Inborş

Tot ce-i mai interesant

  • Lume
  • Ştiinţă
  • Universul
  • Curiozităţi
  • Istorie
  • Natură
  • Sănătate
  • Tehnologii

21 mituri despre corpul uman

noiembrie 26, 2015 by Vladimir Moşoglu Leave a Comment

De la silueta clepsidră la adevărata origine a „sânilor la bărbaţi”, să vedem cele mai mari mituri despre corpul uman.

Oamenii obezi nu au metebolism mai lent

Mituri despre corpul omului
E adevărat muşchii consumă în jur de trei ori mai multă energie ca grăsimea, dar celule altor organe din corpul nostru sunt mult mai flămânde.

Oamenii obezi au organe mai mari şi în ansamblu au mai multe celule ce necesită menţinute în continuie funcţionare, comparativ cu omologii săi mai slabi.

Aceasta înseamnă că consumul lor total de energie, sau rata lor metabolică de repaus, este mai mare.
Sursă: Journal of Nutritional Sciences

Fundurile mari sunt mai bune decât burţile mari

Sunteţi un măr, care poartă greutatea în jurul burţii, sau o pară cu povară în regiunea fundului, şoldurilor sau coapselor?

În trecut, „merele” au fost în general considerate cu un risc mai mare de boli de inimă şi diabet, deoarece grăsimele lor abdominale secretă substanţe chimice care stimulează inflamaţiile, cresc tensiunea arterială şi pot cauza rezistenţa la insulină.

În schimb, grăsimea care stă pe fese a fost considerată relativ benignă (nu prezintă pericol), dar recentele cercetări de la Universitatea Davis din California sugerează că aşa numita grăsime „fesieră”, de asemenea, eliberează aceste substanţe nocive.

Cu alte cuvinte, indiferent de forma corpului tău, excesul de grăsime ar putea fi o veste proastă.
Sursă: Universitatea din California, Davis

„Sânii la bărbaţi” provin de la grăsimi

Mituri despre corp - sânii la bărbaţi
Deşi „sânii la bărbaţi”, la fel cunoscut ca ginecomastie, de multe ori merg împreună cu o burtă de bere şi o bărbie dublă, ele nu sunt aşa de grase cum par.

De fapt, în majoritatea cazurilor, acestea sunt provocate de creşterea ţesutului mamar. Aceasta se întâmplă uneori la bărbaţii mai graşi deoarece celule adipoase  produc hormonul femenin, estrogenul, care stimulează creşterea sânilor.

În timp ce testosteronul, de obicei, se inhibă, nivelul de testosteron scade odată cu vârsta.
Sursă: UK National Health Service

Barbatii grasi sunt mai buni la pat.

Când cercetătorii turci au examinat 200 de bărbaţi au descoperit cei cu un IMC (indicele de masă corporală) mai mare şi cu burtă evidentă au avut o medie în pat de 7.3 minute; bărbaţii din grupul celor mai subţiri au avut doar 2 minute şi au mai multe şanse să sufere de ejaculare prematură.

Motivul probabil este numărul redus de testosteron, care merge de multe ori mână în mână cu obezitatea. Cu toate acestea, în timp ce bărbaţii obezi se pot ţine mai mult, ei se pot lupta cu problema de a obţine o erecţie: a fi obez este, de asemenea, asociat cu disfuncţia erectilă.
Sursă: International Journal of Impotence Research

Trebuie să beţi 8 pahare de apă pe zi

De fapt, cea mai mare parte a apei corpul vostru în fiecare zi o primeşte din mâncare, aşa că nu forţaţi să beţi mai multă apă dacă nu vă este sete. Ţineţi minte: aveţi posibilitatea să beţi prea multă apă.
Sursă: Care2

Puteţi transpira „toxine” prin sudoare

Mituri despre corp - "toxine" prin sudoare
Glandele sudoripare sunt în pielea voastră, şi din moment ce ele nu sunt conectate cu alte sisteme ale corpului, ele nu pot elimina „toxine”.

