Noi cu toţii ne întrebăm cum ar putea arăta viaţa extraterestră, dar sunt unele creaturi ciudate ce înoată în oceanele noastre, care sunt mai bizare decât orice imaginaţie a Hollywoodului.
Aproximativ 70 la sută din suprafaţa Pământului este acoperită de apă şi noi încă doar începem să descoperim biodiversitatea incredibilă şi locuitorii neobişnuiţi ale oceanelor.
Viaţa din ocean şi animalele marine sunt pline de surprize şi există tot felul de peşti grozavi (câţiva chiar înfricoşători) ce trăiesc în ocean.
Ce curiozităţi despre peşti din adâncurile oceanelor ar trebui să ştiţi? Şitaţi că până în 2013, nimeni nu a înregistrat un videoclip al unui calmar uriaş în viaţă?
Coelacanth-ul a fost considerat dispărut de milioane de ani, până când unul nu a fost prins în 1938.
Există, de asemenea, o serie meduze precum extratereştri şi terifianţi monştri din adâncuri care arată ca ceva ce sa strecurat din filmele de groază.
Deci, care sunt cele mai ciudate sălbatice creaturi a oceanului în viaţă? Credeţi sau nu, toate aceste animale de mai jos sunt reale 100%.
1. Caracatiţele pot vedea cu pielea lor
Caracatiţa îşi poate schimba culoarea pentru a corespunde cu mediul din jur.
Deşi pentru vedere are nişte ochi destul de mari, studiile recente sugerează că există o proteină în pielea caracatiţei care este sensibilă la lumină, cea ce sugerează că aceste cefalopode pot vedea şi fără ei.
2. Ciudatul Peşte Fantomă are un cap transparent
Există o mulţime de creaturi cu aspect ciudat în ocean, dar peştele fantomă probabil este unul din cele mai bizare. El are un cap transparent, cu ochi mari în interior ce privesc în sus.
Vedeţi şi: Cele mai ciudate animale din lume
3. Îngerul de Mare este un mic diavol
Poate şi are un nume ceresc şi un aspect angelic, dar aceasta nu trebuie să vă inducă în eroare. Îngerul de mare este de fapt un tip de melci de mare şi un prădător desăvârşit.
4. Meduza Attola s-ar putea să fie un extraterestru
În cazul în care arată ca un extraterestru şi acţionează ca un extraterestru, poate fi oare un extraterestru? Meduza attola ce arată ca un OZN, la fel ca şi majoritatea meduzelor, nu are sistem digestiv, respirator, circulator sau nervos central.
5. Buruienosul Dragon de mare de tip frunză arată exact ca o algă marină
Dragonul de mare de tip frunză este un maestru al deghizării. Acesta trăeşte printre algele marine şi, prin urmare, sa adaptat perfect pentru a se integra cu algele marine cu scopul de a scăpa şi deruta prădători.
Peştele Luna sau Mola mola uneori numit şi soare este un peşte uriaş
Sfântul mola mola… e un peşte uriaş. Mola mola este cel mai mare peşte osos de pe Pământ şi poate cântări peste 2 tone.
6. Calamarul Vampir se poate întoarce pe dos
Calamarii deja în sine însuşi sunt creaturi asemănătoare cu extratereştri, cu ochi mari şi capacitatea de a clipi în culori diferite.
Calamarul vampir a mers mai departe: el se poate întoarce pe dos pentru a utiliza pelerina din ţesut puternic ca scut.
7. Viermele penat sau pomul de crăciun, care este împodobit anul împrejur
Viermele pomul de crăciun a fost descoperit lângă insula Lizard pe Marea Barieră de Corali.
Viermele, de fapt, mănâncă şi respiră prin aceste „ramuri” înfiorătoare.
8. Salpa transparentă elimina carbonul de la suprafaţa oceanului
Fiind la fel de transparent ca o folie stretch pentru ambalare, salpa asemănătoare cu o meduză nu este prea atractivă, dar ele asigură o funcţie esenţială.
Ele comprimă deşeurile sale în granule de carbon care se scufundă la fundul oceanului, care îndepărtează eficient carbonul de la suprafaţa oceanului.
9. Diavolul de Mare face salturi pentru digestie
În toate oceanele, oare este ceva mai elegant decât un diavol de mare ce planează în apă?
Înainte de a răspunde, să ştiţi că diavolul de mare face salturi în jur pentru a ajuta la digestie. Poate nu e atât de elegant, dar în orice caz funcţionează!
10. Peştele liliac cu buzele roşii vrea să dea pradei un sărut
Peştele liliac cu buzele roşii merge la fundul mării pe pieptul său turtit şi aripioarele pelviene.
Lasă un răspuns