Un calmar gigant a vizitat portul din Japonia de Crăciun

Calmar gigant
Fanii calmarilor giganţi au primit un cadou frumos de Crăciun, atunci când unul din titanii adâncului au apărut într-un port japonez în Ajunul Crăciunului. Dar şi mai bine, pe de altă parte, pentru cei care  umblau în jur pentru a înregistra unele imagini uimitoare, raportează CNN.

Monstrul acvatic rar văzut a efectuat o vizită în golful Toyama din Japonia, înotând aproape de suprafaţă, printre bărcile portului şi provocând fiori spectatorilor.

Unul dintre cei care se uitau, era un proprietar de magazin, care a sărit în apă pentru a urmări creatura. Imaginile de mai sus au fost prinse de un aparat de fotografiat submersibil.

„Acest calmar nu era vătămat şi părea plin de viaţă, expulza cerneală şi încercă să mă cuprinde şi încâlci cu tentacule”, a declarat scufundătorul pentru CNN.

Vedeţi şi: 39 cele mai ciudate curiozităţi despre peşti şi alte creaturi din ocean

Animalul a rămas în port timp de câteva ore, până ce scufundătorul la ghidat înapoi spre ocean. Este probabil un minor, deoarece era prea mic pentru o specie matură din car el face parte, el avea aproximativ 3.6 metri (adulţii pot ajunge până la 9-12 metri în lungime).

Experţii au spus în reţea, că foarte rar poate fi văzut un calmar gigant, în mod normal ei sunt locuitorii mărilor adânci, înoată uneori foarte aproape de danele de acostare a corăbiilor. Nu se ştie nici un motiv de ce ei ar face acest lucru.

Sursă: CNN

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>