Vă gândiţi la o vacanţă spre destinaţii populare care vă vor duce pe căi bătute?
În cazul în care ghizii turistici şi staţiunele all-inclusive nu sunt pentru voi, veţi fi încântaţi să cunoaşteţi lumea plină de ciudăţenii şi rarităţi care aşteaptă să fie descoperite.
De la copacii ciudaţi de pe insula Socotra, capetele încreţite a pieţei fetiş Akodessewa, la frumuseţea neobişnuită a Gheizerelor Zburătoare din Nevada.
În această listă sunt incluse obiective turistice considerate cele mai înfricoşătoare şi ciudate locuri, pentru toţi cei care doresc ceva deosebit.
Aleea oaselor de balenă
La 132 kilometri de Alaska, în districtul Ciukotka, Rusia, se află această privelişte macabră: o mulţime de mandibule, coaste şi vertebre de balenă împrăştiate.
Această atracţie a fost descoperită în 1976 de către o echipă de cercetători de la Institutul de Etnografie al Academiei de Ştiinţe a URSS sub conducerea lui Mihail Chlenov.
După cum scrie în memoriile sale unul din participanţii expediţiei, doctorul în ştiinţe istorice Serghei Artyunov, Aleea oaselor de balenă – este singurul exemplu al culturii eschimoşilor, despre care a fost pierdută complet orice informaţie istorică.
Un lucru bizar este că: în ciuda numărului mare de cranii de balene, care sunt nu mai puţin de cinzeci aici, pe mal nu sunt alte părţi ale scheletului.
Reiese că craniile masive au fost aduse special aici pe deplin pregătite.
Ceea ce face pe experţii să presupună că locul posibil a fost folosit ca un loc de cult.
Liniile Nazca – Peru
Liniile Nazca sunt o serie de geoglife antice situate în deşertul Nazca în sudul Peru.
Ele au fost desemnate ca Patrimoniu Mondial UNESCO în 1994.
Oamenii de ştiinţă cred că liniile Nazca au fost create de cultura Nazca între anii 500 î.Hr. şi 500 d.Hr.
Sutele de figuri individuale variază după complexitate de la linii simple la forme stilizate de animale aşa ca, colibri, păianjeni, maimuţe, peşti, rechini şi şopârle.
Desenele sunt linii puţin adânci făcute în sol prin îndepărtarea pietrelor roşcate şi dezvelirea solului albicios-cenuşiu.
Figurile de animale şi formele geometrice masive trasate în acest sol sunt destul de misterioase şi au trezit mai multe teorii conspirologice.
Ele sunt vizibile doar din aer şi fiecare formă a fost trasată într-o singură linie continuie.
Plaja Roşie – Pnajin, China
Această plajă este acoperită cu specie de alge maritime numite sueda, care toamna se transformă într-o nunaţă vibrantă de roşu.
Suedia este una din puţinele ierburi care pot trăi într-un sol puternic alcalin.
Ciclul de creştere a plantei începe în luna aprilie, când ea este colorată în roşu deschis, în timp ce culoarea speciei mature este de un roşu închis.
Delta râului Panjin Shuangtaizi este o zonă naturală protejată la nivel de stat ce conservează unul din cele mai complete ecosisteme şi cea mai mare zonă mlăştinoasă din lume.
Mai mult de 260 de specii de păsări şi 399 specii de animale sălbatice trăiesc aici.
Vedeţi şi: 51 Curiozităţi despre păsări
Doar o mică secţiune a plajei este deschisă publicului.
Colinele de Ciocolată – Insula Bohol, Filipine
Dealurile de ciocolată este o formaţiune geologică în provincia Bohol din Fililpine.
Aici sunt cel puţin 1 260 de coline extinse pe o suprafaţă de mai mult de 50 kilometri pătraţi.
Dealurile de ciocolată sunt movile cu sedimente de corali şi un rezultat al eroziunii apelor pluviale.
Au căpătat denumirea de ‘ciocolată’ în sezonul uscat, atunci când frunzişul de pe coline îşi schimbă culoarea de la un verde luxuriant la una brună de ciocolată.
Atracţia principală din Bohol, aceste dealuri unice sub formă de movile sunt împrăştiate cu sutele de-a lungul oraşelor Carmen, Batuan şi Sagbayan.
