
Arheologii spanioli presupun că au descoperit una din cele mai timpurii imagini a lui isus.
Descoperiri arheologice biblice
O echipa de arheologi catalani au descoperit, ceea ce cred ei că ar fi una din cea mai veche Imagine a lui Isus, făcută de primii creştini copţi din Egipt.
Cercetatorii au descoperit o structura subterana cu o serie de morminte care datează din secolele 6 si 7.
Un mormântul cu osemintele, după cum se presupune, a unui tânăr scrib (funcționar inferior având atribuții de contabil și de copist), care a trăit în epoca Romana Coptă şi a murit la 17 ani, a trezit un interes mai deosebit, nu pentru cea cine a fost înmormântat dar pentru cea ce conţinea.
Printre imaginile Copte pictate pe pereţii complexului, sa găsit după cum susţine conducătorul cercetărilor Josep Padró o imagine, care o descrie ca fiind “figură a unui om tânăr, cu păr creţ, îmbrăcat într-o tunică scurtă şi cu mâna ridicată ca şi cum ar da o binecuvântare.”
“Am putem avea de-a face cu o imagine foarte timpurie a lui Isus Hristos” a declarant Padró în interviul acordat editorialului La Vanguardia.
Mormântul, după cum presupun experţii, parte a unui templu mult mai mare dedicat zeului Serapis, versiunea Elenistică a zeului Osiris, zeului Egiptean a vieţi de apoi.
Construcţia este plasată la mijocul unui traseu ce se folosea pentru procesiuni, care unea Nilul cu templul dedicat lui Osiris din vechiul oraş Oxyrhynchus.
Cercetătorii au eliminat 45 de tone de rocă pentru a avea acces la momântul cu pereţii unde a fost găsită pictura, care se află printre multele şantiere arheologice din regiune, unde Padró a efectuat săpături arheologice ultimii 20 de ani.
Pictura a fost izolată, în timp ce cercetătorii vor efectua lucrările necesare şi vor traduce inscripţiile din apropierea sa.

Broşura cu reprezentarea lui Isus, descoperită în 2011 pare a fi un fals.
În 2011 arheologii care au lucrat în preajma Marii Galileii au descoperit o boşură cu o vechime de 2000 de ani care se considera că conţine ce – a mai veche reprezentare a lui Isus. Broşura conform relatărilor purta inscripţia “Mântuitorul Israelului”, dar mai târziu autenticitatea ei a fost pusă dub semnul întrebării.
Lasă un răspuns