Pământul pe care trăim ne bucură cu o divesitate mare de animale de diferite culori, mărimi, cu medii diferite trai şi este imposibil să cuprinzi toată această bogăţie. În fiecare zi se descoperă specii noi de animale care pot fi găsite în locuri unde nici nu sa aşteptat să existe viaţă. O să încerc să prezint în acest articol unele din cele mai ciudate animale din lume.
Aşa dar, iată o mică colecţie de cele mai ciudate animale din lume, de multe din care probabil nici nu aţi auzit – dar dacă ştiţi altele care nu sunt prezente în această listă nu ezitaţi să le adăugaţi în secţiunea de comentarii.
Peştele Pacu
Pacu este de fapt un nume comun pentru numeroase specii de peşte înrudite cu piranha. Pacus sunt peşti vegetarieni care se găsesc de obicei în majoritatea sistemelor de râuri importante din America de Sud. Aceştea se aseamănă puţin cu renumiţii carnivori piranha, dar ei de obicei sunt mult mai mari. Peştii la prima vedere arată destul de neinspirat, dar asta doar la prima vedere.
Dacă de cercetat mai atent maxilarele acestui peşte vom dezvălui un set foarte bizar de dinţi care înfiorător seamăna cu cei a oamenilor.
Ei au aşa dinţi din cauză că ei se alimentează cu hrană destul de dură aşa ca, nucile şi seminţele, din care motiv a fost numit peştele spărgător de nuci.
Într-o serie de articole glumeţe de curând a mai fost supranumit şi, „peştele mâncător de testicule”. Se presupune că un bărbat din Papua Nouă Guinee a fost castrat pe motivul atacului efectuat asupra testiculelor sale de către acest peşte, când el se afla în apă.
În pofida faptului că habitatul lor îl constitue bazinele râurilor Orinoco şi Amazon, ei au fost recent găsiţi şi în sistemele râurilor din Papua Nouă Guinee. În august 2013, peştii au fost de asemenea descoperiţi de pescari în apele scandinave iar unul chiar a fost prins în râul Sena din Franţa.
După ce un Pacu a fost prins în Suedia, un expert în peşti a glumit, „Ei muşcă de acea că sunt flămânzi şi testiculele stau frumos în gura lor”, dar aceste cuvinte nu merită să fie luate în serios aşa că nu vă faceţi griji, cel mai degrabă ei nu vor mânca castanietele voastre.
Vedeţi şi: Evazivul peşte – vâslă filmat de turişti
Caracatiţa Dumbo, animal ciudat de la fundul oceanului

Există 18 specii diferite de caracatiţă din genul Grimpoteuthis, care de obicei sunt denumite „Caracatiţe Dumbo” din cauza aripioarelor asemănătoare cu urechile cunoscutului personaj animat Disney, Dumbo.
Aceste cefalopode enigmatice sunt o privelişte destul de rară, deoarece ele locuiesc la adâncimi foarte mari, de obicei între 400 – 4 800 metri. Caracatiţa Dumbo, de asemenea a fost observată în jurul izvoarelor hidrotermale mari, care sunt zone la fundul mării unde fluizi calzi şi bogaţi în minerale se aruncă în afară din cauza activităţii vulcanice.
Vedeţi acest minunat video cu graţioasa caracatiţă Dumbo filmată la o adâncime de aproximativ 2000 de metri.
Păianjenul Ţesător Spinos Orb

Acesta este un păianjen ţepos care arată al naibii de minunat. Există numeroase specii diferite de ţesători spinoşi orbi, toate aparţinând genului Gasteracantha.
Un astfel de exemplu este Gasteracantha cancriformis, care poate fi găsit în unele părţi a SUA, America Centrală şi unele zone a Caraibelor. Ei au în jur de 2-9 mm lungime şi sunt de diferite culori şi forme. Unii au de asemeni, colorate şi picioarele.
Vedeţi şi: 10 cei mai mari păianjeni din lume
Armadillo Zână Roz

