Peşte rar şi groaznic: Un Rechin gulerat prins în Australia

Peste rar si groaznic:  Rechin gulerat

Un rechin gulerat rar văzut, cunoscut ca fosila vie a fost prins în Australia.

Un rechin gulerat rar, vârsta speciei care datează cu 80 de milioane de ani în urmă, a fost prins într-un trauler de pescuit  de pe coasta Australiei.

„Eu un lucru ciudat,” Simon Boag, directorul executiv de la Asociaţia Traulerelor de Pescuit  din Sud-Est, a declarat pentru ABC Rural din Australia. „Nu cred că ai vrea să fie arătat copiilor mici înainte de a merge la culcare.”

Peste rar si groaznic:  Rechin gulerat

Prima pereche de deschideri branhiale a rechinului gulerat se prelungesc si pe gat.

Asociaţia a declarat că rechinul gulerat este adesea menţionat ca o „fosilă vie”. Acesta este descris ca având un corp ca de anghilă cu trei aripioare pe spate. El şi-a primit numele său de la cele şase perechi de deschideri branhiale care le dă un aspect de franjuri.

Este un rechin care ajunge la aproximativ 6 metri lungime, are 300 de dinţi sub formă de ace în 25 de rânduri şi se crede că el prinde prada îndoind corpul ca un şarpe.
Acest rechin a fost aproape de aceeaşi mărime până la care cresc aceşti peşti, el a fost prins la o adâncime de aproximativ 700 de metri, a declarat asociaţia.
„Tipul acesta a avut doar un ghinion,” a declarat Boag, întrucât rechinul a fost prins la adâncimi mai mici decât acelea unde el de obicei este găsit.
David Guillot a declarat postului de radio 3AW Drive că peştele a fost diferit de orce peşte  care el a văzut vreodată.

„Eu sunt în mare de 30 de ani şi nu am văzut un rechin care ar arăta ca acesta,” a spus el. „Semăna cu un ţipar e mare, probabil de 1.5 metri lungime, şi corpul era diferit de orce alt rechin care am văzut vreodată.”

Peşte rar şi groaznic:  Rechin gulerat

Un rechin gulerat înoată într-un rezervor de apă după ce a fost găsit de un pescar în largul coastei Japoniei în 2007.

Mai mult despre Rechinul gulerat
Rechinul gulerat (Chlamydoselachus anguineus) este una din cele două specii existente din familia Chlamydoselachidae, cu o distribuţie largă dar neuniformă în oceanele Pacific şi Atlantic. Această specie rară se găseşte pe marginea exterioară a platoului continental şi panta continentală superioară la oadâncime de 1570 metri. Lungimea maximă înregistrată a acestui peşte este de 2 metri. Culoare este maro închis.

Surse: Fox News; Wikipedia

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>