Tesla lansează bateriile pentru casă


Constructorul nord american de maşini auto electrice, Tesla Motors, a prezentat bateriile care pot alimenta casele şi întreprinderile, astfel ei tind să-şi extindă afacerea dincolo de domeniul autovehiculelor.

Directorul executiv Elon Musk a anunţat că compania va construi baterii care stochează energie solară şi vor servi drept sistem de rezervă în timpul penelor de curent.

Dispozitivul va permite consumatorilor de a se deconecta de la reţeaua electrică sau a aduce energie în zonele îndepărtate neconectate la reţea.

Vedeţi şi: Prima insulă alimentată numai cu energie verde

Tesla intenţionează să înceapă expedierea blocurilor pentru instalare în SUA începând cu această vară.

La un eveniment extrem de anticipat în apropierea oraşului Los Angeles, Dl Musk a declarat că această inovaţie ar putea ajuta la schimbarea „întregii infrastructuri energetice în lume”.

„Tesla Energy este un pas important în misiunea generării energiei cu zero emisii,” a declarat compania într-un comunicat.

Blocurile pentru bateria reîncărcabilă Li-ion vor fi construite folosind aceleaşi baterii pe care Tesla le produce pentru automobilele sale electrice, au declarat unii analişti.

Sistemul se numeşte Powerwall şi Tesla va vinde blocul de 7kWh cu 3000 de dolari, iar blocul de 10kWh va fi vândut cu 3500 de dolari.

Compania de comparaţie energetică uSwitch estimează că un kwh poate alimenta două zile de lucru a unui laptop, un ciclu complet al maşinii de spălat sau poate fi utilizat pentru a fierbe un ceainic de 10 ori.

Dl Musk a declarat că firma va colabora cu SolarCity pentru a instala bateriile pentru case, dar în curând vor fi anunţate mai multe companii.

Dl Musk este preşedintele Solar City şi cel mai mare acţionar.

Autovehiculele Tesla


Desigur produsul principal al companiei Tesla Motors îl constitue automobilele electrice.
Automobile Tesla
Tesla prima dată a câştigat atenţia pe sacră largă ca urmare a producerii Tesla Roadster, prima maşină sport complet electrică. Al doilea vehicul al companiei este modelul S, un sedan de lux de asemenea complet electric şi apoi urmat modelele X şi 3. Din 2008 până în martie 2015, Tesla Motors a livrat aproximativ 70 000 de automobile electrice.

Maşinile Tesla sunt destul de performante pentru segmentul din care fac parte. Spre exemplu modelul S cu puterea bateriilor de 85 kWh accelereză de la 0 la 100 km/h în 3.3 secunde, depăşind astfel multe maşini de sport şi poate parcurge o distanţă de 480 km fără a fi reîncărcate bateriile.

Vedeţi în acest video cu reacţia oamenilor la „Insane Mode (Modul Nebun)” al noului model S P85D.

Surse: BBC; Tesla Motors; Wikipedia

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>