Armadillo Zână roz sau Chlamyphorus truncates, este cea mai mică specie de armadillo care măsoară în mediu, doar 10 centimetri în lungime. Această specie poate fi găsită săpând gropi în pajiştile uscate şi câmpurile nisipoase din Argentina.
Specia trăieşte sub pământ şi iese la suprafaţă doar pe timp de noapte pentru a se hrăni. Hrana sa constă în mare parte din furnici.
Şarpele Penis

Acest animal foarte bizar (Atretochoana eiselti), care după cum bine vă daţi seama nu este nici penis şi nici şarpe, era cunoscut doar după două specimente conservate până nu a fost redescoperit în 2011 când o parte a râului Madeira din America de Sud sa uscat.
Este un amfibian din ordinul caeciliane, care poate ajunge până la o lungime totală de aproximativ 80 de centimetri, ceea ce îl face cel mai cunoscut reprezentant al acestui ordin.
Se cunosc puţine despre acest animal poznat, dar cea ce se poate spune sigur, este că viermii sunt lipsiţi total de membre şi se orientează cu ajutorul simţului mirosului.
Maimuţa Năsoasă

Maimuţile date sunt specii endemice de pe Borneo, ce locuiesc în jungle şi mangrove.
Ele se hrănesc cu fructe necoapte, fiindcă zahărul din fructele coapte fermenteză în sistemul lor digestiv, cea ce le provoacă o balonare gravă, care poate fi fatală pentru ele.
Masculii folosesc nasul său mare pentru a atrage potenţialii parteneri, dar de asemeni se crede că el poate servi pentru amplificare strigătelor produse de ei.
Din păcate aceste maimuţe sunt în pericol din cauza defrişărilor masive şi nu în ultimul rând din cauza braconajului, deoarece ele sunt considerate o delicatesă pentru unii. Ca urmare ele au fost înscrise în lista animalelor pe cale de dispariţie.
Vedeţi şi: 17 animale dispărute în decursul vieţei noastre
Hagfish (Peştele vrăjitoare)
Hagfish sunt creaturi maritime primitive care trăiesc adânc la fundul oceanului. Se aseamănă un pic cu ţiparul, nu au maxilari, ţepi sau solzi şi au simţul vederii extrem de slab, se bazează mai mult pe simţul mirosului.
La moment sunt cunoscute peste 60 de specii diferite de peşti vrăjitori, care pot avea culori variate: roz, maro sau gri.
Se hrănesc cu rămăşiţele animalelor moarte, de asemeni se pot agăţa de prada vie adăncindu-se în ea şi mâncând din trupul ei, făcânduşi astfel cale de eşire.
Una din cele mai interesante calităţi a acestui peşte este capacitatea sa de a produce substanţă mucilaginoasă care poate sufoca prădătorii, aşa cum ar fi spre exemplu rechinii. Doar o cantitate mică de această substanţă vâscoasă se poate extinde dramatic în dimensiuni la contactul cu apa de mare, uneori chiar peştii vrăjitori se pot încurca, dar ei se încolăcesc în noduri pentru a scăpa de ea.
Ppriviţi acest video unde acest peşte bizar acoperă cu substanţă mucilaginoasă prădătorii.
Peşte Soare

Peştele Soare sau cum îi se mai spune mola mola, este un peşte osos foarte mare, el poate cântări până la 2 500 de kilograme şi ajunge până la 4 metri în lungime. Aspectul lor ciudat se datoarează faptului că aripioarele lor dorsale nu cresc, în schimb se pliază în sine.
Ei de obicei se hrănesc cu meduze şi peşti mici, pot fi găsiţi atât în zona oceanului temperat cât şi în cea tropicală.
Vedeţi şi: Peşte rar şi groaznic: Un Rechin gulerat prins în Australia
Peştele Pată de Cerneală

Peştele Pată de cerneală sau Psychrolutes marcidus, este un peşte de mare adâncime. Cel mai des poate fi întâlnit la adâncimi cuprinse între 600 – 1200 de metri, în apele Australiene.
Carnea lor gelatinoasă este doar puţin mai densă ca apa, astfel ei pot fericiţi să plutească deasupra fundului mării fără a depune mult efort. Aceşti peşti nu sunt cei mai eficienţi prădători, aşa că ei doar se plimbă în jur aşteptând ca hrana să vină singură la ei.
Deasemeni trebu de menţionat că au fost votaţi ca fiind unul din cele mai urâte animale din lume.
Crabul Yeti

