Inborş

Tot ce-i mai interesant

  • Lume
  • Ştiinţă
  • Universul
  • Curiozităţi
  • Istorie
  • Natură
  • Sănătate
  • Tehnologii

Oamenii de ştiinţă au reprodus apariţia ingredientelor de bază a vieţii la fundul oceanului

martie 3, 2019 by Vladimir Moşoglu Leave a Comment

O imagine a lunii lui Saturn Enceladus iluminată din spate de soare, făcută de misiunea Cassini. Coada colorată falsă reprezintă jeturi de particule înghețate de apă aruncate în spațiu dintr-un ocean ce se află adânc sub suprafața de gheaţă a acestei lumi.
Misiunile viitoare ar putea căuta ingredientele viații într-un ocean pe o lună rece, cum ar fi Enceladus.

Oamenii de știință au reprodus în laborator modul în care s-ar fi putut forma ingredientele de bază necesare pentru apariția vieții la fundul oceanului acum 4 miliarde de ani.

Rezultatele noului studiu oferă indicii despre cum a apărut viaţa pe Pământ şi unde în altă parte în cosmos am putea să o găsim.

Astrobiologul Laurie Barge şi echipa sa de Laboratorul Jet Propulsion al NASA din Pasadena, California, cercetează modul cum am putea recunoaște viaţa pe alte planete, studiind originile ei aici pe Pământ.

View post on imgur.com
Izvorul hidrotermal reprodus în laborator.

Cercetarea lor se axează asupra modului în care se formează blocurile de viaţă în izvoarele hidrotermale de la fundul oceanului.

Pentru a recrea izvoarele hidrotermale în laborator, echipa a realizat propriile medii de la fundul mării în miniatură, prin umplerea paharelor de laborator cu amestecuri care imită oceanul primordial.

Vedeţi şi: Posibil în sfârșit noi am găsit de unde a venit viaţa complexă

Aceste oceane realizate în laborator acţionează ca pepiniere pentru aminoacizi, compuși organici care sunt esenţiali pentru viaţa aşa cum o ştim noi.

La fel ca blocurile Lego, aminoacizii se clădesc unul câte unul pentru a forma proteine, din care este compus totul ce este viu.

„Înțelegerea faptului, cât de departe puteți avansa doar cu materiale organice şi minerale, înainte de a primi o celulă adevărată, este într-adevăr important pentru a determina în ce tipuri de medii ar putea apărea viaţa”, a spus Barge (en), cercetătorul şi autorul principal al noului studiu, publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

„De asemenea, investigarea modului în care lucrurile precum atmosfera, oceanul şi mineralele din izvoarele hidrotermale influențează acest lucru, pot ajuta la înţelegerea faptului, cât de probabil aceasta se poate întâmpla pe o altă planetă”.

Găsite în jurul crăpăturilor de la fundul mării, izvoarele hidrotermale sunt locurile unde se formează hornuri naturale , ce eliberează lichidul încălzit sub crusta Pământului.

Vedeţi şi: Făceţi cunoştinţă cu Luca, strămoşul tuturor fiinţelor vii

Atunci când aceste hornuri interacționează cu apa de mare din jurul lor, ele crează un mediu care este în flux continuu, necesar pentru ca viaţa să evolueze şi să se schimbe.

Acest mediu întunecos şi cald, alimentat de energia chimică de la Pământ, poate fi cheia modului în care viaţa se poate forma pe lumi mai îndepărtate din sistemul nostru solar, depărtate de căldura soarelui.

„Dacă avem izvoare hidrotermale aici pe Pământ, eventuale reacții similare ar putea apărea pe alte planete”, a spus Erika Flores de la JPL (en), co-autor al noului studiu.

Laurie Barge, la stânga, și Erika Flores , la drepta, în Laboratorul JPLde Origini și Habitabilitate din Pasadena, California.

Barge şi Flores foloseau ingredientele care se găseau în oceanul timpuriu al Pământului în experimentele lor.

