Rămăşiţe mumificate a unei creaturi misterioase au fost găsite în Iacutia

Rămăşiţe mumificate a unei creaturi misterioase
După cum se relatează, minerii siberieni, au dezgropat un vechi mamifer neidentificat.

Ciudata creatură antică a fost găsită în nisipurile diamantifere de lângă oraşul Udachny, districtul Yakutia din Iacutia, Rusia, deasemenea, cunoscută sub numele de Republica Sakha.

Bine, creatura ar putea arăta ca un pui de demon mumificat, dar există o explicaţie perfect rezonabilă… nimeni încă nu ştie cu siguranţă ce-i asta.

Cu toate că, potrivit The Siberian Time (en),  minerii ar dori foarte mult ca aceasta să fie o specie nouă de dinozaur, cercetătorii au sugerat că ar putea fi un simplu pui de gluton, un animal dese ori comparat cu ursul, cu fălci foarte puternice şi dinţi canini mari, aşa cum se vede în fotografia de mai sus.

Alţii sunt de părerea că această creatură este fie un samur, fie un jder de pin, care sunt specii mici asemănătoare cu dihorii din familia nevăstuicilor.

Judecând după corpul său foarte subţire şi craniul mare echipat pentru strivirea de oaselor (care ambele ar putea fie alungite şi distorsionate în timpul morţii şi mumificării), e posibil că animalul face parte din  familia mamiferilor carnivore Mustelidae, care includ vidrele, bursucii, nevăstuicile, jderii, dihorii, nurcile şi glutonii.

Însă, deocamdată, noi nu putem fi siguri, până când exemplarul nu va fi analizat corespunzător.

După cum raportează Siberian Times, este de aşteptat ca creatura să fie transportată din Udachny în capitala regiunii, oraşul Iakutsk.

Creatura ciudată din Siberia

Apariţia noului pui de demon nu este singurul lucru fascinant al acestei istorii, locul unde a fost găsit este total unic, el se poate mândri cu nisipuri diamantifere ce au fost datate cu Era Mezozoică, ce a durat acum circa 250 milioane de ani până acum 65 de milioane de ani în urmă.

Deasemenea, cunoscută ca era  „Mijlocie a Vieţii”, aceasta este perioada când viaţa pe Pământ s-a diversificat rapid, cu reptile gigantice, dinozauri, mamifere şi specii noi de plante care s-au răspândit pe întreaga planetă.

Era Mezozoică este în perioada Triasică, Jurasic şi Creatică, şi ea este remarcată prin două evenimente de extincţie în masă.

Vedeţi şi: 17 animale dispărute în decursul vieţei noastre

Este puţin probabil ca creatura să fie la fel de veche ca nisipurile în care a fost găsită, dar având în vedere calităţile incredibile de conservare a permafrostului rus, ea ar putea fi al naibii de veche, la fel ca puii de lei de peşteră cu vârstă de aproximativ 12 000 de ani,  găsiţi anul trecut în altă parte a Republicii Sakaha.

Va trebui să aşteptăm şi să vedem exact care e treaba cu acest ultim exemplar şi este important să nu sărim cu concluzii, până ce descoperirea nu a fost verificată în mod independent, acum noi ne bazăm doar pe rapoartele din ştiri.

Dar un lucru este sigur, creaturile perfecte normale pot arăta increredibil de ciudate, atunci când pierd blana lor.

La fel ca incidentul cu chupacabra din 2010 (en).

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>