Boala Alzheimer poate fi derulată înapoi
Unul din efectele cele mai de temut ale bolii Alzheimer este pierderea memoriei, dar descoperirile noii cercetări sugerează că o combinaţie de tratament general şi o terapie personalizată, ar putea fi în măsură să contracareze acest impact al bolii neurologice.
Cercetătorii unui nou studiu, publicat în revista Aging (en) pe 12 iunie, a recrutat 10 pacienţi cu boala Alzheimer sau tulburări cognitive pentru a testa un program terapeutic de 36 de puncte, care ţine de dieta pacientului, somn, exerciţii fizice, stimularea creierului, aportul de anumite medicamente şi vitamine.
Vedeţi şi: Ce tip de exerciţii sunt cele mai bune pentru creier?
Vedeţi şi: Noua injecţie de proteine inversează simptomele Alzheimer la şoareci, în doar o săptămână
După ce au primit tratamentul, toţi pacienţii au arătat îmbunătăţiri a memoriei şi cogniţiei, unele chiar le-au dat posibilitatea de a finaliza sarcinile care au devenit deja imposibile pentru ei datorită abilităţilor mentale în declin.
„Amploarea îmbunătăţirilor este fără precedent, oferind dovezi obiective suplimentare că această abordare programatică pentru tratarea declinului cognitiv este extrem de eficientă” a raportat cercetătorul studiului Dale Bredesen şi colegii săi (en), de la Institutul de Cercetare a Îmbătrânirii Buck.
Programul practic se învârte în jurul unei combinaţii de anumite medicamente, stil de viaţă şi dietă.
Tratamentul, de asemenea, variază de la pacient la pacient.
Cercetătorii au spus că boala este diferită la fiecare pacient şi necesită o abordare personalizată.
Bredesen şi colegii săi au spus că programul utilizat de ei pentru inversarea pierderii memoriei este inspirat de succesul terapiilor combinate a tratării altor boli cronice, cum ar fi cancerul, bolile de inimă şi HIV, precum şi eşecurile monoterapiilor care au ca scop tratarea bolii Alzheimer.
O reţea extinsă de interacţiuni moleculare care joacă un rol în dezvoltarea bolii Alzheimer, de asemenea, sugerează că o abordare terapeutică mai amplă ar putea fi mai eficientă.
Cercetătorii au spus că combinarea schimbărilor stilului de viaţă şi de dietă cu utilizarea celor mai noi medicamente, la moment este cel mai bun mod de a trata boala Alzheimer.
Stilul de viaţă sănătos şi dieta au fost mult timp văzute ca un mijloc potenţial de a preveni boala Alzheimer sau demenţa, care afectează în prezent aproximativ 44 de milioane de oameni la nivel mondial.
În timp ce studiile anterioare au rezultate mixte cu privire la impactul exerciţiilor, dietei şi altor alternative de stil de viaţă sănătos în prevenirea sau inversarea declinului cognitiv, experţii continuie să le susţină rolul lor potenţial în menţinerea sănătăţii cognitive.
Lasă un răspuns