Şi în plus, sudoarea este modul organismului de a se răci, ea este formată din apă, sare şi electroliţi. Asta e tot mai mult nimic.
Sursă: UAMS

Vaccinul vă dă un virus care vă protejază

Mituri despre corpul uman - Vaccinul
De fapt, în timp ce vaccinurile includ părţi ale unui virus, ele nu sunt de ajuns pentru a vă face să vă simţiţi rău. În schimb ele acţionează astfel ca să stimuleze corpul vostru să creeze anticorpi, astfel dacă veţi intra vreodată în contact cu el, corpul vostru va fi deja echipat pentru a lupta împotriva lor.
Sursă: Life Span

Zahărul face copii mai hiperactivi

Mituri legate de corpul omului - copii mai hiperactivi
Studiile au descoperit că acest lucru pur şi simplu nu este adevărat. Este mai mult ca o profeţie care se auto-realizează. Copii deja sunt hiperactivi. Dându-le zahăr nu le faceţi nici un rău.
Sursă: Science News

Părul şi unghiile cresc chiar şi după ce muriţi

Noi am auzit cu toţi acest zvon ciudat, nui aşa? Ei bine, din fericire acesta nu este adevărat. Din păcate, adevărul este încă mai înfiorător şi greţos: după moarte, pielea se deshidratează şi se retrage, cea ce face să pară ca şi cum părul şi unghiile sunt încă în creştere. Vise plăcute!
Sursă: BBC

Ieşind afară pe timpul rece, mai ales cu părul ud, poţi să te îmbolnăveşti

Mituri despre corpul omului
Răcelele sunt cauzate de sute de viruşi diferiţi, care se transmit direct de la o persoană infectată. Dar asta nu are de-a face cu ieşirea afară cu părul ud pe vreme rece.

Sigur că aveţi mai multe şanse de a obţine o răceală în timpul iernii, dar aceasta se întâmplă deoarece petreceţi mai mult timp în interior, care este mediul principal pentru răspândirea germenilor.
Sursă: Health

Nu trebuie niciodată să treziţi un somnambul

Mituri despre corpul omului - somnambul
Legenda urbană este că dacă trezeşti un somnambul, el va intra într-o starea de şoc sau vor primi un atac de cord, aceasta este total fals. Totuşi, nu se recomandă să treziţi pe cineva care are somnambulism.

Din moment ce ei sunt într-o aşa stare profundă a somnului, aceasta îi poate trimite într-o stare numită enerţia somnului pentru 30 de minute. Aşa dar, în loc să-i treziţi, mai bine ghidaţii uşurel înapoi spre pat. Ei vă vor mulţumi pentru aceasta dimineaţa.
Sursă: Mental Floss

Bărbieritul face părul să crească la loc mai des şi mai închis

Poate vi se pare că părul vostru creşte înapoi ca în semn de răzbunare, dar în realitate doar pare aşa. Când părul creşte în mod natural capetele sunt conice, dar când este ras el creşte înapoi tocit, ceea ce îl face să arate mai gros.

Grosimea părului este determinată de rădăcină, sub piele, aşa că nu lăsaţi acest mit să vă reţină de la ras!
Sursă: Everyday Health

Şamponul şi balsamul vă poate repara capetele voastre despicate

Am stabilit că părul nu este viu, în ciuda diferitor zvonuri. Dar ce înseamnă asta pentru capetele voastre despicate?

Multe, de fapt: Deoarece părul tău e mort, el nu se poate repara, astfel că dacă capetele voastre s-au despicat ele nu pot fi „fixate”. Şamponul sau balsamul într-adevăr le pot netezi, dar acesta este doar o soluţie temporară. Pentru a scăpa complet de ele altă eşire decât să le tăiaţi nu este.
Sursă: Self

Diferite zone ale limbii răspund de gusturi diferite

Mituri despre corpul oului - zone ale limbii
Acest mit îşi are originea de la o cercetare neînţeleasă: un document german a fost tradus greşit în 1901 de către un psiholog de la Harvard, care se considera că spune precum că ar fi diferite zone ale gustului pe limbile noastre.

