SpaceX face istoria, prima rachetă orbitală care a aterizat înapoi pe Pământ

SpaceX - prima rachetă orbitală care aterizat înapoi pe Pământ
Compania aerospaţială, SpaceX, tocmai a făcut istorie trimiţând prima rachetă orbitală în spaţiu care a aterizat înapoi pe Pământ.

Acest moment monumental marchează un eveniment istoric la care SpaceX a lucrat ani de zile, ce ar putea deschide calea spre o nouă eră în zborurile spaţiale care constă în crearea de rachete reutilizabile, rachete, ce pot zbura mai mult de odată.

Cinci ani în urmă, o manevră ca aceasta era un lucru nemaiauzit în industria zborurilor spaţiale. Dar acum, SpaceX a făcut ceva ce nu a mai încercat nimeni, a trimis o rachetă orbitală în spaţiu şi apoi a adus-o înapoi întreagă.

Rachetele orbitale sunt cele mai puternice tipuri de rachete, deoarece ele trebuie să furnizeze suficientă viteză şi putere pentru a trimite încărcături utile pe orbită Pământului. Aceste orbite pot varia de la sute la zeci de mii de kilometri deasupra suprafeţei.

Rachetele orbitale sunt esenţiale pentru eventualul obiectiv a SpaceX de a transporta oamenii spre destinaţii îndepărtate, precum ar fi Marte şi apoi să-i aducă înapoi acasă.

Mai jos un GIF a aterizării rachetei:

SpaceX - aterizarea pe Pământ

Mulţimea de la sediul SpaceX au luat-o razna când racheta a aterizat.

Iată o imagine a rachetei în poziţie verticală, la locul de aterizare în Cape Canaveral din Florida:

SpaceX - prima aterizare pe Pământ

Beneficiul imediat al rachetelor reutilizabile este o scădere drastică a costurilor de zbor spaţial.

Dar avantajul pe termen lung este mult mai captivant: o flotă de rachete reutilizabile ar putea fi folosite pentru a ateriza pe Marte, iar apoi a lansa astronauţii de pe suprafaţa marţiană înapoi pe Pământ.

Următorul pas pentru SpaceX constă în realimentarea exact a acestei rachete şi a deveni prima companie aerospaţială din istorie care a lansat o rachetă folosită înapoi în spaţiu.

Când SpaceX intenţionează să reutilizeze această rachetă rămâne încă neclar.

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>