Faceţi cunoştinţă cu Omo, girafa albă extrem de rară numită după un brand popular de detergent.
Aceste fotografii au fost făcute de Dr.Derek Lee, un ecologist şi fondator al Institutului Naturii Sălbatice (WNI).
El iniţial a văzut acest pui de girafă anul trecut în Parcul Naţional Tarangire, Tanzania şi a avut norocul să o întâlnească din nou în această lună.
Pe blog-ul WINI, a raportat că girafa pare să o ducă bine.
Tot aici, Dr. Lee a explicat că Omo are o boală genetică numită leucism, nu albinism.
„Leucismul se întâmplă atunci când unele sau toate celule de pigment (care generează culoarea) nu reuşesc să se dezvolte în timpul diferenţierii, astfel încât o parte sau toată suprafaţa corpului este lipsită de celule capabile de a face pigment”, a spus el.
O posibilitate de a face diferenţă între animalele albinoase şi leucistice este că reprezentanţii albinoşi duc lipsă de melanină peste tot, inclusiv la ochi, astfel încât culoarea ochilor este roşie datorită vaselor sangvine care stau la bază.
Girafa feminină are o vârstă în jur de 15 luni, însemnând că ea a crescut şi a trecut peste perioada vulnerabilă de pui atunci când leii şi hienele pot cu uşurinţă să o vâneze. Cu toate acestea, Dr. Lee a avertizat că ameninţatările vin acum din partea braconajului şi vânătorii.
Vedeţi şi: Câteva curiozităţi despre animale care nu le ştiiaţi
„Culoarea deschisă şi vizibilitatea, ar putea fi un dezavantaj atunci când va fi vânată de prădători vizuali, aşa ca oamenii. Cu toate acestea, mulţi braconieri folosesc capcane de picior şi gât, care sunt ucigaşi fără discernământ.
Este ilegal să omori girafe în Tanzania, pentru că este animalul naţional, dar vânătoarea comercială pentru carne este cunoscută ca una violentă în împrejurimile Tarangire”, a mai adăugat el. „Din păcate toate girafele, nu doar cele albe, cum ar fi Omo, sunt ameninţate de braconajul de carne sălbatică.
Din fericire, Omo trăieşte într-un parc naţional în care cercetarea noastră a constatat că are cele mai multe şanse de supraveţuire, datorită eforturilor anti-braconaj din zonă”.
Lasă un răspuns