Nu suntem siguri cum acest mit a rămas în viaţă, deoarece teoria poate fi infirmată foarte uşor. Duceţi-vă, puneţi sare pe limba voastră şi vedeţi dacă puteţi gusta.
Sursă: Livescince

Puteţi „prinde „negi de la alte animale, cum ar fi broaştele râioase

Falsuri despre corp - negi de la alte animale
Broasca râioasă, de fapt, nu are negi, aceste umflături pe pielea ei sunt glande şi deoarece negii sunt cauzaţi de viruşi, este practic imposibil să vă molipsiţi de la ea.

Totuşi, negii sunt contagioşi, aşa că dacă atingeţi un neg a unui om real, nu vă putem garanta nimic.

Sângele din venele voastre este albastru

Sângele nu este de fapt albastru în venele voastre, doar pare aşa, din cauza propagării luminii prin pielea voastră.

Sângele îşi schimbă culoarea în funcţie de cât de mult oxigen conţine, este roşu aprins când este bogat în oxigen şi roşu închis când nu este.
Sursă: Science Blogs

Puteţi deveni rezistenţi la anumite antibiotice

Este un fel de înşelăciune, dar această concepţie greşită nu este total incorectă. Voi nu puteţi deveni rezistenţi la antibiotice, dar bacteria poate, astfel încât, chiar dacă luaţi medicamentul corect, este posibil să nu ucideţi complet aceste bacterii.
Sursă: CDC

Vedeţi şi: 7 informaţii utile de înghiţit despre antibiotice

Noi avem 5 simţuri

Un alt mit despre corpul uman de care trebuie să uitaţi

Da, pipăitul, vederea, gustul, auzul şi mirosul sunt acelea care toată lumea le citează. Dar dacă vă gândiţi mai bine… noi avem mai multe simţuri decât aceste cinci.

Puteţi simţi durere, temperatura corpului, echilibrul, trecerea timpului, foame şi multe altele.
Sursă: The Smithsonian

Vedeţi şi: 46 de curiozităţi despre corpul uman

Băuturile alcoolice vă încălzesc

Mituri despre corpul uman - Băuturile alcoolice
Sigur, dacă este un izvar (vin fiert). Dar, în alte cazuri nu este chiar aşa. S-ar putea să vă simţiţi mai cald când beţi alcool, dar se întâmplă aceasta din cauza că el provoacă dilatarea vaselor, care mişcă sângele cald aproape de suprafaţa pielei.

Cea ce, de asemenea, mai înseamnă că se pierde căldura de bază a corpului, aşa că nu recomand să beţi alcool dacă sunteţi blocaţi în viscol.
Sursă: Discovery

Alcoolul ucide celule ceierului

Consumând mult alcool, el vă poate face să simţiţi că ucideţi creierul, dar nu este aşa, este doar o încetinire temporară.

Când alcoolul ajunge la creier, acesta dăunează ţesutului conjuctiv între neuroni. Dar spre deosebire de părul şi unghiile dvs., creierul vostru se poate repara singur. Astfel prejudiciul adus creierului este minor şi uşor de restabilit.
Sursă: Medical Daily

Pocnirea degetelor provoacă artrită

Mituri despre corp - Pocnirea degetelor
De obicei, când pocniţi degetele nu faceţi nimic dăunător: trosnitul care îl auziţi este de fapt presiunea scăzută care extrage temporar şi pocneşte bulele de gaz (azot) din articulaţii, şi asta nu este dăunător.

Filed Under: Curiozităţi, Sănătate, Ştiinţă, Ultimele articole Tagged With: biologie, curiozităţi anatomie

About Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor.