Triunghiul Bermudelor – Oceanul Atlantic
Triunghiul Bermudelor, de asemenea, cunoscut sub numele de Triunghiul Diavolului este un loc infam, care include aproximativ 805 mii de kilometri pătraţi din Oceanul Atlantic.
Regiunea este cunoscută pentru epavele sale misterioase, teorii de conspiraţii, marinari şi piloţi dispăruţi fără urmă.
Potrivit flotei militare SUA, triunghiul nu există şi numele nu este recunoscut ca o denumire geografică.
Vedeţi şi: Cele mai mari mistere ale lumii, care ştiinţa încă nu le-a rezolvat
Varoşa – Cipru
Varoşa este un oraş staţiune complect nelocuit pe coasta Ciprului.
Este un oraş fantomă şi un cartier a oraşului cipriot Famagusta.
Varoşa a fost rapid evacuat după invazia turcească.
Înainte de invazia turcă a Ciprului în 1974, a fost o zonă turisitică modernă din Famagusta.
În anii 1970, Famagusta a fost destinaţia turistică numărul unu din Cipru.
Pentru a face numărului tot mai mare de turişti au fost construite multe noi clădiri şi hoteluri înalte.
În zilele de glorie, Varoşa a fost nu doar prima destinaţie turistică din Cipru, dar între anii 1970 şi 1974 a fost una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume şi a fost preferată de aşa celebrităţi precum Elizabeth Taylor, Richard Burton, Welch Raquel şi Brigitte Bardot.
De la distanţă oraşul pare plin de viaţă, dar din apropiere se vede că este complet pustiu şi aruncat în tăcere.
Vedeţi şi: 25 Cele mai ciudate şi tragice oraşe fantomă din lume
Insula Pisicilor – Japonia
Tashirojima are o populaţie de o sută de oameni şi aproape una triplă de pisici.
Insula este un mare producător de mătase şi iniţial pisicile au fost aduse pe insulă pentru a vâna şoareci, care mâncau viermii de mătase.
Acum, populaţia piscilor a fost luată oarecum sub control, dar pe mulţi aceasta nu pare să-i deranjeze.
Pescarii locali le consideră ca fiind aducătoare de noroc, iar insula are chiar şi un altar pisică şi cabine în formă de pisici pentru turişti.
Vedeţi şi: Okunoshima – insula iepurilor
Lacul Hillier – Australia de Vest
Lacul Hiller este un lac salin la marginea insulei Middle, cea mai mare dintre insulele şi insuliţele care formează arhipelagul Recherche în regiunea Goldfields-Esperance, în largul coastei de sud a Australiei de Vest.
Este deosebit de remarcabil pentru culoarea sa roz.
Lacul îşi păstrează culoarea profundă roz pe tot parcursul anului, datorită conţinutului ridicat de sare, prezenţei unei specii iubitoare de sare cunoscută ca Dunaliella salina şi bacteriilor roşii cunoscute sub numele de halobaceria.
Jacob’s Well – Texas, SUA
Acesta este un izvor natural permanent situat la nord.-vest de Wemberley, Texas.
În ciuda unui diametru la suprafaţă de doar 3.7 metri şi rocilor colţuroase, izvorul serveşte un loc popular de înot pentru proprietarii locali de terenuri.
De la deschizătură gaura Jacob’s Well coboară pe verticală la o adâncime de peste 9 metri, apoi continuie în jos sub unghi printr-o serie de camere înămolite separate prin canale înguste, ajungând în cele din urmă la o adâncime medie de 37 metri.
Piaţa Fetiş Akodessewa – Togo
Piaţa Fetiş Akodesswa este recunoscută că cea mai mare piaţă fetiş din lume, un loc unde practicanţii de Voodoo pot găsi ceva de ce au nevoie pentru ritualurile lor.
Capurile uscate, craniile şi carnea sunt toate mărfuri vândute la această piaţa.
Acestea sunt materiale utilizate de către cei care practică religiile indigene ale ţării.
Practica Voodoo în Africa de Vest se practica înainte ca ea să fie luată de către sclavi în America, iar în ţări precum Togo, Ghana, Nigeria această religie încă prosperă.
Mulţi oameni cred că tămăduitorii folosind părţi de animale şi talismane ciudate pot chema spiritele cu ritualurile lor bizare şi să le rezolve problemele lor.
Lasă un răspuns