Privire viitor: Cum era văzut viitorul în 1900

Omenirea pe tot parcursul istoriei sale a tins să privească în viitor, şi odată cu a doua revoluţie ştiinţifică, viitorul la sfârşitul secolului 19 devenea tot mai clar. La începutul secolului nou, Hildebrand, pe atunci cunosută companie de ciocolată din Geramnia, a produs un set de fişe ilustrate care reprezentau viitorul luminos al omenirii.

Privire viitor 1900 – Şi Tren şi vapor

Privire viitor anul 1900 - Tren si vapor

Combinaţie vapor si şine pentru a călători de la o ţară la alta pe mare.

A parcurge mările şi a călători de la o ţară la alta va fi mai uşor datorită căii ferate în combinaţie cu vapoarele. Aţi traversat oceanul şi puteţi continua călătoria pe pământ.

Maşini personale zburătoare

Privire viitor anul 1900 - Masini personale zburatoare

Maşini zburătoare personale

Păcat că propriile maşini zburătoare nu au devenit o realitate. Purtarea de aripi şi o ţinută futuristică  care permite zborul de la o destinaţie la alta.

Casă mobilă

Privire viitor anul 1900 - Casa mobila

Casa care deja numai este un bun imobil.


Probabil anticipând globalizarea, care începe să ea amploare abea la sfârşitul secolului 19 începutul secolului 20, Hildebrand şi-a închipuit o lume unde casa numai este legată de un loc anume ce se poate deplasa, poate deveni bun mobil. Vrei o schimbare de peisaj? Nimic mai simplu, ataşaţi casa de un tren pentru a va muta în alt cartier.

Trotuare mobile

Privire viitor anul 1900 - Trotuare mobile

Trotuare mobile în anul 2000

Printre nenumăratele avantaje, care compania de ciocalată le vedea în anul 2000, erau şi trotuarele mobile, complectate cu bănci, care ar permite plimbarea şi traversarea străzilor cu minim efort, fără a se confrunta cu sarcina dificilă de a folosi cele două picioare și mersul pe jos.

Radiodifuzare teatru

Privire viitor anul 1900 - Radiodifuzare teatru

Radiodifuzare teatru in exterior.

Prognoza companiei germane de ciocolată pentru secolul 21 a fost destul de prevăzatoare. Datorită  acestei difuzări în exterior a piesei de teatru, familia şi prietenii o pot vedea unde nu s-ar afla.

Aeronave personale

Privire viitor anul 1900 - Aeronave personale

Aeronave personale, transport pentru o familie modernă.

Similar ca şi maşinile zburătoare personale, aeronavele trebuiau să devie o modalitate perfectă de transport pentru o familie modernă. A uita de trăsuri si strazile aglomerate, a se avânta spre cer în zeppelin-ul personal, deasupra acoprişurilor oraşelor.

Raze X – pentru decoperire crime

Privire viitor anul 1900 - Raze X - pentru decoperire crime

Razele X în ajutorul poliţiei la descoperirea crimelor.

Într-o predicţie finală a anului 2000, aparatul de raze X va fi folosit de către poliţie pentru a vedea prin pereţi şi a identifica criminalul la locul infracţiunii. Desigur, poliţia va trebui să ştie preventiv unde va avea loc crima.

Submarine turistice

Privire viitor anul 1900 - Submarine turistice

Explorare şi turism subacvatic.

Odată cu începerea explorării meleagurilor de dincolo de mare în anii 1900, următorul pas ar trebui să fie coborârea privirii spre lumea subacvatică.

Plimbatul pe apă

Privire viitor anul 1900 - Plimbatul pe apa

Plimbarea pe apă, trebuia să devie o realitate

În anul 2000 parcurgerea terenurilor acvatice, plimbarea pe ape, trebuia să devie o obişnuinţă. Echipat cu încălţăminte plutitoare specială şi cu un balon pentru menţinerea poziţiei care să permită deplasarea fară probleme pe suprafaţa apei.

Sursa: all-that-is-interesting.com

Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor. În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>