Ei au combinat apa, mineralele şi moleculele „precursor” de piruvat şi amoniac, care sunt necesare pentru a începe formarea aminoacizilor.

Ei şi-au testat ipoteza prin încălzirea soluției la 70 grade Celsius — aceeași temperatură ca şi în apropierea unui izvor termal — şi prin ajustarea pH-ului pentru a imita mediul alcalin.

Ei, de asemenea, au eliminat oxigenul din amestec, deoarece, spre deosebire de zilele de azi, Pământul timpuriu avea foarte puțin oxigen în oceanul său.

Suplimentar, echipa a folosit mineralul hidroxidul de fier, sau „rugina verde”, care a fost abundentă pe Pământul timpuriu.

Rugina verde a reacționat cu cantități mici de oxigen pe care echipa le-a injectat în soluție, producând aminoacid alanină şi lactatul alfa hidroxi acid.

Acizii alfa hidroxi sunt produși secundari ai reacțiilor de aminoacizi, dar unii oameni de știință admit că ei ar putea să se combine pentru a forma molecule organice complexe, fapt ce ce ar putea duce la viaţă.

„Noi am arătat că, în condiții geologice asemănătoare Pământului timpuriu şi poate ale altor planete, putem forma aminoacizi şi alfa hidroxi acizi dintr-o simplă reacție în condițiile temperate care ar fi existat la fundul mării”, a spus Barge (en).

Crearea aminoacizilor şi alfa hidroxi acizi în laborator de către Barge , este punctul culminant al cercetărilor de nouă ani în privința originii vieții.

Studiile anterioare au analizat dacă în izvoarele hidrotermale se găsesc ingredientele potrivite pentru viaţă şi cât de multă energie pot ele genera (suficientă pentru a alimenta un bec).

Dar acest studiu nou, este pentru prima dată când echipa a urmărit un mediu foarte asemănător cu cel al unui izvor hidrotermal ce duce la o reacție organică.

Barge şi echipa ei vor continua să studieze aceste reacții în speranța găsirii mai multor ingrediente pentru viaţă şi a crea molecule mai complexe.

Pas cu pas, ea încet îşi face cale pe treptele vieţii.

Acest tip de cercetare este important, deoarece oamenii de știință studiază lumile din sistemul nostru solar şi dincolo de el, ce pot găzdui medii locuibile.

De exemplu, luna lui Jupiter, Europa, şi cea a lui Saturn, Enceladus, ar putea avea izvoare hidrotermale în oceanele de sub crustele lor îngheţate.

Vedeţi şi: Molecule organice complexe au fost descoperite pe Enceladus

Înțelegerea modului în care începe viaţa într-un ocean fără lumina soarelui, ar putea ajuta oamenii de știință la proiectarea viitoarelor misiuni de explorare, precum şi a experimentelor ce vor putea fora sub gheaţă în căutarea dovezilor de aminoacizi sau a altor molecule biologice.

Viitoarele misiuni pe Marte ar putea să returneze probe de pe suprafața ruginită a planetei roşii, ce ar putea dezvălui dovezi ale aminoacizilor formaţi din mineralele de fier şi apa străveche.

Exoplanetele — lumile dincolo de sistemul nostru solar, dar încă încă în vizorul telescoapelor noastre — pot avea semne de viaţă în atmosfera lor care ar putea fi dezvăluite în viitor.

„Noi încă nu avem dovezi sigure despre viaţa pe alte planete”, a spus Barge (en).

„Dar înţelegerea condițiilor necesare pentru originea vieții poate ajuta la reducerea locurilor unde noi le credem că ar putea exista viaţa”.

Filed Under: Ştiinţă, Ultimele articole Tagged With: biologie, descoperiri, evoluţie, viaţă pe alte planete

About Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor.