În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare astăzi

  • Fructe exotice - Durian
    Curiozităţi, Lume, Natură, Ultimele articole
    23 fructe exotice ciudate de care veţi fi cu sigu...
  • Creaturi ciudate - Caracatiţele
    Curiozităţi, Natură, Ultimele articole
    39 cele mai ciudate curiozităţi despre peşti şi a...
  • Curiozităţi despre Polul Nord
    Curiozităţi, Lume, Ultimele articole
    Curiozităţi despre Polul Nord şi informaţii intere...
  • Curiozitati despre pasari - Onagadori
    Curiozităţi, Natură, Ultimele articole
    51 Curiozităţi despre păsări
  • Musée Grévin - monumente şi obiective turistice din Franţa
    Lume, Ultimele articole
    20 Cele mai vizitate monumente şi obiective turist...
  • Cele mai mari cascade - Casca Angel
    Lume, Natură, Ultimele articole
    15 Cele mai mari cascade din lume, unele despre ca...
  • Curiozităţi despre Univers -  steaua Betelgeuse
    Ştiinţă, Ultimele articole, Universul
    20 de curiozităţi despre univers şi informaţii int...

Ultimele interesante

Omul Dragon — posibil o nouă specie

Descoperirea craniului „Dragon Man” în China ar putea adăuga noi specii în arborele genealogic uman

iunie 27, 2021

Muon g-2 — dovezi „convingătoare” a unei noi forțe a naturii

Muonii — dovezi „convingătoare” a unei noi forțe a naturii

aprilie 9, 2021

Materia întunecată ar putea fi făcută din găurile negre de la începuturile timpului

aprilie 4, 2021

Idolul Shigir — cea mai veche statuie de lemn din lume

Cea mai veche statuie de lemn din lume are o vechime de peste 7000 de ani

aprilie 2, 2021

Cern — dovezi ale unei noi fizici

Dovezi ale unei noi fizici la Cern? Indici a unei noi forțe a naturii

martie 28, 2021

Gaură de vierme traversabilă

Găurile de vierme din Univers sunt pe deplin traversabile, arată noile calcule

martie 21, 2021

Fulguritul creat de fulgere ar fi putut provoca viața pe Pământ

Fulgerele străvechi ar fi putut provoca viaţa pe Pământ

martie 20, 2021

Taguri

alimentaţie sănătoasă anatomie animale antropologie arheologie astrofizică astronomie biologie cancer chimie civilizaţii cosmologie cosmonautică creier cuantică curiozităţi curiozităţi biologie curiozităţi din lume curiozităţi istorice curiozităţi ştiinţifice descoperiri descoperiri arheologice ecologie Egipt energie regenerabilă evoluţie exoplanete explorare fizică galaxii genetică geografie geologie găuri negre imagini din natura invenţii marte medicină paleontologie planete sistem solar turism util viaţă pe alte planete zboruri spaţiale

Alte articole interesante

Oamenii de știință au găsit aproape 1000 de gene noi asociate cu inteligenţa

Astronomii au descoperit o „oglindire” a planetei noastre şi a soarelui

Poză Siding Spring: Uimitoare imagini a cometei

China a intrat în clubul exploratorilor lunii

Trandafir cyborg conectat cu circuite ce cresc singure

  • Politica de confidenţialitate

Natură

Pentru prima dată, materia organică crucială pentru viață a fost găsită pe suprafața unui asteroid

Câmpul magnetic al Pământului s-a răsturnat 42 000 mii de ani în urmă. Consecințele au fost dramatice

Tot mai multe dovezi arată că viața pe Pământ a început nu doar de la ARN

Noul dinozaur masiv descoperit, ar putea fi cea mai mare creatură ce a călcat vreodată pe Pământ

Unul dintre cele mai mari mistere ale biologiei „a fost rezolvat” de IA

Categorii

  • Artă (14)
  • Curiozităţi (68)
  • Istorie (111)
  • Lume (164)
  • Natură (171)
  • Poza zilei (24)
  • Sănătate (146)
  • Ştiinţă (256)
  • Tehnologii (115)
  • Ultimele articole (817)
  • Universul (261)

© 2025 Toate drepturile rezervate · Inbors.com · Construit pe Genesis Framework

sponsored