Picioarele robot pot în viitorul apropiat înlocui scaunul cu rotile


O firmă din Noua Zeelandă lucrează la construcţia unor picioare robotizate, care ar putea face scaunele cu rotile un lucru al trecutului pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

Bloomberg a anunţat despre inventatorul şi fondatorul Rex Bionics Richard Little, care a proiectat un exoschelet ce se auto-susţine pentru persoanele care şi-au pierdut capacitatea de a mişca picioarele lor.

Aparatul este fixat pe picioarele persoanei cu curele.

Cu utilizarea unei console situate în mâner, utilizatorii pot să stea şi să umble, sprijiniţi de exoschelet.

Prototipul, încă lent şi voluminos, ar putea fi un pas în a oferi persoanelor cu mobilitate insuficientă o alternativă scaunului cu rotile.

De asemenea, piciorele robotizate ar putea scădea riscul reducerii densităţii osoase de la aşezatul regulat pe un scaun cu rotile.

Inspiraţia, a fost cel mai bun prieten a lui Little, care a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, o boală cronică care atacă sistemul nervos şi dereglează fluxul de informaţii spre creier.

Ca rezultat, la unii suferinzi se dezvoltă o paralizie totală sau parţială.

Vedeţi şi: Aceste noi implanturi cerebrale au potenţialul de a restabili membrele paralizate

Vedeţi şi: Pacienţii paralizaţi mişcă din nou prin stimularea coloanei vertebrale

Inginerul de la Rex robotics Jarard Pearce, care a pierdut posibilitatea de folosi picioarele sale 10 ani în urmă, a servit ca tester al dispozitivului.

El a spus că, prin utilizarea dispozitivului pentru prima dată, după o lungă perioadă de timp, se poate întoarce singur acasă şi să bea cu prietenii lui.

El a demonstrat asta într-un video, postat pe Youtube în anul 2011.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>