Cu ajutorul camerelor moderne de astăzi se pot face imagini digitale foarte uşor, şi multe din ele vor produce fotografii clare şi de înaltă calitate.
Vor fi desigur în continuare probleme ocazionale cu iluminaţia, balansul de alb, red-eye (efectul ochi roşii) şi altele, şi deacea o idee bună este de a avea un program de editat fotografii la îndemână pentru a le rezolva, dar care?
Cei cu necesităţi extrem de ridicate (sau cei mai bogaţi) pot opta în continuare pentru Photoshop, fără nici o îndoială este un program puternic.
Chiar dacă finanţele nu vă permit acest lucru, nu vă faceţi griji, sunt unele programe gratuite destul de bune.
Am găsit 10 din cele mai bune programe de editat poze gratuit, şi dacă sunteţi în căutarea unui instrument inteligent, uşor de folosit, cu efecte artistice sau doar o modalitate rapidă de a aduga mai multă viaţă unei fotografii înainte de a o posta pe Facebook, atunci mai jos putea găsi ceva ce vă va aranja.
1. Gimp – Program de editat poze
Gimp (the GNU Image Manipulation Program) a apărut pentru prima dată în 1996 şi a fost actualizat în mod regulat de atunci, aşa că nu este de mirare că acest pachet este cel mai puternic editor foto gratuit asemeni căruia nu veţi găsi nicăeri.
Există instrumente pentru corectarea culorilor, sporirea contrastului, luminozitaţii şi multe altele; intensifică sau estompează o imagine, rezolvă probleme de perspectivă, eliminarea efectului de ochi roşii; există adăugarea de efecte de iluminare speciale, transformă o fotografie într-o pictură de ulei, posibilitate de a crea o animaţie.
Instrumentele pentru pictură sunt extrem de uimitoare, există suport complet a straturilor şi o muţime de modalităţi de a extinde programul.
Toată această putere a programului GIMP necesită ceva timp pentru a o cunoaşte, dar tot asta nu trebuie să vă oprească, după puţină experienţă veţi putea face lucruri valoroase în câteva minute.
2. Paint.NET
Această programă nu este aşa avansată ca GIMP, dar sunt şi aici o mulţime de lucruri de spus. Paint.NET este puternic în elementele de editare de bază a imaginii, cu opţiuni pentru a redeminsiona şi roti fotografiile, o gamă largă de posibilităţi de seleţie şi instrumete de pictat şi unele efecte excelente speciale.
Suportă straturile, ceia ce înseamnă că puteţi aplica modificările doar la o parte a imaginii, iar programul poate fi extins cu plugin-uri.
Cel mai bun, totuşi este că Paint.NET are o interfaţă clară şi simplă cea ce înseamnă că este foarte uşor de utilizat, chiar dacă eşti un începător complet în grafică.
3. PhoXo
Phoxo are deja în jur de 10 ani, şi a crescut într-un editor foarte util cu ceva pentru toată lumea. Copii se pot juca cu clipart-ul, personalizare a imaginilor cu pisici desenate, cei mai practici se vor bucura de posibilitatea de a adăuga un filigran personalizat la un întreg dosar de imagini, toţi ceilalţi vor aprecia posibilităţile de a colora şi intrumentele pentru pictat, de a efectua transformări de imagini, a aplica efecte şi multe altele.
4. Funny Photo Maker
Funny Photo Maker nu suportă straturile (layers), nu are instrumente de selecţie inteligente, nu are opţiuni de a desena şi colora. Dar asta nu contează fiindcă ea are o gamă uimitoare de efecte pe care le puteţi aplica în câteva secunde.
Astfel voi puteţi adăuga faţa cuiva la posterul unui film, la copertă unei reviste, pe un dolar, a transforma fotografia într-o animaţie; adăugând ploaie sau ninsoare la o fotografie, a aplica nişte rame excelente, şi transforma fotografiile într-un colaj, printre multe alte opţiuni.
5. Photo Pos Pro
Barele sale de intrumente mici şi interfaţa învechită a Photo Pos Pro nu arată prea promiţător, dar e destul să începi să explorezi aceată programă şi rămâi în curând impresionat.
Există o mulţime de opţiuni de selectare, o gamă largă de instrumente pentru a desena, corecţii de culoare şi multe altele.
