nervii deteroraţi din coloana lor vertebrală pentru a comunica din nou cu creerul.

Sursă:LiveScience

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>