Kiwa hirsuta, care a fost poreclit crabul yeti (pentru motive evidente), este o crustacee care a fost descoperită în anul 2005 aproximativ la 1 450 de kilometri la sud de insula Paştelui şi la o adâncime de 2 300 de metri.
Deşi nu există multe informaţii cu privire la aceste animale curioase ei par să locuiască în preajma izvoarelor adânci hidrotermale mari.
După cum se poate vedea membrele lor sunt acoperite cu fire de păr blond. Sa constatat că aceste fire ca părul sunt pline de bacterii, despre care unii cred că servesc drept sursă de hrană pentru crustaceu.
Sunda Coluga

Galeopterus variegatus, de asemenea denumit Sundo Colugo sau Limurul Zburător Sundo, este un animal nocturn arboricol (trăieşte pe copaci), mamifer endemic care trăieşte în Indonezia şi în regiunea, Pragului Sunda, care se întinde de a lungul Malaeziei şi Indochinei.
Aceste animale posedă membrane mari de piele, numite patagiums care se extind de-a lungul membrelor permiţându-le astfel să planeze în zbor la distanţe de până la 100 de metri. Luând în considerare că limurul zburător are în lungime doar 40 de centimetri, aceasta prezintă o abilitate destul de impresionantă.
Culoarea pestriţă a acestor animale le fac să arate ca un lichen de copac, care prin urmare îi ajută să se camufleze.
Cerbul cu Smoc

Cerbul cu Smoc (Elaphodus cephalopus) este o specie mică de cerb găsită în pădurile de mare altitudine din Birmania şi China. Ei au un smoc de păr proeminent pe capul lor, după care şi-au primit şi numele. Pe când colţii lor îi fac să arate ca nişte vampiri adorabili.
Colţii lor sunt caninii de sus similari cu cei a rudelor lor apropiate, o altă specie de cerbi numiţi Muntjac. Ele sunt animale extrem de teritoriale şi măcar că au coarne mici masculii folosesc colţii ascuţiţi pentru a se lupta pentru teritoriu.
Fossa

În timp ce ar putea arăta ca o pisică, Fossas (Cryptoprocta ferox) are o legătură de rudenie mai strânsă cu mangusta. Acestă specie este endemică cu Madagascarul şi sunt cei mai mari carnivori de pe insulă.
Enigmaticile animale de pradă, Fossas sunt solitare, şi se năpustesc asupra a tot în ce îşi pot înfinge ghiarele retractabile. Din păcate această specie este în pericol, deoarece arialul lor de trai este ameninţat de defrişări.
Sarcastic Fringehead (Sarcasticul Cap cu Franjuri)

