Primul robot emoţional Pepper, umanoid la doar 2000$

Pepper primul robot emoţoinal

Pepper primul robot emoţoinal

Softbank, o companie Japoneză de internet şi telecomunicaţii a prezentat întrgii lumi primul robot emoţional Pepper,   un robot proectat pentru a citi şi a răspunde la starea de dispoziţie a utilizatorului.

„Omenirea va privi în urmă, peste 100 de ani sau 200 ani şi vor spune că momentul acesta care îl avem azi, a fost un moment istoric ” a declarat Masayoshi Son, Directorul Executiv al companiei Softbank.

Pepper are aproximativ 1,2192 (4 feet)  în înălţime şi o greutate doar de 28 kg. La evenimentul din Tokyo, micul umanoid a oferit mulţimii o tradiţională plecăciune Japoneză, înainte de discuţia cu Son, strângândui mâna şi îndemnând-ul să zâmbească.

Pepper înţelege reacţia şi starea emoţională a utilizatorului său prin intermediul tehnologiei de recunoaştere-facială (facial-recognition technology ), o mulţime de camere, aparate de înregistrarare audio şi senzorilor din capul său. Softbank afirmă că în loc să fie programat, Pepper învaţă cum să se comporte în timp.

Feedback-ul, adică reacţia la orce situaţie a lui Pepper, este încărcată într-un nor de stocare, unde acesta va putea fi utilizată de alte unităţi pentru ai modifica şi îmbunătăţi modul de a se comporta în alte situaţii sau împrejurări. Roboţii îşi vor adapta interacţiunele lor cu utilizatorii bazându-se pe perceperea dispoziţiei şi stării de spirit a celor din urmă.

El încearcă să te facă fericit,” a declarat pentru CNN, Kaname Hayashi, managerul de proect de la Softbank.

Pepper are braţe şi mâini complect articulate, dar nu are picioare, rulează pe o bază elegantă asemănătoare cu capul de absorbţie a aspiratorului. Pentru comunicare pe pieptul robotului este instalat un ecran de tip tabletă.

El este programat să vorbeasă în 17 limbi.

Son de la Softbank, care deasemeni este preşedintele Sprint Mobile, a declarat că compania prevede viitorul când roboţii de uz casnic vor fi banali  şi utilizaţi pentru sarcini, de la simpla comunicare până la îngrijirea oamenilor bolnavi şi  în vârstă.

Pepper a fost construit prin colaborarea dintre Softbank şi Aldebaran Robotics, creatorii altor umanoizi aşa ca Nao (en.) şi Romeo.

Pepper se va vinde la echivalentul sumei un pic sub 2000 $, un preţ după cum susţin unii analişti, surprinzător de mic.

Unităţile sunt expuse acum la două magazine Softbank din Japonia şi se aşteaptă să iasă în vânzare la începutul anului viitor. Deocamdată nu există informaţii dacă Pepper va fi disponibil pentru vânzare în afara Japoniei.

Surse: CNN; Time

 

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>