Are un suport rezonabil pentru straturi şi măşti de strat, o mulţime de efecte (toate extrem de configurabile), şi un instrument de scripting (înscriere scenarii) care vă ajută să automatizaţi multe sarcini.
Deasemeni programa oferă unele chestii distractive, un set de efecte „Magice” care vă ajută de a adăuga la imagine focuri de artificii, bule, praf cosmic sau alte efecte de acest fel.
6. PhotoScape
PhotoScape nu este destinat pentru experţi în editare – această programă nu suportă straturile, – dar dacă vreţi să vă distraţi rapid cu o fotografie atunci e altă poveste.
De exemplu, aici sunt sute de imagini clipart gata pentru a fi lipite în poză. Puteţi adăuga bule cu text personalizate pe imagini, a aplica mari efecte speciale, chiar şi puteţi crea GIF-uri animate.
Deasemeni, cele mai multe din aceste opţiuni sunt surprinzător de configurabile. Cu toate acestea alte instrumente pot avea doar un singur – „transformă fotografia într-o pictură în ulei”, de exemplu PhotoScape suportă 11 stiluri artistice (Pastel, Pencil, Cartoon, şi altele), fiecare cu posibilitatea de personalizare.
7. IrfanView
După cum sugerează şi numele, IrfanView, este în mare parte despre vizualizarea imaginilor, dar programul deasemeni include multe posibilităţi de editare puternice.
Puteţi roti şi redeminsiona o imagine, sau spre exemplu; a configura culorile; luminozitatea şi contrastul; a adăuga legende cu text sau filigrane, a intensifica fotografia voastră, a elimina efectul de ochi roşii, şi a aplica o seride de efecte speciale.
Dacă aceasta nu este suficient, atunci, IrfanView poate fi extins prin prin suportul său a plugin-urilor 8Bf (Photoshop), AltaLux, Filter Factory şi Filters Unlimited. Şi toate alte instrumente compacte gratuite,care necesită mai puţin de 2MB de spaţiu pe disk.
8. PhotoFiltre
În timp ce este mai mult un instrument de retuşare a imaginilor decât un editor convenţional (şi este doar pentru uz personal), PhotoFiltre are o mulţime de posibilităţi de editare şi este capabil de a da unele rezultate spectaculoase.
De exemplu instrumentul PhotoMask, singur, aplică efecte de contur elegant şi transparenţă pentru imaginea voastră, efecte cu un caracter artisitic impresionant (puteţi vedea unele exemple pe situl programului).
Deasemeni există o mulţime de instrumente de desenat, corecţii de culoare şi filtre, şi în ansamblu acest program este o alegere excelentă atunci când aveţi nevoie de opţiuni de editare mai artisitice.
9. PixBuilder Studio
PixBuilder Studio este un editor util de fotografii mediu, cu un accent puternic consistent în direcţia rezolvării unor probleme practice. Deci în loc de desene animate clipart şi efecte artistice veţi avea posibilităţi raţionale cum ar fi opţiuni de tăiere, redeminsionare şi rotire, o mulţime de instrumente de corecţie culoare, filtre de claritate şi estompare şi a unor instrumente capabile de printare.
Sunt puţine elemente distractive aici, dar PixBuilder Studio este foarte bun pentru a face fotografiile un pic mai bune (şi suportarea filtrului 8BF înseamnă că programul poate fi extins dacă este necesar).
10. Chasys Draw IES
Necătând la denumirea stranie a programului, Chasys Draw IES se dovedeşte a fi un editor foto foarte destoinic cu o serie de posibilităţi esenţiale: instrumente extensive de a desena şi colora, suporta utilizarea straturilor, o mulţime de efecte speciale inteligente, o mulţime de ajustări de iluminare şi culoare. Sprijin plugin Photoshop şi altele.
Acestea sunt doar câteva din capacităţile programului. Deasemenea o puteţi folosi pentru a crea animaţii, CD sau DVD etichete, icoane şi cursoare sau chiar puteţi creea înregistrări video a activităţii de pe desktop-ul calculatorului vostru.
Cu un procesor de imagini RAW, vizualizator şi convertor de imagini, Chasys Draw IES este într-adevăr un pachet uimitor de multilateral.
ami place mult
Super