Salamandră gigantică mare a fost găsită într-o peşteră din China

Salamandră gigantică

Salamandra gigantică chineză măsoară 1.4 metri în lungime şi cântăreşte 53 kilograme, a fost găsită într-o peşteră în Chongqing din sud-vestul Chinei.

Potrivit cotidianului People’s Daily Online, experţii cred că ea poate depăşi vârsta de 200 de ani.

Acest lucru face acest animal mult mai în vârstă decât alţi membri a speciei sale, care au o durată medie a vieţii de 80 de ani în sălbăticie sau 55 de ani în captivitate. De asemenea, această salamandră poate fi clasată în topul celor mai vechi animale vii de pe Pământ.

Salamandra chineză este cel mai mare amfibian actual din lume, o creatură remarcabilă. Uneori aceată specie este numită „fosilă vie”, cu o origine veche a speciei, ce cuprinde milioane de ani şi care acum este pe cale de dispariţie critică.

Vedţi şi: 10 animale adorabile pe cale de dispariţie din cauza schimbărilor climaterice

Lentă, cu vederea slabă, creatura nocturnă trăieşte în lacurile şi râurile din regiunile muntoase ale Chinei şi este sub  ameninţarea de a dispare  datorită pierderii habitatului, poluării mediului său şi faptului că este considerată delicatesă în China.

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii consideră că specia a suferit un declin al populaţiei de 80% în ultimii 45 de ani.

Descoperirea unei salmandre gigantice în mediul sălbatic este o realizare minunată în sine. Găsirea uneia care are mai mult de 200 de ani? Ei bine, ar putea fi doar un eveniment istoric.

Vedeţi şi: Cele mai ciudate animale din lume

Potrivit presei locale, aceasta s-a întâmplat exact săptămâna trecută, când un pescar din sud-vestul Chinei a dat peste o salamandră giganică într-o peşteră. Pescarul spune că a observat creatura după ce a călcat din întâmplare pe ceva „moale şi lipicios”.

La moment, salamandra a fost transferată într-o instalaţie specială de cercetare pentru studiul şi protecţia ei.
Mărimi salamandre

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>