Inborş

Tot ce-i mai interesant

  • Lume
  • Ştiinţă
  • Universul
  • Curiozităţi
  • Istorie
  • Natură
  • Sănătate
  • Tehnologii

Un simplu test al sângelui ar putea diagnostica în curând 5 tipuri de cancer

februarie 8, 2016 by Vladimir Moşoglu 1 Comment

Diagnosticare cancer prin test sânge
Oamenii de ştiinţă au identificat semnătura genetică care ar putea fi un biomarker universal de cancer.

Oamenii de ştiinţă din SUA au identificat o semnătură genomică comună în ADN-ul tumorii, care este împărtăşită de cinci tipuri de cancer diferit.

Descoperirea ar putea conduce la dezvoltarea unui simplu test de sânge care ar putea diagnostica o varietate de tipuri de cancer la stadii incipiente.

Această semnătură indicator rezultă dintr-o modificare a ADN-ului numit metilare, care controlează expresia genelor.

După ce au identificat acest biomarker de metilare, oamenii de ştiinţă au descoperit dovezi coerente a prezenţei ei în cinci tipuri diferite de tumori: de colon, pulmonar, de sân, de stomac şi cancer endometrial.

“Găsirea unei semnături distinctive pe bază de metilare este ca şi căutarea unui copac de molid într-o pădure de pini” a spus biologul computaţional Laura Enitski de la Institutul de Cercetare a Genomului Uman (NHGRI).

“Este o problemă tehnică la identificare, dar noi am găsit o semnătură ridicată de metilare în jurul genei cunoscute ca ZNF154, care este unică pentru tumori”.

Constatarea, a fost relatată în The Journal of Molecular Diagnostics, dedusă pe baza cercetărilor anterioare a echipei lui Elnitski, care iniţial au detectat semnătura de metilare în jurul ZNF154 în 2013, şi au presupus că ar putea fi un posibil biomarker universal pentru cancer.

“Nimeni din grupul meu nu a dormit noaptea după această descoperire”, a declarat Elnitski.

“Noi am fost foarte încântaţi când am găsit acest candidat biomarker. Este primul de acest fel care poate fi aplicat pentru aşa multe tipuri de cancer”.

În noile cercetări oamenii de ştiinţă au dezvoltat o serie de paşi care descoperă semnătura a unei varietăţi largi de tumori.

Echipa a folosit o tehnică numită reacţie în lanţ a polimerazei, pentru a amplifica ADN-ul prelevat din tumori, şi la analizarea rezultatelor, sau găsit niveluri ridicate de ZNF154 între diferite tipuri de tumori.

Cernerea prin cantităţi uriaşe de date genomice pentru a găsi markerii nu a fost un lucru uşor, dar izolarea semnăturii a meritat efortul.

“Găsirea semnăturii de metilare a fost un proces extrem de dificil şi valoros”, a declarat directorul ştiinţific Dan Kastner de la NHGRI.

“Aceste descoperiri ar putea fi un pas important în dezvoltarea unui test pentru a identifica cancerul timpuriu printr-un test de sânge”.

Cercetătorii acum îşi vor îndrepta atenţia la posibilitatea utilizării semnăturii pentru a identifica cazurile de cancer în probele de sânge, la pacienţii cu cancer la sân, vezică, colon, pancreas şi prostată.

Ei, de asemenea, vor investiga dacă metoda lor de analiză va duce la rezultate mai bune la femeile cu cancer ovarian, prin o mai bună detectare a celulelor canceroase recurente.

În timp ce oamenii de ştiinţă implicaţi, nu înţeleg încă pe deplin legătura dintre tumori şi creşterea metilării biomarker, ei totuşi, au unele idei.

Este posibil ca semnătura să reprezinte deraierea proceselor celulare normale.

Sau posibil ea reflectă modul cum tumoarea creşte, consumând energie, afectând procesele celulare care în mod normal menţin creşterea sub control.

Cercetarea ulterioară poate ajuta la explicarea semnificaţiei procesului într-o profunzime mai mare, dar în acelaş timp progresele realizate aici apropie perspectiva unui test de sânge care ar putea detecta mai multe tipuri de cancer de odată.

