Lumea este în pragul „erei post-antibiotice”, oamenii de ştiinţă au averitzat despre găsirea unei bacterii rezistente la toate medicamentele utilizate atunci când toate celelalte tratamente au eşuat.
Ei au identificat bacteria care ignoră cel mai puternic medicament de ultimă oră, colistin-ul, la pacienţii şi animalele din China.
Ei au spus că rezistenţa se va extinde în întreaga lume şi va ridica spectrul infecţiilor netratabile.
Cel mai probabil rezistenţa la colistin a apărtut din cauza suprasolicitării lui la animalele de fermă.
Bacteriile devin complect rezistente la tratament, proces, de asemenea, cunoscut sub numele de apocalipsă antibiotică, acest fapt ar putea aruncă medicina înapoi în Evul Mediu.
Infecţiile obişnuite vor ucide din nou, în timp ce chirurgia şi terapia cancerului, care depind de antibiotice, vor fi sub ameninţare.
Vedeţi şi: Alimentaţie sănătoasă pentru o viaţă mai lungă
Jucătorii chee
Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat o nouă mutaţie, numită gena MCR-1, care a împiedicat colistinul la uciderea bacteriilor.
Raportul din jurnalul medical The Lancet Infectious Diseases , a arătat rezistenţă ei la o cincime din animalele testate, la 15% probe de carne crudă şi la 16 pacienţi.
Şi rezistenţa sa extins printre o serie de tulpini şi specii de bacterii, inclusiv E. coli, Klebsiella pneumoniae şi Pseudomonas aeruginosa.
Există, de asemenea, dovezi că sa răspândit în Laos şi Malaezia.
Profesorul Timothy Walsh, care a colaborat la acest studiu, de la Universitatea din Cardiff, a declarat pentru BBC News: „Toţi jucătorii cheie sunt acum pe poziţia de a face lumea post-antibiotică o realitate”.
Dacă MCR-1 va deveni global, care poate fi cazul chiar dacă la moment încă nu este, şi gena se va alinia cu alte gene rezistente la antibiotice, ce este inevitabil, atunci, cel mai probabil vom asista la începutul erei post-antibiotice.
„În acest caz dacă un pacient este grav bolnav, să spunem cu E. coli, atunci practic nu ca exista nimic ce vom putea face”.
Rezistenţa la colistin a apărut mai înainte.
Cu toate acestea, acum diferenţa este crucială, de data aceasta sa produs o mutaţie într-un mod care este foarte uşor de partajat cu alte bacterii.
„Rata de transfer a acestei gene rezistente este ridicol de mare, care pare să nu fie bine”, a spus profesorul Mark Wilcox, de la Leeds Teaching Hospitals NHS Trust (Trustul de spitale din Leeds).
Spitalul lui are de a face acum cu mai multe cazuri „în care noi depunem mult efort pentru a găsi un antibiotic”, în fiecare lună, încă cinci ani în urmă.
El a mai spus că nu exista nici o probă care ar putea marca începutul apocalipsei antibiotice, dar era clar „noi ne pierdem bătălia”.
Îngrijorarea este că noua genă rezistentă se va „agăţa” de alte spitale infectate, ceea ce va face bacteriile rezistente la orice tratament, care este cunoscut sub numele de pan-rezistenţă.
Profesorul Wilcox a declarat pentru situl BBC News: „Mă tem eu oare, că vom ajunge în situaţia organismelor imposibil de tratat? În cele din urmă, da.”
„Fie că se va întâmpla în acest an, sau anul viitor, sau la un an după, e foarte greu de spus”.
Semnele preliminare sugerează că guvernul chinez se îndreaptă rapid pentru a rezolva problema.
Profesorul Walsh organizează întâlniri cu ministerele agricole şi de sănătate pentru a discuta dacă e posibil de interzis colistin-ul pentru uz agricol.
Profesorul Laura Piddock, din grupul de companii Antibiotic Action, a spus că aceleaşi antibiotice „nu ar trebui utilizate în medicina veterinară şi umană”.
Ea a declarat pentru situl BBC News:”Să sperăm că era post-antibiotică nu ne-a acoperit încă. Totuşi, acesta este un apel de trezire pentru întreaga lume”.
Ea argumentat că zorii erei post-antibiotice „într-adevăr depind de infecţie, pacient şi dacă există alte opţiuni alternative de tratament disponibile”, combinaţiile de antibiotice pot rămâne încă efective.
În proces de desfăşurare se află noi medicamente, cum ar fi teixobactin-ul, care poate amâna apocalipsa, dar ele nu sunt gata încă pentru uz medical.
Un comentariu din Lancet a încheiat „implicaţiile [a acestui studiu] sunt enorme” şi dacă nu vor surveni schimbări semnificative, doctorii „se vor confrunta cu un număr tot mai mare de pacienţi cărora va trebui să le spună,’Ne pare rău, nu putem să facem nimic pentru a vă vindeca infecţia'”.
Sursă: BBC News
Lasă un răspuns