Poză Siding Spring: Uimitoare imagini a cometei

Poză Siding Spring

Poză a cometei Siding Spring făcută de Nick Howes şi Ron Wodaski de la Fondaţia Tzec Maun, obiectul cel mai strălucitor în prim plan este planeta Marte un pic jos în dreapta , o lumină slabă albastră, e cometa Siding Spring.

Aşa cum şi sa aşteptat cometa Siding Spring a trecut pe lângă Marte la o apropiere record, în această duminică, cea ce a permis astronomilor de pe Pământ să fotografieze cometa în prim plan.
Pe acest frumos de fragment de astrografie de Nick Howes şi Ron Wodaski a Fondaţiei Tzec Maun, Marte este cel mai strălucitor obiect pe imagine. Dar un pic mai jos în dreapta, poate fi văzută lumina albastră slabă a cometei Siding Spring.
Siding Spring a trecut la o distanţă de 136 000 kilometri de suprafaţa Planetei Roşii în această duminică pe data de 19 octombrie. Flota de roboţii exploratori a companiei NASA de pe Marte au fost pregătiţi să o observe. Acesta a fost eveniment unic când o cometă a venit la noi, dar nu noi la ea.

Poza Siding Spring

Poză facută de Hubble a cometei C/2013 A1 (Siding Spring), până la procesare şi după.

Marte este a doua cea mai populată planetă în sistemul solar, deşi doar cu roboţi. Acum sunt 5 sateliţi pe orbită şi doi roboţi exploratori hoinari pe suprafaţa planetei, şi toţi au urmărit acest bulgăre de gheaţă şi piatră care a spulberat pe alături.

Poză Siding Spring -  Opportunity Rover

Poză făcută de robotul hoinar de pe Marte Opportunity

Sursă:Universetoday

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>