“Noi am pus bazele pentru dezvoltarea unui test de diagnosticare, care ne dă speranţa să capturam cancerul mai devreme şi să îmbunătăţim dramatic rata de supraveţuire a persoanelor cu mai multe tipuri de cancer”, a spus Elnitski.

Filed Under: Sănătate, Ştiinţă, Ultimele articole Tagged With: cancer, descoperiri

About Vladimir Moşoglu

Experimentez: Search Engine Optimization, Digital Marketing, Structură Informaţională a web - siturilor.

În continue căutare de lucruri interesante şi utile din întreaga lume.

Comments

  1. nicolae says

    noiembrie 28, 2016 at 00:29

    Ref. la – Celulele tumorale

    Există şansa ca omul să poată controla eficient activitatea de apariţie şi dezvoltare a celulelor maligne

    Celulele tumorale şi afecţiunile provocate de ele, reprezintă o problema complexă cu foarte multe necunoscute, iar aceasta face ca eforturile medicilor şi aşteptările pacienţilor să fie de multe ori zadarnice.
    Toate informaţiile deţinute până actual de om, despre celulele tumorale, sunt practic insuficiente de a putea rezolva eficient problemele legate de afecţiunile maligne. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să lărgim la maxim orizontul cunoaşterii, cu noi informaţii „cheie” în acest domeniu, iar eu nu am capitulat şi am făcut acest lucru, cu toată pasiunea şi forţa mea, în studiul de cercetare intitulat: „Totul despre celulele maligne şi combaterea lor” Iar acum, importanţa acestor noi descoperiri pot avea un impact decisiv pentru apărarea noastră anti-tumorală.
    Eu am făcut această lucrare nu pentru a impresiona pe cineva. Miza aici, ar putea fi oricând, chiar şi viaţa noastră. Am vrut ca lumea să ştie clar, în ce constă mecanismul care iniţiază apariţia şi dezvoltarea afecţiunilor maligne şi cine este practic principalul responsabil de această acţiune, pentru ca omul să poată reorienta şi adapta strategia sa de apărare eficientă, preventivă şi defensivă, faţă de afecţiunile maligne. Pentru ca omul să ştie ce ar trebuii să facă şi unde să caute o soluţie simplă, încât organismul lui, să devină imun faţă de pericolul tumoral.
    Nu este simplu să faci o lucrare de cercetare ştiinţifică aşa de amplă, într-un domeniu practic inaccesibil, situat dincolo de barierele cunoaşterii şi să reuşeşti totuşi, a scoate la lumină nişte mecanisme biologice necunoscute ale celulelor maligne şi nişte puncte „cheie” vulnerabile din comportamentul lor, care pot fi atacate selectiv.
    Nu sunt vorbitor de engleză, nu am sponsor, iar costurile de tradus şi editare sunt mari, mai ales pentru a susţine şi continua activitatea de cercetarea fundamentală şi aplicativă în acest domeniul al celulelor tumorale.
    Îmi pare rău că aceste noi informaţii şi soluţii despre celulele tumorale, nu pot să ajungă mai repede în circuitul public, pentru a le perfecţiona, pentru a le testate legal şi pentru a obţine licenţe de utilizarea lor.
    În timp ce multă lume tot speră şi tot aşteaptă de ani de zile, să apară ceva nou care să apere eficient sănătatea şi viaţa omului de această maladie nemiloasă, acum aceste informaţii noi, cu o astfel de importanţă publică, rămân ascunse printre hârtiile şi documentele mele, fără ca ele să aibă o şansă de a fi cunoscute şi mai ales de a fi în folosul omului.
    În acest sens caut o sugestie sau ajutor pentru a face cunoscute lumii, aceste noi informaţii pentru a continua această activitatea sau a edita una din cele patru cărţi scrise pe această temă intitulată “Viaţa mai presus de orice” care cuprinde totul despre celulele maligne şi combaterea lor (în 400 pag.).
    Vă mulţumesc pentru atenţia sau eventual sprijinul acordat.
    Cu stimă şi respect autorul acestor lucrări

    Nicolae Gheorghe
    [email protected]