Această creatură extravagantă, Neoclinus blanchardi, a fost descoperită în Oceanul Pacific la coasta Nord Americană. În condiţii normale ea nu este dispusă să-şi prezinte ornamentele sale înfiorătoare, dar când sunt ameninţate ele deschid gura uriaşă colorată şi îşi scot în evidenţă dinţii lor ascuţiţi, ce dă de înţeles să nu te pui cu aceşti băieţi răi.
Iată un video amuzant, cum doi reprezentanţi ai acestei specii se luptă pentru casele lor cu gurile.
Gerenuk
Gerenuk (Litocranius walleri) este o specie de antilopă care poate fi găsită în numeroase ţări aşa ca: Tanzania, Kenya şi Somalia.
Acestea sunt destul de uşor de recunoscut, deoarece au un gât foarte lung şi picioare subţiri. Capacitatea de a sta pe picioarele din spate le permite să ajungă vegetaţia care nu este accesibilă pentru alte antilope.
Iepurele de Angora
Iepurele de Angora este o varietate de iepure domestic, crescut pentru părul său lung şi moale. Angora este una din cele mai vechi specii de iepure domestic, originar din Ankara, Turcia.
Iepurii au fost animale populare de companie printre regalitatea franceză la mijlocul anilor 1700, care la sfârşitul secolului s-au răspândit şi în alte părţi ale Europei.
Câinele Komondor
Komondorul este una din cele mai mari rase comune de câine, femela are o înălţime la greabăn de 69 cm. Masculul Komondor are minimum 71 cm la greabăn, dar mulţi pot avea până la 76 cm. Cu toate acestea corpul său nu este prea gros sau greu, iar persoanele nefamiliarizate cu acestă rasă sunt adesea surprinse de cât de rapizi şi agili sunt aceşti câini.
Dragonul de mare de tip frunza
Numit în cinstea dragonilor din mitologia chineză, dragonul de mare de tip frunză (Phycodurus eques) seamănă cu o parte a unei alge marine care pluteşte mânată de curenţii de apă. Acest dragon de mare are nuanţe de verde, orange şi auriu dea lungul corpului său, este acoperit cu anexe foarte asemănătoare cu frunzele cea cel face extrem de camuflat. Doar fluturarea aripioarelor sale mici sau rotirea independentă a ochilor, dezvăluie prezenţa sa.
Ca şi căluţul de mare, masculul dragonului de mare poartă acelaş număr de 150-200 ouă. După ce au fost depuse de femelă ouăle sunt transportate de masculi într-un buzunar special numit pungă ventrală, aflată în partea inferioară a cozii. Punga este construită dintr-un ţesut puternic vascularizat format din mai multe „cupe”, fiecare dintre acestea găzduind câte un ou. Masculul poartă ouăle aproximativ opt săptămâni.
Dragonii de mare nu au dinţi sau stomac şi se hrănesc exclusiv cu creveţi mysidopsis. Cunoscuţi sub numele de „căluţi australieni” în Australia, ei se găsesc în apele calme, reci la o temperatură de 10-12°C.
Panda roşu
Panda Roşu, Ailurus fulgens („Piscă strălucitoare”, o formă latinizată din greacă) este în mare parte un mamifer erbivor, puţin mai mare ca o pisică domestică (55 cm lungime).
Panda Roşu are gheare semi-retractile şi la fel ca Panda Mare, are „degetul mare fals” care de fapt este o extensie a osului de la încheietura mâinii. Blana groasă de la tălpile picioarelor oferă o protecţie împotriva şi ascunde glandele mirositoare.
Panda Roşie este originară din Himalaya şi Sudul Chinei. Cuvântul panda provine de la cuvântul nepalez „ponya” cea ce înseamnă bambus sau animale care mănâncă bambus.
Scotoplanes globosa, seapigs (porc de mare)
Aceşti animali sunt cunoscuţi sub numele de porci de mare (din engleza „seapigs”, în română „porc de mare” este o specie de peşte) dar, de fapt, sunt un tip de castraveţi de mare. Castraveţii de mare sunt Echinoderme, un grup de animale marine care include arici de mare şi stelele de mare.
Porcii de mare se găsesc în toate oceanele lumii. În unele zone ei constituie mai mult de 95% din greutatea totală a animalelor de la adâncime. În ciuda abundenţei lor, cei mai mulţi oameni nu vor vedea un porc de mare, deoarece ei trăiesc în cele mai reci şi în cele mai adânci părţi ale oceanului.
Aceşti purceluşi mici pe lângă faptul că sunt atât de drăguţi, joacă un rol esenţial ecosistemul oceanului.
Solenodonul hispanic
Solenodonul hispanic este o creatură ciudată cu un bot lung care seamănă cu chiţcanii şi cu dinţi speciali capabili să producă venin. Doar două specii de solenodon există astăzi, una în Haiti şi Republica Dominicană, iar cealaltă în Cuba.
Jerboa cu urechile lungi
Jerboa cu urechile lungi este o rozător nocturn asemănător cu şoarecele care poate fi găsit în deşerturile din Mongolia şi China. El are o coadă lungă, picioare lungi şi urechi extrem de mari. Această creatură drăguţă este pe cale de dispariţie.
Deci iată unele animale amuzante care ne bucură cu prezenţa lot pe Pământ.
a ce urat esti!!
Jerboa, semeni cu un elf. Ești ciudat și te iubesc,animalutule!
Parca era ciudat si semana cu un elf si acum il iubesti?