Portugalia recent a funcţionat 4 zile întregi doar pe energie regenerabilă

Portugalia - 4 zile doar cu energie regenerabilă

Minunat! 4 zile doar cu energie regenerabilă

Pe măsură ce energia regenerabilă se maturizează într-o sursă tot mai populară şi rentabilă de energie electrică, noi ne apropiem de etapa când unele realizări istorice ale ţărilor care au consolidat activităţile în infrastructura lor de energie regenerabilă vor deveni un lucru obişnuit şi ultima glorie merge spre Portugalia.

Cifrele recente aratăţara a funcţionat doar cu energie regenerabilă timp de patru zile întregi în această lună, finisând o perioadă de 107 ore extraordinare, ce au durat din dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 mai, şi până la începutul serei de miercuri, 11 mai.

În timpul acestui timp record, Portugalia a mers în întregime pe energie solară, eoliană şi energie electrică hidraulică, fără a avea nevoie să revină la energia provenită din cărbune şi instalaţiile de gaze naturale.

Vedeţi şi: Maroc gata să pornească ceea ce va deveni cea mai mare centrală solară din lume

Cifrele, eliberate de Asociaţia portugheză ZERO în colaborare cu Asociaţia Portugheză pentru Energie Regenerabilă (APREN), indică faptul că naţiunea a parcurs un drum lung în ultimele decenii în ceea ce priveşte îmbrăţişarea energiei regenerabile şi ar putea chiar contribui la îmbunătăţirea prerogativelor sale de mediu în viitorul apropiat.

„Aceste date arată că Portugalia poate fi mai ambiţioasă în trecerea sa la consumul sau de energie electrică de 100 procente din surse regenerabile, cu reduceri mari ale emisiilor de gaze cu efect de seră, care provoacă încălzirea globală şi schimbările climaterice”, se citeşte dintr-o declaraţie pe site-ul Asociaţiei ZERO.

Vestea vine pe fonul atingerii de către Germania a unui obiectiv energetic propriu pe aceaşi perioadă de timp: ţara s-a aprovizionat 95 la sută cu energie provenită din surse regenerabile, până duminica pe 8 mai.

Vedeţi şi:  Scoţia acum generează mai mult de jumătate din necesarul de electricitate din surse regenerabile

În timp ce aceasta, probabil, nu este la fel de impresionant ca efortul Portugaliei de 100 la sută, timp de patru zile consecutive, totuşi, nu este mai puţin important, aceasta a fost suficient pentru a trimite preţurile locale la energie în Germania în negativ, ceea ce înseamnă că clienţii comerciali au fost plătiţi pentru a utiliza mai multă energie.

„[Efortul Portugaliei] este o realizare importantă pentru o ţară europeană, dar, ceea ce pare extraordinar astăzi, va fi un lucru obişnuit în Europa în doar câţiva ani”, a spus directorul executiv a SolarPower Europe James Watson pentru The Guardian.

„Procesul de tranziţie energetică capătă impuls şi înregistrări de acest fel vor continua să fie stabilite şi defalcate în toate Europa”.

În alte părţi ale lumii, naţiunile inundate de soare, de asemenea, se îndreaptă pas cu pas spre panouri, precum aşa ţără ca India, care s-a întors spre soare în schimbul industriei tradiţionale energetice pe bază de cărbune.

Hai să o facem, oameni buni!

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>