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare astăzi

  • Fructe exotice - Durian 23 fructe exotice ciudate de care veţi fi cu sigu... 61 views | posted on 12/11/2015
  • Super-pământ aproape la fel de vechi ca Universul Astronomii au descoperit un super-pământ aproape l... 28 views | posted on 31/01/2021
  • Albatrosul - animale din antarctica 23 Animale din Antarctica şi Polul Sud 25 views | posted on 27/03/2018
  • Creaturi ciudate - Caracatiţele 39 cele mai ciudate curiozităţi despre peşti şi a... 23 views | posted on 23/12/2015
  • Cele mai frumoase locuri -  Vulcanul Aogashima Cele mai frumoase locuri din lume – care îţi... 22 views | posted on 13/05/2015
  • Curiozitati despre pasari - Onagadori 51 Curiozităţi despre păsări 20 views | posted on 16/11/2014
  • Şofranul Otrăvitor - curiozităţi despre plante 15 curiozităţi despre plante şi ciudăţenii mai puţ... 19 views | posted on 19/06/2016

Ultimele interesante

Materia întunecată ar putea fi făcută din găurile negre de la începuturile timpului

aprilie 4, 2021

Idolul Shigir — cea mai veche statuie de lemn din lume

Cea mai veche statuie de lemn din lume are o vechime de peste 7000 de ani

aprilie 2, 2021

Cern — dovezi ale unei noi fizici

Dovezi ale unei noi fizici la Cern? Indici a unei noi forțe a naturii

martie 28, 2021

Gaură de vierme traversabilă

Găurile de vierme din Univers sunt pe deplin traversabile, arată noile calcule

martie 21, 2021

Fulguritul creat de fulgere ar fi putut provoca viața pe Pământ

Fulgerele străvechi ar fi putut provoca viaţa pe Pământ

martie 20, 2021

GJ 1132 b — O exoplanetă de mărimea Pământului, posibil a obţinut a doua atmosferă

O exoplanetă de mărimea Pământului, posibil a obținut a doua atmosferă, după ce a pierdut-o pe cea inițială

martie 14, 2021

Călătoria cu viteza luminii

Călătoria cu viteza luminii este posibilă în limitele fizicii lui Einstein, susține un astrofizic

martie 13, 2021

Taguri

alimentaţie sănătoasă anatomie animale antropologie arheologie astrofizică astronomie biologie cancer chimie civilizaţii cosmologie cosmonautică creier cuantică curiozităţi curiozităţi biologie curiozităţi din lume curiozităţi istorice curiozităţi ştiinţifice descoperiri descoperiri arheologice ecologie Egipt energie regenerabilă evoluţie exoplanete explorare fizică galaxii genetică geografie geologie găuri negre imagini din natura invenţii marte medicină paleontologie planete sistem solar turism util viaţă pe alte planete zboruri spaţiale

Alte articole interesante

Un experiment fizic important a detectat o particulă care nu ar trebui să existe

Uimitor, posibil coliziunea găurilor negre este însoțită de o explozie cu lumină

Astronomii au descoperit o gaură neagră extra gigantică

Câmpul magnetic al Pământului s-a răsturnat 42 000 mii de ani în urmă. Consecințele au fost dramatice

Posibil a fost descoperită prima lună în afara sistemului nostru solar

  • Politica de confidenţialitate

Natură

Pentru prima dată, materia organică crucială pentru viață a fost găsită pe suprafața unui asteroid

Tot mai multe dovezi arată că viața pe Pământ a început nu doar de la ARN

Noul dinozaur masiv descoperit, ar putea fi cea mai mare creatură ce a călcat vreodată pe Pământ

Unul dintre cele mai mari mistere ale biologiei “a fost rezolvat” de IA

Continue oare oamenii să evolueze? Oamenii de știință răspund

Categorii

  • Artă (14)
  • Curiozităţi (68)
  • Istorie (111)
  • Lume (164)
  • Natură (170)
  • Poza zilei (24)
  • Sănătate (146)
  • Ştiinţă (254)
  • Tehnologii (115)
  • Ultimele articole (815)
  • Universul (260)

© 2021 Toate drepturile rezervate · Inbors.com · Construit pe Genesis Framework

sponsored