Un vechi cavou a fost descoperit în Egipt cu propria piramidă la intrare

Cavoul recent excavat într-un cimitir antic din Egipt, s-ar fi mândrit cu o piramidă de 7 metri, în înălţime, la intrare, afirmă arheologii.

Cavoul a fost descoperit pe şantierul din Abydos, care este de o vechime de aproximativ 3,300 de ani. În una din camerele funerare, echipa de arheologi a găsit un sarcofag din gresie artizanală, de culoare roşie, care a fost creat pentru scribul (secretar, scriitor) numit Horemheb. Sarcofagul are pe el imaginile a mai multor zei egipteni şi înscripţii hieroglifice , vraji din Cartea Morţilor, care ajută la trecerea în viaţa de apoi.

Sarcofag piramidă

Sarcofagul găsit în una din încăperile cavoului.

Nu este nici o mumie în sarcofag, cavoul a fost jefuit cel puţin de două ori în antichitate. Cu toate acestea rămăşiţele umane au rămas nedevastate. Arheologii au gasit în cavou rămăşiţe dezarticulate rămase de la 3 sau 4 bărbaţi, 10 – 12 femei şi cel puţin doi copii.

Camerele descoperite de arheologi se presupune că ar fi fost iniţial sub suprafaţă, lăsând vizibile doar pantele abrupte a piramidei.

Piramida însăşi „probabil că ar fi avut o capelă mortuoară în interiorul său şi probabil ar fi avut o statuie sau stelă  cu numele şi titlurile indivizilor îngropaţi aici”, a declarat Kevin Cahail celor de la Live Science, doctorand la Universitatea din Pennsylvania, conducătorul săpaturilor pe şantier.

Sursă: LiveScience

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>