În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare astăzi

  • Fructe exotice - Durian
    Curiozităţi, Lume, Natură, Ultimele articole
    23 fructe exotice ciudate de care veţi fi cu sigu...
  • Curiozitati despre pasari - Onagadori
    Curiozităţi, Natură, Ultimele articole
    51 Curiozităţi despre păsări
  • Creaturi ciudate - Caracatiţele
    Curiozităţi, Natură, Ultimele articole
    39 cele mai ciudate curiozităţi despre peşti şi a...
  • Timpul ţi viteza luminii
    Curiozităţi, Ştiinţă, Ultimele articole
    10 curiozitaţi din fizică şi lucruri ciudate
  • Curiozităţi despre Polul Nord
    Curiozităţi, Lume, Ultimele articole
    Curiozităţi despre Polul Nord şi informaţii intere...
  • Musée Grévin - monumente şi obiective turistice din Franţa
    Lume, Ultimele articole
    20 Cele mai vizitate monumente şi obiective turist...
  • Jabuticaba - fructe exotice Brazilia
    Lume, Natură, Ultimele articole
    Jabuticaba: fructele exotice care cresc pe trunchi...

Ultimele interesante

Omul Dragon — posibil o nouă specie

Descoperirea craniului „Dragon Man” în China ar putea adăuga noi specii în arborele genealogic uman

iunie 27, 2021

Muon g-2 — dovezi „convingătoare” a unei noi forțe a naturii

Muonii — dovezi „convingătoare” a unei noi forțe a naturii

aprilie 9, 2021

Materia întunecată ar putea fi făcută din găurile negre de la începuturile timpului

aprilie 4, 2021

Idolul Shigir — cea mai veche statuie de lemn din lume

Cea mai veche statuie de lemn din lume are o vechime de peste 7000 de ani

aprilie 2, 2021

Cern — dovezi ale unei noi fizici

Dovezi ale unei noi fizici la Cern? Indici a unei noi forțe a naturii

martie 28, 2021

Gaură de vierme traversabilă

Găurile de vierme din Univers sunt pe deplin traversabile, arată noile calcule

martie 21, 2021

Fulguritul creat de fulgere ar fi putut provoca viața pe Pământ

Fulgerele străvechi ar fi putut provoca viaţa pe Pământ

martie 20, 2021

Taguri

alimentaţie sănătoasă anatomie animale antropologie arheologie astrofizică astronomie biologie cancer chimie civilizaţii cosmologie cosmonautică creier cuantică curiozităţi curiozităţi biologie curiozităţi din lume curiozităţi istorice curiozităţi ştiinţifice descoperiri descoperiri arheologice ecologie Egipt energie regenerabilă evoluţie exoplanete explorare fizică galaxii genetică geografie geologie găuri negre imagini din natura invenţii marte medicină paleontologie planete sistem solar turism util viaţă pe alte planete zboruri spaţiale

Alte articole interesante

Două săptămâni în munţi vă pot schimba sângele pe luni de zile

10 cele mai utile aplicatii android pentru mărirea productivităţii

Hubble a fixat o exoplanetă ciudată cu o orbită foarte îndepărtată ce se comportă ca mult căutata „Planeta Nouă”

Deja Oficial: Au fost detectate undele gravitaţionale, Einstein a avut dreptate

Este oare posibilă comunicarea cu câinii şi pisicile cu ajutorul Inteligenţei Artificiale?

  • Politica de confidenţialitate

Natură

Pentru prima dată, materia organică crucială pentru viață a fost găsită pe suprafața unui asteroid

Câmpul magnetic al Pământului s-a răsturnat 42 000 mii de ani în urmă. Consecințele au fost dramatice

Tot mai multe dovezi arată că viața pe Pământ a început nu doar de la ARN

Noul dinozaur masiv descoperit, ar putea fi cea mai mare creatură ce a călcat vreodată pe Pământ

Unul dintre cele mai mari mistere ale biologiei „a fost rezolvat” de IA

Categorii

  • Artă (14)
  • Curiozităţi (68)
  • Istorie (111)
  • Lume (164)
  • Natură (171)
  • Poza zilei (24)
  • Sănătate (146)
  • Ştiinţă (256)
  • Tehnologii (115)
  • Ultimele articole (817)
  • Universul (261)

© 2025 Toate drepturile rezervate · Inbors.com · Construit pe Genesis Framework

sponsored